• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Blue_Fatal1ty

Aktivni član
Tu od
7 Sij 2022
Poruka
101
Na 533 sam stavio s44 motor i krenem slagat traktormetar. Naravno od 533 ne paše pa sam kupio novi za 577. Kupio novu sajlu i pinjon.
Proširio rupu da mi stane sat. I veselje dolazi kad sam otvorio rupu gdje ide pinjon. Unutra je šaraf i nema šta vrtit pinjon. Pošto nisam to nikad radio niti neznam šta me čeka. Pretpostavljam da bi trebao otvorit cijeli poklopac naprijed i zamjenit taj dio ili ga prilagodit. Pa ako netko ima sliku ili da mi objasni što me čeka.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,130
Pleše mi dosta ona kazaljka na traktormetru. Jel do sata ili sajle?
Gledam da imaju ti satovi po 90kn i neki teleoptik po 290. Vrijedi li to tih novaca?
To se obicno dogadja kad pukne sajla pa trza dok jos gornji dio struze po donjem od trenja. 60 kuna

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418

Evo, nadam se da je snimka dobre rezolucije.
Dečki pogledajte ovaj video i obratite pažnju ako će se vidjeti negdje na sredini snimke kao bijeli dim koji izlazi odnegdje s gornje strane motora, u pozadini one gornje kratke cijevi koja ide na vodnu pumpu. Šta bi to moglo biti?
Ono pljuckanje ulja se isto vidi na početku.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
na početku videa tu de ide sajla curi ti ulje i tu se vidi nalo bijeloga dim. izgleda ko da imaš rupu ispod sajle tamo di baca mjehurić. ispod vodene pumpe ide šlaf koji je odušak. provjeri da se to nije zaštopalo. izvadi mjerač ulja, upali motor i snimi. vidi u kiler dali idu mjehuriči dok radi motor.

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Ispod sajle i jest neka rupica al izgleda mi da to tu mora biti tvornički. Jedino ako ne :) zato pitam majstore. A bijeli dim se vidi i iznad vodene pumpe, u pozadini, gdje je ona gornja cijev od pumpe.

Posljednje uređivanje od moderatora:

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Tam di ide sajla obrtaja mora bit rupica tu u tom poklopcu imaš semering bregaste koji kad zamjeniš ulje nebu curilo na rupicu

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Radi takvih koji su saznali za klapnu gasa i vijke na njoj inžinjeri su zaštitili motor putem ova dva vijka na pumpi ;)

Nemojte se držati broja okretaja prema satu jer to obično pokazuje svakak, a najmanje točno.
Na boš pumi postoji pločica s podacima o maksimalnom broju okretaja po kojem ju bošista naštela.
Sve je to ok al kad ti dobiš pumpu od bošiste a on ti veli odmah da kad se ugradi pumpa da si ga sam poštelaj na ovom šerafu na membrani kakav je to posel? Druga stvar je da je traktor pokazival prije remonta 2100- 2200 okretaja sad odjednom kazaljka se okrene do graničnika a i nemiran je jako na 1500 do 1700okretaja.

Najnoviji postovi

Na vrh