Dobro jutro

.
Ako je dinamo bilo rastavljano, čišćeno, ili popravljano, potrebno ga je pravilno isprobati kao elektromotor, na tj način bude ostalo "malo namagnetizirano". Naročito ako je na traktoru samo ampermetar, bez kontrolne lampice.
Ja ne znam kakvo dinamo i regler imate. Da li dinamo ima tzv minus ili tzv plus pobudu, oba dvije su standardne. No spojevi žica unutar dinama su različiti.
Isto tako su i dvije vrste reglera za njihovu regulaciju. Kod reglera to znači da na jednome preko Df ide u namotaje regulirani + od akumulatora. Kod druge vrste je namotaj unutar dinama spojen na + četkicu, pa preko reglera i Df dobiva regulirani - akumulatora.
To znači da ne možete koristiti dinamo s tzv plus pobudom, a regler za minus pobudu.
Ponavljam da glavnu razliku daje Df i spajanje unutar dinama.
Znam da sam jako malo pomogao, nije lako ovo točno razumjeti, ali nije nemoguće.
Ako su dinamo i regler več radili dobro zajedno onda samo treba magnetizirati dinamo, poslije otvaranja i bude išlo. Kod magnetiziranja, vrtnje strujom kao elektromotor opet morate znati što mu na Df morate dati da li + ili - , ostalo je isto.