Vražja je to baba...Valjda je to čula na mlekari, a tam se sve zna.
Na slijedeću godinu sam voljan provesti test, pa evo navedite što i kako da istestiram. Pa ću to i snimiti.....To su parametri propisani uz proizvod. Iznose se neka tvrdnja o nečemu laički i ničim utemeljeno. Neke stvari naduvavaju previše a neke podcjenjuju. Međutim nepoznat im je osnovni i neprevaziđeni termodinamički proces dvotaktnog oto motora. Njegovs iskorištenost je jasna i na tom polju se nemože mnogo promijenuti. Koliko god proizvođači pravili bum od tog, jer 2 procenta iskorištenost motora podici je ozbiljna studija. Podatak koliko se gubi nesagorjelih čestica je propisan i opisan tim ciklusom. Takođe svako podizanje brojeva obrtaja sa sobom povlači i gubitak goriva u toploti i nesagorjelim gasovima. Da bi motor bio startniji mora više da proguta i nešto da raspe. Možda misle da postoji savršeno sagorijevanje, nema ga. Proizvođači su duzni da stave specifične podatke za proizvod a kad se uporeduju dobiju se otprilike ovako vrlo male razlike.
Jedina najlakša mjera je trupac izrezati, jednim rezervoarom i tu su svi parametri. A onda pretvaraj u prostorno.Ja sam to opisaivao nekoliko puta naglašavajući trupac a vi pišete nešto drugo, da bi na kraju stsvili da pilite metricu. Nigdje veze.Na slijedeću godinu sam voljan provesti test, pa evo navedite što i kako da istestiram. Pa ću to i snimiti.....
Samo, najveći mi je problem što kad pilim furke, te ispiljene ne stignem odmah i složiti u prostor, tako da nemogu precizno odrediti koliko točno metara drva ispilim sa jednim spremnikom goriva...
Mogao bih pobrojati broj spremnika utrošenih za piljenje cjelokupne količine, pa to podijeliti sa brojem ispiljenih složenih metara.....
Mjeriti vrijeme piljenja svakog spremnika, ne znam koliko to ima smisla, jer kako izmjeriti efektivno vrijeme piljenja, uz to uvijek ima nekih stajanja, prekida, i dr.....tako da....nije to baš tako jednostavno