Kao što su ti kolege rekle nema tu šta da se uzubljuje problem je u alnaseru,automat ne valja ili bendex a najverovatnije automat jer on prvo treba da izbaci rotor pa tek onda da okrene a on počne da okreće pre neko uzubiProbat cu malo isturpijat bendix
Kako promijenit zamajac mora li se traktor polat...Ali kad izvadim alnaser on vrti znaci da nije do automataVidi se okom ako je oštećeno a dešava se ako je alnaser loš pa dobro ne uzubi.
Sta me briga za tvog ursusa i koliko ima radnih sati ?Da je alnaser popravljen na vrijeme to se nebi desilo. Moj ursus ima skoro 9000 rs pa nikad taj zubčanik na zamajcu nije diran.
Nemora da znači ako vrti mora se opteretiti. Nasloni se na dasku bendiks kad probavaš. Stradaju pomoćni namotaji tj špule pa onvrti naprazno a neće opterećen samo ponekad imao sam takav slučaj.Kako promijenit zamajac mora li se traktor polat...Ali kad izvadim alnaser on vrti znaci da nije do automata
Čoveče kako ne kapiraš da se čuje buka odnosno krčanje zato što alnaser zavrti pre nego što ibaci rotor i uzubi u zamajac pa udara zub u zub,nemoj se zanositi da menjaš zamajac jer njemu nije ništa. Ako hoćeš da proveriš u čemu je stvar namontiraj alnaser bez poklopca i onda ručno na automatu pritisneš gornji kontakt da izbaci rotor a onda donji da zavergla i videćeš kako radiAl cuje se buka unutra alnasera kao neko krcenje u tom fazonu...Postavit cu snimak pa cu poslat link
Čovjek ti hoče pomoči, a ti umjesto hvala....Sta me briga za tvog ursusa i koliko ima radnih sati ?