Pozdrav,
imam jednog IMT533 koji duže vremena nije vožen, pa sam ga pred neko vrijeme takvog upalio i malo isprobao u kraćoj vožnji i sve je bilo u redu. Odlučio sam mu napraviti servis, zamijeniti ulje, filter ulja i filtere goriva. I sad dolazi do problema nakon zamjene filtera goriva. Proučio sam sve što sam mogao prije zamjene. Dakle, zatvorio sam dovod goriva na čašici, odšarafio šalice u kojima su filteri, stavio nove filtere, ulio u oba filtera nafte do vrha i vratio sve natrag. Pustim gorivo na čašici, otvorim dolje na filterima ona dva šarafa za odzračivanje, nije išlo ništa zraka ni nafte. Zašarafio sam te odzračnike i upalio traktor bez problema. Radio je dobro nekih minutu, onda je počeo kašljucati da bi se na kraju ugasio i od tada ga ne mogu upaliti, vergla, ali ne prima. Probao sam opet te odzračnike, ništa na njih ne izlazi, ručno sam pumpao AC pumpicu, ništa ne dolazi do filtera. Išao sam tad od rezervara, skinuo staklenu čašicu, otvorio ventil, gorivo dolazi. Vratio staklenu čašicu, otpustio lajtung na dolazu u AC pumpu, gorivo dolazi. Otpustio izlazni lajtung iz AC pumpice, gorivo ne dolazi ni prirodnim padom niti pumpanjem.
Ono što me zanima, kako da još provjerim AC pumpicu? Pretpostavljam da gorivo nebi smjelo slobodno prolaziti kroz nju, ali bi pumpanjem nešto moralo dolaziti na izlaz?
Ako imate neki prijedlog što još da probam, molio bih komentar...
Hvala.