Propali Poljoprivrednik
Iskusan lik
- Tu od
- 25 Lip 2014
- Poruka
- 3,433
Da, nisam napisao ništa o udaljenosti tereta od poluga jer znam da je faktički nemoguće da on to može dići, ali malo teorteski prodiskutirati ne škodi, a možda se nešto i nauči 🍻
Moj ne nosi toliko, ali ga budem del pred hižu kao spomenik gda dojde vreme za to (za cca 20-30 let). Mislim da bude još takvih (kolega Kupljenec, IvanKC....)Ak 539 nosi 800 kila na hidrauliku onda mu treba dić spomenik
Ja ti ugradnju seta za reparaciju pumpe za IMTovu hidrauliku ne bi preporučil jer sam se ja opekal kad sam s ocem razglabal jel da metnemo novu ili taj set pa sam moral dva puta rastavljati tj. 3, jest da se radi o 560 ali simptomi su gotovo isti bili, moj 549 je jednom prilikom Holder špricu od isto 600L(mislim da je to kilaža slična ko i tvoja mozda malo teža) punu do čepa uspil podiči na leru doduše tak špricat ni bilo u mogućnosti jer je prednji kraj po ravnom pasal nebeske poljane kod kretanja, a oni ja mislim imaju iste pumpe samo je u promjeru podiznog cilindra možda razlika tak da nema govora da ne diže.Ajmo malo o hidraulici na ovom čudu. U uputstvu veli da bi mu najviše tona smijela biti u transportu.
E sad, mene zanima podizna moć tog hidraulika, npr. Imam prskalicu MIO 612 odnosno 600L, +-200kg nek' je sama prskalica, to bi trebalo biti cca. 800kg, ali, kad natankam cca. 400L vode, nemože dignuti prskalicu. Čuje se sigurnostni ventil da propušta. E sad, traktor je fes star, hidraulik je već neprecizan i trebalo bi ga podesiti jer pod većim opterećenjem kucka itd, ali zahebavanje s tim dolazi u obzir samo ukoliko bi sa remontom dobio to da nosi punu prskalicu, jer mi inače služi samo za malčiranje vinograda, kultivaciju i teranje prikolice, al' to ionako kad zakačiš klin nema veze s hidraulikom više I kipanje odradi bez problema.
E sad, pošto propusti na sigurnosnom, mislim da tu pomoći nema, nego je realno njegova podizna moć 600 - 700kg?
Dali bi prebrtvljavanje, izmjena o-ringova, eventualna izmjena nekog od dijelova i podešavanje onih polugica išta pomoglo u vidu toga ili bi bilo uzalud vam trud svirači?