Streamable
streamable.com
Ovaj navoj moram nekaj napravit jer ne mogu čvrsto stegnut, narezat manji?
Ili pločicu pa jednu maticu, pri kraju je dobar navoj.Nekad su se ti vijci - kontakti - mogli kupiti i zamijeniti!
Probaj maticu malo spljoštiti ili dvije gore!
Ovak nekak:Na oko i uho se meni to nekak sporo vrti
Ma kakvi moj ne vrti tako brzo, što je problem, anlaser, akumulator je nov 75 Ah. Sve sam spojio kako je ovdje i uključi, ali sporije vrti.
Nema veze što si sve pritegnuo, ako je između kabla i kleme ili stopice blato, oksid, smeče, tad nema dobre vodljivosti. Napravi čiščenje kako sam ti napiso svega po redu.Sve pritegao, još jedino ne znam gdje se minus spaja na šasiju, minus kabel mi se jako grije dok okreće? Istopile se ručke na minusu?
Kak nema minus kabela, nema bežični skok struje s kleme akumulatora na šasiju, daj se malo skuliraj po ovom pitanju.Nema "minus" kabela. Minus je šasija traktora, a onda i kućište anlasera kad se zašarafi na šasiju. Ako se kabel grije onda imaš negdje preveliki otpror, možda loš kabel, možda loš spoj na tom šarafu ili loš kabel? Ako kažeš da je akumulator nov i ispravan (napunjen do kraja?) onda nema druge nego eliminacija jednog po jednog mogućeg problema. Sad treba prvo vidjeti dal je kabel dovoljno kvalitetan? U stvari, plus je napisao cijeli postupak. Bilo bi dobro da imaš barem kakav voltmetar za izmjeriti napon akumulatora kad je odspojen i kad uključiš anlaser...
Ma bio je akumulator i gore pa opet trrrrr, kupio sam novi punjač i pun je akumulator, negdje je neki otpor tj vjerojatno u anlasera jer i skinut slabo vrti, slijedi rastavljanje nema druge. Očišćeno je sve još taj minus da vidim gdje je spojen.Slažem se sa svim što je napisao kolega @plus i lijepo opisao proceduru, samo pitanje za kolegu kad kaže da je nov akumulator, da li je napunjen skroz ili već jedno vrijeme tako isprobavate i svaki put ga sve bolje ispraznite? Ja sam dosta puta palio traktor bez akumulatora i auto produžnim kablovima ali su mi kablovi 50 ili možda čak i više kvadrata, ide to bez problema ali s onim kablovima što imaju 2,5 kvadrata licne ne. A nažalost takve prave kablove imaju rijetki.
Ako nije neko premještao onda je minus spojen na kučište volana s lijeve strane ispod akumulatoraSve pritegao, još jedino ne znam gdje se minus spaja na šasiju, minus kabel mi se jako grije dok okreće? Istopile se ručke na minusu?