• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Dečki kakva je ona boja u spreju koju miješaju u lakiraoni? Veli mi stari da se to ljušti dole da bi to trebalo prelakirati. A trebalo bi mi eventualno za sic malo potegnuti.
Jel ima ta boja neki broj dok budem išao kupovati da zapišem...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,931
Za sitne popravke dobra, ako je auto lak nema ju potrebe lakirati

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Bum, moram.
Ali viš kak niš ne stignem, prikolica, pa kuka, posla prek glave imam. Neznam kak bum to sve stignul 🙂🍺🍻🎻🎸🎸🎸❄️☃️⛄⛄

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,024
Jučer dojdem doma i nemam kratka svjetla na ferkiću. Pozicija i duga svjetla rade. Skidam filter ulja (to me ubija) i u potragu kaj se dešava sa osiguračima. Osigurač za kratka svjetla je u gornjoj kutiji. Otvorim ju, a ono osigurač ispao iz ležišta. Pokušao sam ga vratiti, ali gle vraga on slabo drži i ispada i dalje. Odoh po naočale i bateriju i onda ustanovih da je gornji limić kontakta labav. Pokušam sa savinuti prema dolje, a on otpadne od veselja. Sreća pa je taj osigurač iza kučišta filtera pa nemaš prostora odšarafiti gornji šarafić koji drži žicu. Kmica se počela polako spuštati, a moja nervoza rasti. Dobro kaj sam imal jedan osigurač na žici u rezervi koji sam namontiral. Malo sam pobrusil poklopac kučišta kaj sam žice i osigurač mogel izvuči van i zašarafiti poklopac. Sada kratka svjetla rade, ali ja nisam zadovoljan rješenjem. To im je velika boljka jer gore mjesto za osigurače nisu mogli pronajti. Pročital sam da su se već mnogi na to žalili. Imam u planu to popraviti na način da postojeće osigurače zamijenim ubodnima i da sve to preselim nekamo u kabinu. No za to bude trebalo štukati sve žice, a to je novo veliko veselje. Kak ih je najbolje nadoštukati? Luster spojnice ili jednostavno omotati žice i staviti termo bužir ili neko treće rješenje? Kakvo kučište osigurača staviti? Mislil sam pronaći nekakvo od auta. Moram pronaći i prikladno mjesto u kabini. Negdje mi je ostalo u sjećanju da je netko to stavil pod krov, ali mi se to ne dopada jer se nema kuda provući žice.
Uglavnom novo veselje, pa ako ima tko kakav savjet unaprijed zahvaljujem.

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,517
Najjača solucija, luster spojnice i na žice staviti tuljke ili zalemiti žice pa s termobužirom zaštiti ili još jedna solucija koja nije loša, zafrkat žice pa ih omotat sa izolirkom i onda ih još sa vezicom stisnut to mi se dosta dobro pokazalo makar je estetski malo neprihvatljivo :D
I obavezno ubodni osigurači kak si i navel ;)
EDIT:
Ovakva se kutija meni dosta dobro pokazala
kutija-za-osigurace-za-traktor-i2-28816.jpg

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,931
ja nisam zadovoljan rješenjem. To im je velika boljka jer gore mjesto za osigurače nisu mogli pronajti. Pročital sam da su se već mnogi na to žalili. Imam u planu to popraviti na način da postojeće osigurače zamijenim ubodnima i da sve to preselim nekamo u kabinu.
A nisu baš ni bolje mogli najti zato su ih tu nasadili.
No za to bude trebalo štukati sve žice, a to je novo veliko veselje. Kak ih je najbolje nadoštukati? Luster spojnice ili jednostavno omotati žice i staviti termo bužir ili neko treće rješenje?
Ja bi treče rješenje napravil.
Cvikcange i sve ispočetka napraviti kak treba.

Kakvo kučište osigurača staviti? Mislil sam pronaći nekakvo od auta.
Imaš kod Ferenčaka kučišta za novi tip osigurača.
6 polne kutije trenutno nema ali ima 12 polna, mislim da sam ja uzel zadnje dvije, ali po mojem ni ne treba tolike osigurače.
Ima 8 polna ili kaj bi mo mojem možda i bolje bilo dvije 4 polne.

Moram pronaći i prikladno mjesto u kabini. Negdje mi je ostalo u sjećanju da je netko to stavil pod krov, ali mi se to ne dopada jer se nema kuda provući žice.
Uglavnom novo veselje, pa ako ima tko kakav savjet unaprijed zahvaljujem.
Na suhom bu ima najbolje, tu nema spora oko toga.
Nisam probal ali mislim da bi se ovdje dale uglazbiti dvije kutije po 4 pola. Jedna lijevo, jedna desno ili možda obje desno.

Najnoviji postovi

Na vrh