• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
824
kaj je to VT crijevo?
to bi crijevo moralo držati nekih cc10 bara i oko 100 stupnjeva mozda više?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,370
To kaj se tebi dogodilo ne znači da je to zbog " suhe" nafte kaj bošisti pripovedaju.
Ta "glava" se navrtela.....prije nego je pukla i nije jedina.
Pucale su i prije eura ;)

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,826
Rekel mi je da je kriva voda u gorivu...al ja nznm jer nisam majstor za to...2000rs ima traktor...da se bas tak puno navrtela...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,370
Moguče, ja ne velim da je nemoguče. Ali onaj sedativ nebu vodu iz goriva izvukel.
Po mojem razmišljanju je točenje toga u te stare krampe glupost. Bolje staviti ulje.
Zahtjevniji (veče picajzle) stavljaju dvotaktol, a ostali ulje koje im je pri ruci. Obicno to bude motorno.
A glava, glava može puknuti i zbog neispravne dize.

Nisam ni ja bošista ali sam se tu i tam dotaknul koje pumpe.
Recimo ova, vidi se samo ventil ali po hrđi logički je da se napumpala vode.
A imam slika i lošijih koje su zahtjevale samo brtvljenje.

zveroboy

Član
Tu od
26 Tra 2025
Poruka
49
Tijekom ljeta sam poceo raditi mjesavinu za IMT539, 1% sintetickog dvotaktola od Petrola sipnem u kanistar sa dizelom (isto sa Petrola). Nisam htio pretjerivati sa kolicinom, 1% mi se cini da nemre napravit neku stetu, a ako pomogne super.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,859
Moguče, ja ne velim da je nemoguče. Ali onaj sedativ nebu vodu iz goriva izvukel.
Po mojem razmišljanju je točenje toga u te stare krampe glupost. Bolje staviti ulje.
Zahtjevniji (veče picajzle) stavljaju dvotaktol, a ostali ulje koje im je pri ruci. Obicno to bude motorno.
A glava, glava može puknuti i zbog neispravne dize.

Nisam ni ja bošista ali sam se tu i tam dotaknul koje pumpe.
Recimo ova, vidi se samo ventil ali po hrđi logički je da se napumpala vode.
A imam slika i lošijih koje su zahtjevale samo brtvljenje.

Tu i tam šibnemo super 5 motorno ulje u rezervar.. Nijedan trakor se ne žali. A nekoji su se debelo vur navrteli.
Plavi dizel se čuva v željeznom spremniku 1300 litara. Ispust je z donje strane, al je cijev unutar rezervara viša od dna za nekih 50mm.
Nikad problema z vodom 👌

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,442
Rekel mi je da je kriva voda u gorivu...al ja nznm jer nisam majstor za to...2000rs ima traktor...da se bas tak puno navrtela...
2000 rs originalnih?
Ako da, to je još novi traktor.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,826
Original...91 registriran u hrvatskoj...kupil ga sa 1200 rs..mislim da je na 2100 sad...kupljen od sogorovog brata...
Ja u 7 g vise.napravil skoro nego oni u 27 g 🫣🤭

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,826
Prosjek ispada takav da, ali je do 2018. radil niti 50h godisnje...sad radi nekih 150-200rh godisnje..za moje potrebe dovoljno...

Najnoviji postovi

Na vrh