• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Dok šalta, a kad više ne šalta ostanu samo digmiči....
Rijetki su ti koji priznaju kolko košta prislagivanje vario mjenjača.
Ne slaže ka niko do kraja. To bu još išlo, ovo bumo prisložili.... pa dok traje.
Da šalta lepo tu nema govora ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
I opet smo na istom.
Fercu kad rikne motor ili na tom Fendu vario oba su na putu za vječna lovišta....
Takva nekakva vremena su došla da se ne isplati ili nema para za popravak ;)

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
A treba znati procjeniti kaj ti treba i da li imaš mogućnosti održavati taj stroj bil to Fendt ili IMT. Uvijek je “puno” kad trebaš neki ozbilniji kvar popravljati. Bilo to 1000€ na IMT-u ili 10000€ na Fendtu i nikome nije drago ali to je u opisu posla…

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Taj kome nekaj rikne na traktoru od 100000 eura nema kaj kukat da mu skup popravak.
Kaj si ga je kupil ak nema za održavanje. J bi takve oderal do kože.
Uvijek ali uvjek se vraćamo na raketu, meni nije jasno zakaj nećeju neki prizat da ona napravi sve poslove ko ostali traktori, to ne kužim. Malo ti duže treba da sve napraviš ali napraviš ko gospon čovek sa raketom, i dojdeš doma i sedneš pod brajdu i kupicu vina si spiješ u miru Božjem, netebaš vodim brigu kaj se bu pokvarilo a kaj nebu.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Pa kukati more i onaj kojem se nekaj na IMT-u pokvari i onaj na traktoru od 100 000€ ali ni jednom ni drugom to ne pomaže. Kakva je razlika?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ide, ide, samo treba znati ili naučiti.
"Crush shift" 🤭

Zakaj misliš da bi veča brača iste snage bila bolji odabir?
Zato jer su duži i teži, bolje prednje osovine, jače hidraulike itd., a jednako široki ko i ovaj bogec.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
Imam ju (539) 2 tjedna tek i vozil se u njoj 5 min kad ju skinul sa vučne službe, odmah skužil teško upravljanje pak sam meštru odvezel da pregleda sve i posloži. Premenil mi je neke kugle kod volana i sad je kao ok, tak on kaže :) probati novo nebrem jer sam upravo operiral bruh pa moram i ja zaceliti da je zajašem. Trenutno je odjavljena pa sad čekam tam 4 mjesec da odem registrirati i prenos napraviti. Nisu mi hteli raditi na stanici samo prenos već se sve mora odraditi a po zimi mi se baš ne vozi. Do sada sam vozil torpeda 48 al mi postal prevelik za redove. A kad gledal koji da traktor kupim više sam navijal za štore 402, al eto nekak su me neki ljudi kaj se bolje razmeju odgovorili od toga pa eto me na raketi. Moram sam još sic srediti, mislim da budem kupil onaj univerzalni a ovaj njegov origigi pospremam sa novim dijelovima i čeka da se ovaj raspadne.
E sad je stvar da budem više love dal za novi 400l atomizer nego za traktor :)
kupi mazalicu i podmazuj. naguraj masti koliko možeš u volan. 1639897239273.png
ako ti se da raskopaj ovaj vertikalni prednji dio pod brojem 18(podigneš prednji kraj u zrak i otpustiš vijak broj 9 ) i to vidi kakvo je stanje. provjeri ležaj 17. onda sve lijepo operi (očisti) namaži sa masti i složi).
nekako 400 litara zvuči dosta. ja imam 350 litara kranj (još imam bočnu kosu). sa njom kada je puna ako zajde zadnji kotač u grabu prednji zrak kraj ide u zrak.

Prilozi

• 1639897162979.png
    1639897162979.png
    128.2 KB · Pregleda: 10

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Moram sam još sic srediti, mislim da budem kupil onaj univerzalni a ovaj njegov origigi pospremam sa novim dijelovima i čeka da se ovaj raspadne.
:)
Pazi sa sicem!
Dobro ga pogledaj, moglo bi se dogoditi da ne možeš nogu progurati od sica i ručica !

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
"Crush shift" 🤭

Zato jer su duži i teži, bolje prednje osovine, jače hidraulike itd., a jednako široki ko i ovaj bogec.
Ide i 533 sa atomizerom bez problema. Cak i uski model, koji je jos laksi od obicnog.
Ako nista bar se lako mota volan 😆

• Haha
Reactions: ZJ

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Pazi sa sicem!
Dobro ga pogledaj, moglo bi se dogoditi da ne možeš nogu progurati od sica i ručica !
Pa mislio sam onaj neki standardni za imt kupit mislim da je oko 400kn na njuškalu. A pritom odmah pribaviti fijekove za orginal sic i složit ga s vremenom, ofarbat i tapacirat. To će mi trebati malo više vremena jer stari lakira a tetak tapacira pa bi to moglo potrajati. Kaže tetak da probam naći stari auto sic pa da iz njega izvučem spužvu pa to ond abude prava stvar.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
"Crush shift"
Ovo mi ako možeš prevedi na jezik ovog foruma ;)

A s ovim se ne slažem, naročito ne oko bolje prednje osovine.
Hidraulika se za par kuna može i na bogcu pojačati ako baš treba ;)

Najnoviji postovi

Na vrh