• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 542

• Temu pokrenuo strongboy
  • Datum prvog posta

daevu

Član
Tu od
29 Sij 2012
Poruka
491
Moguće je nije da nije
Ali to nije ni puno važno
Jer kad smo ga sarafali uvjerio sam se da dijelovi nisu nista pohabani
A meni je to dovoljno

crni100

Član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
161
Za taj zvuk sto se cuje kod kretanja jeli se to cuje kad je traktor pod opterecenjem recimo kad je za njega zakacena puna prikolica ili nesto slicno sto mu otezava kretanje, ili se to dogadnja i bez opterecenja. Nesto slicno ze zna desiti kad ode unutarnji lezaj na trubi, znaci onaj lezaj do diferencijala, u tom slucaju polu osovina pocne da trlja od kardansku osovinu i cuje se neko skripanje. To ti govorim iz iskustva jer meni se desio taj problem na IMT 533, mislio sam da je malo lezaj dobio lufta jer mi je desni tocak kad ga zaljuljam imao malo lufta ali kad smo skinuli trubu lezaja nije bilo nikako. Sva sreca da kuglice nisu otisle unutra u diferencijal sve su ostale u trubi. kad sam zamjenio lezaj sve je bilo ok

Čuje se uvjek i kad izlazim iz garaže bez prikolice,znaci upalim i kad puštam kvacilo prvo se čuje neko zvrcanje i prestaje kad potpuno otpustim kvacilo.
Ili recimo kad bi ga drzao u strani na kvačilu to bi se uvjek čulo dok ne maknem nogu sa kvačila.

crni100

Član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
161
Ne cuka,,normalno se ponaša.

Ima li neka mogućnost da se kako proširi rupa od kačenja na polugama ona kugla sto je na polugi i okreće se Imt 542.
Danas pokušao zakačit brazdač za krompir od prijatelja i ne može ona osovinica ući a plug je ručni rad i sve fiksno.

Posljednje uređivanje od moderatora:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Stavi tanju osovinu a kugle ostavi origi kak mora bit.Ja sam jednom probavo povečat rupu u kugli pa sam samo spalio svedere tvrd material u p.m.

crni100

Član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
161
Ma fleksao bih ja ili vario al čovjek samo kupio taj plug za krompir ofarban i upicanit a on ima veći traktor tako da mu se ne brlja po tom.
Volio bih to nekako napraviti da mogu kačiti te priključke sa debljim osovinama a pretpostavio sam da su te kugle od nekog jačeg metala i ne daju se proširiti.
Neznam da nije mozda na drugoj strani poluge rupa šira?
Polušao sam skinuti polugu al zapekli šarafi.

crni100

Član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
161
Ne kontam kako kugle sa dvije rupe.
Možda si mislio poluge sa dvije rupe.

Posljednje uređivanje od moderatora:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Zglobna glava sa kuglom i rupom 28mm na tu kačiš priklučke koji imaju klinove fi 28 a za manje se stavi u kuglu puša vanjskog promera 28 a rupa 22mm.

daevu

Član
Tu od
29 Sij 2012
Poruka
491
ili ovako nešto
NASTAVAK POLUGE HIDRAULIKE FI 22-28X80X105mm

84 kn je komad i isto ga navariš na polugu

ako admin dozvoli staviću i di imaš za kupiti

A 45
B 22,1/28,1