i ja mislim da je 542 puno bolji izbor od 539.od karakteristike koje sam mogao procitati,motor je isti,ali ovaj kod 542 izvlaci nekoliko konjskih snaga vise.a i traktor je tezi(negde oko 2 tona),sto je svakako plus za vucnu snagu traktora.neki od prijatelja su mi pricali kako je 542 sa nekom fabrickom manom u nekom konusnom zupcaniku,i da se taj zupcanik cesto kvari.ja se skoro nista ne razumem u to, al sam siguran da uz pravilno odrzavanje i ne forsiranje traktora, da nece biti tog problema.jer na kraju krajeva i 539, pa i bilo koji drugi traktor ili stroj, kad ga ne pazis i vozis kako ne treba, dozivece neki kvar...sada cekam da vlasnik postavi slike na oglasu gde sam procitao da se prodaje, pa...u ponedeljak verovatno idem sa prijateljem koji se razume u traktore, jer ih je do sad promenuo 5,da ga pogledamo.naravno to sto je do sada promenio 5 traktora ne govori da je strucnjak, ali ipak.kolko tolko vise zna,sta vise sto ja do sad nisam sjeo u nijedan traktor osim u tomo vinkovic :roll: .pa bi za mene taj IMT 542,u odnosu na TV 420 bio pravi avion :lol:
.ok pozdrav i hvala na savetima.