• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Novi 533 mora uz redovito održavanje bez problema izdržati 9000 sati rada,generalka ovisno o stavkama iz tvog posta nešto manje. No sljedeća je rizična,jer dolazi do zamora materijala u drugim djelovima traktora, pa je bolje da se na vrijeme proda.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja neki dan stavil novi grijač na raketu, ovaj koji je bil gore je neispavani valjda 6godina ako ne i više, ali ne vidim neku razliku da pali bolje. Kupil iskru za 110kuna,ali raketa isto pali sa i bez grijača, znači samo ključ pokažem i pali na zub, kolko mora biti minus da upali sa grijačim? - 20 ili više? 🙂
Baš ga hoću probat da vidim razliku.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
koji je problem kod toga da svaki ležaj ima svoju specijalu? pa zato postoje sirovi ležaji.
ovako je najlakše odma 3 specijalu i baci radilicu nakon 1 generalke.
To se tako ne radi, mislim - dok se radi ozbiljno i profesionalno.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Ja neki dan stavil novi grijač na raketu, ovaj koji je bil gore je neispavani valjda 6godina ako ne i više, ali ne vidim neku razliku da pali bolje. Kupil iskru za 110kuna,ali raketa isto pali sa i bez grijača, znači samo ključ pokažem i pali na zub, kolko mora biti minus da upali sa grijačim? - 20 ili više? 🙂
Baš ga hoću probat da vidim razliku.

Ak imaš klipnu boš pumpu razliku budeš tek i uspil primjetiti iznad minus 10 ;)

Najveći faktor gdje bi mogal se iskazati grijač je alnaser, kak brzo vrti, ak vrti živo ko da pred organima gonjenja bježi onda grijač se bude slabo primjetil, dok ak vrti slabije tu ce se jako osjetit.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
zašto bi to bilo neprofesionalno i neozbiljno? bitno je jedino na ležaju da je tolerancijsko polje konstantno. ono nema veze sa promijerom radilice.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
OK, izbrusi svaki ležaj na neku posebnu specijalu i kupi onda toliko kompleta ležajeva...
Odustajem od daljnje rasprave s tobom, o ovoj temi.
Tvoje je pravo da za svoj novac radiš što želiš.

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Kako ne shvatas da se zato kupuju sirovi lezaji a ne posebne specijale za svaki lezaj

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Ima ko sliku takvih sirovih lagera koji se obrađuju na mjeru radilice?

@LAKI Možda ti posto si ti tak radil?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
To se tako ne radi, mislim - dok se radi ozbiljno i profesionalno.
Ni jedan majstor koji razumije rad motora se bu složil sa tobom i napravil bu kak treba ili se nebu u zahvat ni upuštal.

Stari Gregurek se bu u grobu okretal ako nasljednici tak obruse radilicu.....

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Ima ko sliku takvih sirovih lagera koji se obrađuju na mjeru radilice?

@LAKI Možda ti posto si ti tak radil?
Nemam to sam radio pre 20 god, i stvaarno mi nije jasno sto ti je to cudno, radilica se obradi na prvu mogucu meru i svaki lezaj se obradjuje posebno na meru koja je potrebna ne juri se specijala a na 533 je to najbolje zbog aksijalnog lezaja jer se on tesko dobije da bude na specijali jer skoro uvek treba biti deblji

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ovakav pristup sugerira da poslije generalnog popravka i brušenja, na radilici, svaki ležaj može "dobiti" svoju mjeru? Radio sam sa izuzetnim automehaničarima i "motorašima", vidio sam valjda stotinu brušenih blokova motora i radilica i ne pamtim da bi ikada netko napravio svaki ležaj druge mjere.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,926
Ovakav pristup sugerira da poslije generalnog popravka i brušenja, na radilici, svaki ležaj može "dobiti" svoju mjeru? Radio sam sa izuzetnim automehaničarima i "motorašima", vidio sam valjda stotinu brušenih blokova motora i radilica i ne pamtim da bi ikada netko napravio svaki ležaj druge mjere.
Dogodi se da se neki ležaj na radilici grdo podere.
Tada se ostali, po mogućnosti, bruse na prvu mjeru, a ovi oštećeni na prvu čistu i prema njemu se našpricaju košuljice i dorade za te ležajeve.

Najnoviji postovi

Na vrh