• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
jedno pitanje možda neko zna je već pola sata vrtim netom.....
dimenzije šupljeg vijka na kojeg dođe cijev kipera traktor naravno IMT533

hvala

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Pleše mi dosta ona kazaljka na traktormetru. Jel do sata ili sajle?
Gledam da imaju ti satovi po 90kn i neki teleoptik po 290. Vrijedi li to tih novaca?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,931
Teleoptik bi trebal biti orginal.
Probaj svoju izvaditi i našpricati sa WD-om, u sajlu nalupaj masti da ju malo usporiš a možda nije dobro provučena pa stvara trzaje

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
942

MUHA

Da li ima gdje za kupiti tih međuploča ili se moram sam snaći? Koliko sam gledao youtube tamo je rečeno da paše od 539.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,931
Novo ne, samo rabljeno ako paše ta od 539.
Ako ne paše šubler u ruke i crtaš ju od nule.

Ovdje imaš neke mjere i debatu oko među ploča

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Kao i obično, kod mene sve ide na teži način.
Evo danas sam vozio raketu na tehnički i to mi prva vožnja s novim traktorom na udaljenosti od cca 7km.
Nešto mi ispod haube dimi, kao da gori nafta ili neka guma, plastika. Dođem i stanem kod stanice za tehnički kad ono ispod traktora lokva antifriza, otišla vodena pumpa, a osim toga počelo je ulje kapati. Gledam odakle, kad ono ima neka rupica kod sajle za traktorktormetar, čini mi se i tamo pljucka naftu.
Osim toga kod prijema mi tražili orginal rješenje ostavinske rasprave a ja imam kopiju. Jedna žena na šaltrru nije rekla ništa za to kada sam uzimao probne tablice, a kad došao na tehnički, kaže druga da treba orginal. A ja kupio od čovjeka koji je kupio od čovjeka koji je nasljedio traktor, i do sada je traktor uredno bio odjavljen. A čovjek iz KC. Kako sad do orginala?! Moli i kumi ženu neka prihvati jer je dobra kopija i ajde nekako prihvatila.
A kad sam došao kod tipa za tehnički tek onda počelo sranje po traktoru. Kapa ulje, ne koči dobro desni kotač... al struja prva liga :)
I šta mislite jesam li prošao?! Nakon tehničkog sam čekao pred stanicom za tehnički da dođe vučna služba da otpelja traktor.
Otišao u 8, sad se vratio sa traktorom kojeg sam odma majstoru odvezao.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,737
Nažalost to su dječje bolesti koje se vide na teži način, a i ovom slučaju skuplji. Znači biti će troškova, i ja danas idem na tehnički al bi trebalo biti bez problema.

Blue_Fatal1ty

Aktivni član
Tu od
7 Sij 2022
Poruka
101
Na 533 sam stavio s44 motor i krenem slagat traktormetar. Naravno od 533 ne paše pa sam kupio novi za 577. Kupio novu sajlu i pinjon.
Proširio rupu da mi stane sat. I veselje dolazi kad sam otvorio rupu gdje ide pinjon. Unutra je šaraf i nema šta vrtit pinjon. Pošto nisam to nikad radio niti neznam šta me čeka. Pretpostavljam da bi trebao otvorit cijeli poklopac naprijed i zamjenit taj dio ili ga prilagodit. Pa ako netko ima sliku ili da mi objasni što me čeka.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,379
Pleše mi dosta ona kazaljka na traktormetru. Jel do sata ili sajle?
Gledam da imaju ti satovi po 90kn i neki teleoptik po 290. Vrijedi li to tih novaca?
To se obicno dogadja kad pukne sajla pa trza dok jos gornji dio struze po donjem od trenja. 60 kuna

Najnoviji postovi

Na vrh