• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
Ima mame, čim je zacvilio pojavila se.
Nećete vjerovati, ali taj dan sam vidio 4 bambija i 2 imao u rukama.
Bio je i jedan stari zec štetočina koji mi radi probleme već par godina, ali za njega nebi mi bilo žao da sam ga pokosio.

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Nemojte dirati lanad jer je jos premlada da samostalno prezivi a mama ce ju odbaciti zbog mirisa covjeka...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Izbaciš ju van, a na mjesto nje složiš limeni poklopac da začepi rupu.
Onu pumpu na struju staviš na vod nafte umjesto AC pumpe na mjesto koje ti odgovara.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Naravno, čudim se da nisi tu temu zapratil.
U onom trenu kad te zanimala zapremina čašice ja sam se ponadal da si krenul u kopiranje i ugradnju pumpe na struju.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,263
Dobro. A kaj ta električna onda stalno šiba istu količinu goriva? I na leru i na punom gasu?
Jer AC pumpa s povećanjem broja okretaja, povećava i brzinu pumpanja pa daje i više goriva.
Onda pojavljuje se i problem ako gorivo padne nazad u rezervar(traktori koji imaju rezervar pod kabinom). Dal ga može ta pumpica ponovno podići? Dal ona vrti čim dobije struju(kontakt)?

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Ne znam za količinu goriva, ali da, čim dobije struju pumpa. Neki slože da se pali odma čim daš kontakt, neki stavljaju i poseban prekidač da ju uključe.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Piše za onu s linka 60 do 80 litara na sat tak da nema brige da nebu dost nafte pod večim gasom.
Kolika joj je točno podizna moč neznam, ali ako je rezervar dole moze se pumpa niže ugraditi, definitivno joj bu lakše.

Prednost je kaj nemre nafta u karter putem nje dojti.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Mi smo ju mislili slagat na Same zato kaj je AC pumpa par puta starog ostavila da se jedva dovukel doma, uvijek neki problemi.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,263
A kam bi išlo tolko nafte na leru? Kroz povrat bi se vraćalo v rezervar?
Zanimljivo za ugradit, noviji traktori već svi imaju tak.
A za podići gorivo bi se mogla ugradit ona pumpa ko na tlakomjeru ili postoji filter za gorivo s ručnom pumpom na sebi. Sad sam se sjetil, tak ima viličar u firmi..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Tak je, kroz povrat u rezervar.
Naravno, na IMT-u treba ugraditi iber druk ventil jer on toga nema a kroz onu malu rupicu nebu dost nafte prolazilo pa bu pumpa trpela i najvjerojatnije izgorela

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Ja napisah da je jeftinje izvana ali kome je žurba i ne čeka mu se....

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
A kaj će to na IMT-u kad je spremnik iznad VT pumpe?

Najnoviji postovi

Na vrh