• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Husqvarna motorka

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
939
Počel si sa 61ff protiv 555. Sad začni šparati evriče pa buš videl. Ja ti ipak preporučujem da kupiš broj veču 565.
Sretno.

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
575
Moja je pila H575 xp, a ne 572 xp.

1000010027.jpg

Znaći spremnik goriva je 0.7 l. Brzina lanca je 21,4 m/s.Snaga H575 xp je podjednaka u odnosu na H372 xp, ali je brzina lanca H575 xp znatno veća u odnosu na H372 xp.

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
575
Nadalje iz podataka piše da je 372 brža na lancu i to preko 22 m/s, a realno nije, znatno je sporija od 575....
372 je jača po snazi i sporija na lancu u odnosu na 575.
Nagodinu kad budem pilio bukvu ili grab onda ću napravit test, mada je to teško jer pilim drva iz višemetrice na hrpu, pa nemogu točno znati koliko ispilim furaka sa jednim rezervoarom, i prilikom toga ih ne slažem da znam točnu mjeru,ali to je sigurno 5m. I bolje je da su drva deblja, jer ih 575 jednostavno pojede, napredniji sam.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,534
A podatci za h61 tomos 61cm3, snaga 2,9kw i brzina rezanja 18,9m/s i original koja ima istu zapreminu i snagu 3,1 kw i brzinu rezanja 19,3 m/s. A ta vaša h555 ima brzinu rezanja 21,3m/s. I izneo sam da u podatcima navedeno 12 posto više učinka od predhodnih a ja sam rekao može i do 20, jer u klasi između 61 i 555 ima još motorki.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,534
To su parametri propisani uz proizvod. Iznose se neka tvrdnja o nečemu laički i ničim utemeljeno. Neke stvari naduvavaju previše a neke podcjenjuju. Međutim nepoznat im je osnovni i neprevaziđeni termodinamički proces dvotaktnog oto motora. Njegovs iskorištenost je jasna i na tom polju se nemože mnogo promijenuti. Koliko god proizvođači pravili bum od tog, jer 2 procenta iskorištenost motora podici je ozbiljna studija. Podatak koliko se gubi nesagorjelih čestica je propisan i opisan tim ciklusom. Takođe svako podizanje brojeva obrtaja sa sobom povlači i gubitak goriva u toploti i nesagorjelim gasovima. Da bi motor bio startniji mora više da proguta i nešto da raspe. Možda misle da postoji savršeno sagorijevanje, nema ga. Proizvođači su duzni da stave specifične podatke za proizvod a kad se uporeduju dobiju se otprilike ovako vrlo male razlike.

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
575
Valjda je to čula na mlekari, a tam se sve zna. :unsure: :ppozdrav: :ppozdrav:
Vražja je to baba... :ROFLMAO:

To su parametri propisani uz proizvod. Iznose se neka tvrdnja o nečemu laički i ničim utemeljeno. Neke stvari naduvavaju previše a neke podcjenjuju. Međutim nepoznat im je osnovni i neprevaziđeni termodinamički proces dvotaktnog oto motora. Njegovs iskorištenost je jasna i na tom polju se nemože mnogo promijenuti. Koliko god proizvođači pravili bum od tog, jer 2 procenta iskorištenost motora podici je ozbiljna studija. Podatak koliko se gubi nesagorjelih čestica je propisan i opisan tim ciklusom. Takođe svako podizanje brojeva obrtaja sa sobom povlači i gubitak goriva u toploti i nesagorjelim gasovima. Da bi motor bio startniji mora više da proguta i nešto da raspe. Možda misle da postoji savršeno sagorijevanje, nema ga. Proizvođači su duzni da stave specifične podatke za proizvod a kad se uporeduju dobiju se otprilike ovako vrlo male razlike.
Na slijedeću godinu sam voljan provesti test, pa evo navedite što i kako da istestiram. Pa ću to i snimiti.....
Samo, najveći mi je problem što kad pilim furke, te ispiljene ne stignem odmah i složiti u prostor, tako da nemogu precizno odrediti koliko točno metara drva ispilim sa jednim spremnikom goriva...
Mogao bih pobrojati broj spremnika utrošenih za piljenje cjelokupne količine, pa to podijeliti sa brojem ispiljenih složenih metara.....
Mjeriti vrijeme piljenja svakog spremnika, ne znam koliko to ima smisla, jer kako izmjeriti efektivno vrijeme piljenja, uz to uvijek ima nekih stajanja, prekida, i dr.....tako da....nije to baš tako jednostavno

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,581
Ako se već hoćeš zabavljati, iskubiciraj višemetrice i ispili na kratko (furke, čoke). Iz kubature se može odrediti koliko bu to metri složeni skalanih drva. Nemre se na taj način niti približno toliko fulati u pretvaranju kubika u prostorne metre u odnosu na izneseno u diskusiji. Na koncu buš sam provjeril kad ih složiš.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,534
Na slijedeću godinu sam voljan provesti test, pa evo navedite što i kako da istestiram. Pa ću to i snimiti.....
Samo, najveći mi je problem što kad pilim furke, te ispiljene ne stignem odmah i složiti u prostor, tako da nemogu precizno odrediti koliko točno metara drva ispilim sa jednim spremnikom goriva...
Mogao bih pobrojati broj spremnika utrošenih za piljenje cjelokupne količine, pa to podijeliti sa brojem ispiljenih složenih metara.....
Mjeriti vrijeme piljenja svakog spremnika, ne znam koliko to ima smisla, jer kako izmjeriti efektivno vrijeme piljenja, uz to uvijek ima nekih stajanja, prekida, i dr.....tako da....nije to baš tako jednostavno
Jedina najlakša mjera je trupac izrezati, jednim rezervoarom i tu su svi parametri. A onda pretvaraj u prostorno.Ja sam to opisaivao nekoliko puta naglašavajući trupac a vi pišete nešto drugo, da bi na kraju stsvili da pilite metricu. Nigdje veze.

Najnoviji postovi

Na vrh