• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 542

• Temu pokrenuo strongboy
  • Datum prvog posta

pericateslic

Član
Tu od
5 Velj 2014
Poruka
46
imam ponudu za imt 560 89" godište, tapacirana kabina sa grijanjem i hlađenjem, automaska kuka, servo volan, hidroulične kočnice,sve četiri gume su nove, ima 3000 rs. cjena mu je 5000 evri, a imam ponudu za imt 542 87" godište novi izgled sa kabinom gume su napola isprošene ima 2500 rs. cjena 4000 evri, u oba traktora su prvi vlasnici

pericateslic

Član
Tu od
5 Velj 2014
Poruka
46
čovjek ga kupio 89 i radio jedno 3-4 godine i otišao u njemačku pa sad otišao u penziju više ga nekoristi pa ga prodaje, stavio mu nove gume i malo ga sredio

a koje su mu najveće mane i kolika mu je otprilike potrošnja kad ore

Posljednje uređivanje od moderatora:

Bimbo

Član
Tu od
11 Velj 2009
Poruka
333
Malo mi čudno 3 000 rh i promjena guma po meni ipak 560 je u prednosti .

šta te čudi pa 25 godina da su u ormaru pojeli bi ih moljci

ja sam na svome mjenjo nakon 18 godina ripna odlična ali nisam više imo di staviti bajlag

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Pa meni su još originalne gume gore Barum 14.9/28 8platana i na 35-40% su i malo su ispucane i imaju 4000rs i još budu 500rs izdrzale.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,952
Nije tema ali meni Barum izdržal 30 godina nigdje ispucan ali ni je bilo rifni ni 5 mm .

Bimbo

Član
Tu od
11 Velj 2009
Poruka
333
moje su tvorničke bile rekord sada imam barum 11 godina i kupio sam ih polovne još su dobre

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Nikakvo čudo, Barum je nekad bio pojam za kvalitetu gume, mora se priznati, kaj je da je!!

crni100

Član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
161
Sta bi ovo moglo biti:Orem sa 542 izlazim na kraju dizem plug i neće da podiže dok držim kvačilo već moram traktor u ler i pustit kvačilo.
I kad krećem kad puštam kvačilo čuje se neki zvuk a u voznji nista.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,450
Pumpa hidraulika ne radi na drugom stepenu kvacila.. Mozda prejako stisnes kvacilo pa ti ne dize hidraulik..

crni100

Član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
161
A mozda ima jednostepeno kvacilo
na

Kako cu znati jeli dvostepeno?
Kad pritišćem ima prvo laganiji hod i onda teži a traktor staje odmah na mali pritisak.
Inače 85-ta godina 5 brzina stari tip.

marko kt

Član
Tu od
15 Kol 2013
Poruka
159
svi 542 imaju dvostepeno kvacilo tako da samo moze bit da stisne do kraja pa zaustavi pumpu,vecinom drugi stepen nije postelan.ali tam gdje osjetis da pocinje tvrde onda krece drugi stepen koji zaustavlja pumpu i kradan...

crni100

Član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
161
A jeli imao neko problem kad kreće sa 542 da se cuje neki zvuk kao glasno okretanje zupčanika,ako brze pustim kvačilo manje se cuje a ako polako kao neko zapinjanje zupčanika od nešto.
Kao recimo da ugasite traktor i na kvacilu ga u brzini spuštate niz kakvu stranu takav sličan zvuk.
Interesuje me jeli nešto opasno nebi to za sada dirao pošto u vožnji nema nikakvi drugih smetnji ili zvukova.
Traktor je u mene godinu dana i rečeno mi je da je na njemu mjenjana lamela godinu prije kupovine otprilike.

oliver

Član
Tu od
5 Sij 2014
Poruka
406
svaki cigan svog konja hvali pa je tako i taj što si kupio traktor od njega,svi mi kada nešto prodajemo malo slažemo,a šverceri da negovorim,..po tvojim problemima što si naveo i ono u oranju za kvačilo što si napisao,,ja bi da sam na tvom mjestu prvo bi krenuo od lamele i korpe pa tek onda dalje...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
U svakom slučaju nešto se razštelalo oko lamele i korpe, otvorite ga od ispod pa pogledajte, ako se nebude dalo nikaj srediti onda na pola s njim, to je čas posla za dvojicu!
A ako ni tu nije problem, e onda je problem iza, njihov klasičan, konusno-tanjurasti par.

sale_h

Član
Tu od
6 Lis 2011
Poruka
62
Za taj zvuk sto se cuje kod kretanja jeli se to cuje kad je traktor pod opterecenjem recimo kad je za njega zakacena puna prikolica ili nesto slicno sto mu otezava kretanje, ili se to dogadnja i bez opterecenja. Nesto slicno ze zna desiti kad ode unutarnji lezaj na trubi, znaci onaj lezaj do diferencijala, u tom slucaju polu osovina pocne da trlja od kardansku osovinu i cuje se neko skripanje. To ti govorim iz iskustva jer meni se desio taj problem na IMT 533, mislio sam da je malo lezaj dobio lufta jer mi je desni tocak kad ga zaljuljam imao malo lufta ali kad smo skinuli trubu lezaja nije bilo nikako. Sva sreca da kuglice nisu otisle unutra u diferencijal sve su ostale u trubi. kad sam zamjenio lezaj sve je bilo ok

daevu

Član
Tu od
29 Sij 2012
Poruka
491
evo da se pohvalim da sam i ja postao ponosni vlasnik IMT 542 :drink:

traktor je 85g. i stvarno je u jako dobrom stanju
ima 1141 radni sat, sve je utegnuto i nigdje nema lufta,imao je mrvicu lufta na kolijevci ali i to je sređeno :(emo):

na traktoru sve radi, svi satovi i pokazivači od obrtaja, temperature do pokazivača goriva, lampice u satovima ...

traktor smo skroz raskopali i podmazali od prvih točkova do zadnjih
to smo radili iz razloga što je traktor više propao od stajanja i izmeta ptica nego od rada
zapečene kočnice, blokada međutim kad smo sve otvorili unutra sve novo, blokada najverojatnije nije nikada ni stisnuta jer nema tragova korištenja na njoj
evo sad i malo sličica

daevu

Član
Tu od
29 Sij 2012
Poruka
491
to i je bio cilj
ali je i teško bilo za povjerovat
pa smo zasukali rukave i šarafali par dana uz pivicu

Najnoviji postovi

Na vrh