• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Husqvarna motorka

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Zbilja zajebavaš? Neda mi se to pisat više, znam kak ti je, a sad je na tebi da sam provjeriš kaj sam ja pisal. Klip, radilica, blok, cilindar, sve u šeraf isto.
Npr imaš škodu neku 1.9 sdi, i isto je na seatu i folcvagenu, audiju, sve, ali su drugi kataloški brojevi. Al djelovi nisu.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Evo gornji poklopci nisu isti… 😉
Evo ti slika od 560xp. Sad ti slikaj 555 pa da vidimo… 😜
4FCBC6F4-B759-425F-965C-75C31A28AB76.jpeg

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Tvrd si ko oreh, al ja ti nebum zameril jer sam to sve prešel, još i više i znam kak ti je. 😉Misliš da si kupil lošu pilu al ti garantiram da nisi.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
eo vam razlika između 365 i 372xp, pretpostavljam da su slične sitnice različite i na 545/550xp, 555/560xp ili 565/572xp, ponavljam da su to moje pretpostavke, ovdje se ipak radi o starijim modelima pila

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
@nedimN nislim da da, ima dosta videa sa tom temom baš oko 365 i 372xp i svi se svode na taj dio, ne znam kako se zove taj dio koji on prepravlja niti što točno ali vidim i po komentarima da funkcionira

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
kasno ulazim u raspravu ali ni baš tak to prepravit...
dosta sklopova je isto ali xp modeli u pravilu imaju dodatne kanale u cilindru tj cilindri su im različiti, imaju one "alu felge" za upuhuvanje kroz te kanale, samim time i karter je malo drugačiji itd....

uglavnom xp modeli su "state of the art" isfuravanje tehnologoije itd. a non xp modeli su ono najbolje što 2t u klasičnoj izvedbi može dat.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Ima negdje sam prije par godina gledao video koji sad ne mogu pronaci a prikazuje bas detaljno, mislim da se radi i o razbusavanju kanala na cilindru, uglavnom stvar se svodi da vecina je djelova ista samo da je ...xp model nabrijaniji. Tak ja to vidim kao laik

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Dobro ste potegli raspravu,i sad vidim da bu ipak 550 Xp Mk2,nek ima sve te "profi" oznake kaj mora imat kaj god one značile, al bum se hvalil time ak nikaj drugo:);)

Razlika u cijeni je nekih 1450kn,za mene bi i 545 bila super i nebi osjetil neku razliku osim cijene ,al več kad se kupuje novo i more se birat zakaj ne tu bolju uzet...

MadFarmBoy

Aktivni član
Tu od
2 Svi 2020
Poruka
217
Radionički priručnici, brojke, svake teorije su jedno, a praksa nešto sasvim treće. Imam 545 mk2 i ne kažem da je bolja od 550xp mk2. No, neke velike razlike u praksi nema. Svako nek kupuje po svojim mogućnostima. Dosta veliku ulogu u prodaji ima marketing, možda i najveću. Neki XP modeli su prerazvikani, a neki "lošiji" i "professional" modeli su namjerno zapostavljeni. Sva sreća što ima ljudi koje svoje iskustvo temelje na praksi, a ne samo na brojkama i teoriji. Ko ima tu pilu i radi sa njom, oni znaju o čemu pričam. Vi koji niste, vaše mišljenje se ne može pokazati relevantnijim od ovih koje sam spomenuo.

Najnoviji postovi

Na vrh