J**** clanstvo! Gdje je nestala anketa o ulasku? Vidio sam je danas popodne i sad je nemrem naci
Naš problem je što smo se doveli u situaciju da više ne možemo birati. Ako uđemo u EU nekima bude bolje, večini bude isto ili malo lošije. Ali ako se drznemo i odbijemo članstvo slijedi odmazda, snižavanje kreditnog rejtinga (uvjeti za novo zaduživanje i vraćanje postojećih dugova kao da posuđujemo kod kamatara) , politička i financijska izolacija. Bojim se da bi mi mogli poslužiti kao primjer svim zemljama unutar EU što bi se desilo kad bi željele izači iz članstva. Ja sam spreman za taj scenarij a vi?
Sve si točno super točno napisao,to nas slijedi ako bude većinski NE.ako uđemo u EU oni će nam pomoći neke stvari riješiti dakako sve ćemo mi to debelo platiti ali stvarno druge opcije nema,ili ćemo potonuti sami ili ćemo se probati nekako izvući.Iskreno upravljati sami sa sobom nismo sposobni.Vi poljoprivrednici najviše ćete nastradati jer je konkurencija nažalost daleko jača.znate i sami da promjene ne dolaze preko noći,prošlo je 20 godina od promjene sustava i u tih 20 godina većinom je išlo sve u krivom smjeru što znači ne samo da smo na početku nego smo i daleko od starta.
još samo da kažem nešto o onome bračnom paru.znači kad su sve poplačali ostalo im je 5800kn,e pa dragi moji toliko imaju moji(i puno drugih) roditelji zajedno pa su i otplačivali kredit za kuću,ja i brat smo išli u školu itd. pa smo živjeli normalno.nemojte sanjati bajke da se ikad živjelo bez brige i pameti,a i da će se ikad živjeti tako.koliko radiš toliko i imaš,nikome nije lako...
Evo realnog razmišlja. Što će meni biti bolje ili gore ako mi uđemo ili ne uđemo u EU.
Ako uđemo u EU.
- ja ću moći ići van Rvacke bez da me jebu na granici a nikad me do sad nisu ****** nego sam ka i svaki normalan čojk, sjedio u autu i reka onom na carini da odo malo u Sloveniju i da ču se brzo vratiti...te redovito na povratku samo mahno rukom i reka da nemam ništa za prijaviti. Sve skupa sam gubio 4 minute za cijelokupni proces ulaska i izlaska. Dakle dobivam 4 minute dragocijenog života. ***** vas i 4 minute. Kod zubara ćekam po sat vremena.
- kad sletim na aerodrom onda ću moći ići na vrata na kojima piše "EU GRAĐANI" te pokazivat prst srednjak svima koji nisu EU GRAĐANI. A neš ti privilegije u ***** maternu. Još gore jer će se na tim ulazima svi gruvati dok će Bosanac i Srbin na drugom ulazu proći za minutu ja ću sa 28 rumunja i 43 bugara komunicirati mahajući rukama jer stoka ne zna engleski ka pokojna jadranka.
- u Hrvatsku će ući strani kapital pa će gospodarstvo da živne. Koje gospodarstvo ***** vam materina kad ste u 20 godina od Slavonije napravili ledinu. Što će Švabo da nas uči kako se ore i sije? Treba znači ući u EU da nas drugi nauči kako se radi? Onda nas treba pobit jer nismo ni za *****.
- djeca će nam moći studirati po stranim sveučilištima. Aj pošalji malu il malog na studij u Minhen...pa te mali zove "Ćaća treba mi eura za 1. semestar!"..."Kolko sine?"..."Pa jedno 8 754 eura."...."Sine?"..."Reci tata?"..."Jebo ti ja mater!". Bit će ka i prije, ko ima para ići će...ko nema ide u Zagreb...Rijeku...Split...Osijek...Zadar...
- otvoreno je tržište za hrvatske proizvode diljem Europe. A koje naše proizvode jadna nam majka? Koje? A i ono malo što imamo već se odavno prodaje u EU...vegeta...Kraš...podravka...dakle to već postoji, ne može 2 put da postoji ako već jednom postoji. To je ka da bi ja reka da će mi ulaskom u EU narasti još jedan *****. Neće jer imam već jedan.
Sve u svemu...ja tu ne vidim ničeg što me zanima a što mi je do sad uskraćeno
ne znam dal ima ovaj vido na temi, nisam stigao sve prelistat,
ali jednostvno moram ovo nakeljit, presmiješno i prejadno...
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=cA0z2RiWhzU[/YT]
bit če nam onako kak si sami napravimo ako budemo radili nešta čemo i imati ako ne ništa nečemo ni imati ko ima love može i sad da se školuje vani a ko nema ni sad ni kad uđemo u uniju previše se zabrinjavamo sa tom unijom treba pljunuti u šake i počet radit a ne samo kukati i čekati nekog da nam nešta da jer niko nedaje a da duplo ne uzme ..
Možda ću drugom prilikom glasat za ulazak HR u Europu,ali ovaj put debelo NE.
Kad bi imali pravu vlast da nas zna zaštitit u Europarlamentu nekako bi se možda i odlučio.Ako uđemo.......!
Poljoprivreda-propast !
A sve ostalo,pokupovat će stranci!
Naš problem je što smo se doveli u situaciju da više ne možemo birati. Ako uđemo u EU nekima bude bolje, večini bude isto ili malo lošije. Ali ako se drznemo i odbijemo članstvo slijedi odmazda, snižavanje kreditnog rejtinga (uvjeti za novo zaduživanje i vraćanje postojećih dugova kao da posuđujemo kod kamatara) , politička i financijska izolacija. Bojim se da bi mi mogli poslužiti kao primjer svim zemljama unutar EU što bi se desilo kad bi željele izači iz članstva. Ja sam spreman za taj scenarij a vi?
http://www.youtube.com/watch?v=tuozLXAwAFA
neću komentirati više niš, ovi što su protiv ulaska u EU na razini su sposobnosti ministrice, izgleda da ih i plaća vlada da bude nekog folklora...
al neš mi tu smrdi...:shock: