• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 542

• Temu pokrenuo strongboy
  • Datum prvog posta

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Zadnje na 2 bara i bit ce ko kamen tvrde.max1.5bara.

Prednje ako hoces da se lakse mota a da nebudu pretvrde na 2.5bara.

orač 1

Član
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
292
evo ja ti imam 13 gume na imt 542 i sve je u redu(što se guma tiće) jedino je malo tromiji kad kreces sa mijesta

Molim te dali si osjetio dali je šta brži u transportu,jer imam namjeru da promjenim gume zadnje samo radi transporta.:eek::

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,411
Haloooo.
Tema je 542, a čovek je pital za gume od 539 :icon_scratch::icon_scratch:

Imate temu o gumama pa nastavite tamo dopumpavati i ispuštati :(hi)::(hi):

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Nakon dva dana oranja na mom 542 se poremetila hidraulika...
Poorao jednu njivu i sve ok, dodjem na drugu,krenem i rucica za dizanje, spustanje uopce neradi?Znaci nespusta uopce dok god nisam spustio rucicu za finu do dolje,takodjer ni nedize dok nepodignem rucicu od fine,kao da su jedna i druga rucica zamijenile uloge...Takodjer mi se culo lupkanje u zupcanicim...
Sumnjam da fali i ulja jer mi ispod sijedala na jednom vijku curi ulje...naknadno sam dosipavao al nije bilo promijene...
Bio bi zahvalan ako bi neko mogo pomoc i dat kakav smislen savijet i uputit na moguci problem...
Nekuzim se puno u mehaniku i u strucne termine pa se unaprijed izvinjavam!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,411
Najvjerojatnije su ti preskočile i prekrižile se polugice.
Da bi to provjeril trebaš ispustiti 10-tak litara ulja i skinuti bočni desni polkopac na kučištu.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,998
Ispustis ulje i skini poklopac za ukljucivanje i iskljucivanje kardana i vidit ces polugice moraju bit jedna uz drugu!!

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,105
Posto hidraulika radi ,ali nepravilno poluge nisu zastekalae garant.Problemje u polugici balansne opruge.Nemas ispravnu manđzetnu na opruzi i uz zemljanu prasinu i vlagu ona je zablokirala.Uglavnom za tajj problem treba poklopac hidraulika dole.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ako nema one gumene manžete na polugi balansne opruge, dal može tuda ući voda u transmisiono ulje pilikom pranja traktora??

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Uuu bemti, meni je to na 565 otpalo.
Jel se mora skidati poklopac ako bi se stavljala ta nova manžeta?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,411
Netreba, treba izvaditi balansnu oprugu ako nije( a najvjerojatnije je) zahrđala matica nebi smjelo biti problema.
Nakon toga bi problemi mogli nastupiti oko skidanja balansne sa pečurke pa bu najvjerojatnije moral opet brener igrati da se izbije štift i zagrije ona H vilica da bi se odšarafila pečurka.

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Prije tjedan dana odvezem traktor kod majstora u vezi problema hidraulike,za dva dana me on zove da je gotov....ajde super pomislih,s obzirom kako sve kod nas ide....
Kad sam doso objasnjava on falilo ulja,podesio...ovo ono....
Nakraju sjednem u traktor a ono isto,rucica za dizanje/spustanje uopce neradi,tj. radi tek kad podignem rucicu od fine ili ako ocu spustit,spustit finu...
Pitam ja njega pa sta je tu sad namjesteno,on gleda u mene,uzmuco se,pa kao to tako mora bit,kao nek probam radit,tj. orat pa cu vodit...
Gledam ja u njega, neznam vise jel ja nisam normalan,jel on nije(trece nepostoji)...
Dodjem kuc,zakacim plug odem na njivu ono opet isto il plug ide previse il iskace,i sta sad...Nazovem ga kazem do sta kako,opet se on uzmuco,dovezi u ponedeljak pa cemo vidit...
Sad mi tlak na milion,imam osjecaj da bi ga sutra mogo zadavit(ak procitate u novinama nesto slicno znat ce te o kome se radi)...Zadnj put mi isto nesto sjeb...neznam ni sam sto sam uopce njemu vozio,a sto je najgore prije mjesec dana mi istekla registracija a moram vozit u grad,tak da bi moglo bit veselo:mur::mur::mur:

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,105
Zanimljivo ....Majstor za traktore popravlja traktore u gradu.Kod mene (bar ja neznam) majstora za poljoprivredne masine koji bude u gradu.Kakav bi trebao biti problem da majstor iz grada dojde kod tebe kuci da sredi svoju gresku.Ja licno 90posto posla radim na terenu.

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Poznati majstor,jedan od rijetkih koji ima bas legalni obrt,(neradi na crno),covjek s 30god. iskustva,radi i kamione,viljuskare.....
Ima puno posla,radi sam i onda samo nabrzinu zbrljaj uzmi pare i dovidjenja...
Prosle godine mi mjenjo semering na kardanu(curilo ulje) sad opet curi,nije dobro stego vijak ispod sica il sta vec tu takodjer curilolo ulje,sjedalo samo bacio gore,koda ga nije posarafio, ljuljas se ko na brodu...takodjer sam mu moro dvaput vosit je nije dobro podesio vilicu pa hidraulika nije radila...
Neznam sta rec nego da sam si sam kriv sto sam uopce iso kod njega....

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,555
remont getribe

Prilozi

• P1010018.jpg
    P1010018.jpg
    73.7 KB · Pregleda: 168
  • P1010019.jpg
    P1010019.jpg
    61.7 KB · Pregleda: 145
  • P1010020.jpg
    P1010020.jpg
    45 KB · Pregleda: 145

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,411
Tu za sad ništa niste remontirali čim je makina još na hrpi i nije na tri djela.
Za sad je samo hidraulik moguče poservisirati i utvrđivače brzina promjeniti na getribi

Hrco

Član
Tu od
6 Pro 2011
Poruka
153
odusevljen sam kad vidim da neko napiše lik sa 30 godina iskusta i pogotovo ovo ne radi na crno ljudi moji pa bolje odi kod lika sta radi na crno manje love ćeš dat i dobit bolje rezultate... moj stari više ne radi nikome samo za sebe kupimo traktor pa radimo baš zbog ovakvih:
prije par godine kaže kolega od staroga treba na deutzu 4006 radit generalku reko dobro dofuraj ga k nama i baci mu račun djelove izračuna pred njim zajedno bili u trgovini i doda neku siću za ruke jer reko dobri su...
kaže majstor a idem ja ovom tamo ja dobijem račun i garanciju i tako sad nakon nekih 5 godina nema još uvjek taj traktor jer mu lik izdo račun na 10000kn i naravno da nije to stigo skupit u zakonskom roku i majstoru pripao traktor hh

Najnoviji postovi

Na vrh