• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 542

• Temu pokrenuo strongboy
  • Datum prvog posta

daevu

Član
Tu od
29 Sij 2012
Poruka
491
ok
inače imaju dosta dobar on-line katalog dijelova sa cijenama
a ima svakakvih gluposti

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma kog će ti vraga II. kategorija kopčanja na 542?? da to njemu treba stavili bi u tvornici veče kugle :)

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,691
Pa možda treba čovjeku... Ja sam sebi stavio na Zetora 3511 II. kategoriju kugla prvenstveno zbog transporta i rada sa malčerom, rotodrljačom, omotačom, itd.

crni100

Član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
161
Ma kog će ti vraga II. kategorija kopčanja na 542?? da to njemu treba stavili bi u tvornici veče kugle :)

Ma ne treba njemu nego meni treba da kačim razne priključke od prijatelja:smile:

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,998
Jedno pitanje zasto nekad mi hidraulik napravi pritisak i nece spustit prikljucak neovisno kak je rucica hidraulike i kad se ugasi traktor ostane dignut u gornjem polozaju??

oliver

Član
Tu od
5 Sij 2014
Poruka
406
ne napravi ti pritisak nego ti se negdje zaglave polugice,bratić muku muči sa tim na 542,i otvarao je i ispravljao ih al bez uspjeha,nekad zna nabrzaka skinuti deklo sa strane i sa pajserom ih odglavi

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,998
Meni se evo jucer drugi put desilo u 6god kak je traktor kod nas ja na poklopcu hidraulike di bi trebo doc ventil hidraulike otpustim dva sarafa i malo ulja iscuri zasarafim i teraj dalje bez problema a htio bi znat sta je dal se da kak rijesit da se ne desava vise!!

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
Onda ti šteka glavni ventil, a ne poluge.. To se češće dešava kod 533-539, jer nemaju filter hidrauličnog ulja.. Vozi dalje, možda je smeče otišlo, ako ne, skini desni poklopac i malo ručno razradi ventil.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,998
To mi se velim evo jucer desilo pod frezom dignuo ju i poluge otisle skroz gore i ne pusta i na onom poklopcu malo popusti malo ulja iscurilo i dalje bilo sve ok i danas pod frezom nista sve normalno funkcioniralo!!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,452
Prvo treba utvrditi kaj šteka, možda je i do balansne, možda nije dobro poštelana, možda su poluge, a možda i razvodnik.
Deset litara ulja van i vidjeti kaj se dogodilo kad ostanu poluge gore.

U svemu tome je očito sigurnjak ispravan čim je poklopac ostal cjeli.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,450
To se meni nekad zna dogoditi na 539 sa naletnim utovarivacom.. I to dok ga slucajno dignem do kraja, inace nikad ne dizem do kraja, nego ostavim jos za 1 cm od kuglice do granicnika.. I onda kad zasteka, ugasim traktor i nakon 5 min utovarivac naglo padne na zemlju i dalje opet sve ok..

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,105
Iz iskustva znam da se IMT hidraulika kvari u proljece i u jesen.Tacnije hrđa je najvecii neprijatelj IMT hidraulike.Osnovni kvarovi su poluga balansne opruge i radni ventil na pumpi.....

P

plaza

Guest
imt 542

imam imt 542 deluxe 89 godište ,davno mi majstor isključio duplo kvačilo,kako da vratim to jer mi je potrebno kod frezanja

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,452
Zovi majstora nazad da ti ga preštela.
Jel ti pedala ima puno mrtvog hoda? Ako ima onda možeš izvana probati na pedali podiči, a ako nema onda treba zaleči od ispod i poštelati

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,998
Ok hvala decki ako jos jednom ostane u tom polozaju kroz neko vrijeme ici ce sve sirom i pomalo sredivanje sveg!!

tcakaric

Član
Tu od
13 Srp 2011
Poruka
40
Pozdrav ljudi,
Mjenjao sam filtere goriva na IMT-u 542 i sada mi onaj prvi filter sa onim kućištem sa slavinom što ima na njemu mi stalno curi gorivo,stavio sam nove brtve i sve,čak sam ga skidao i okretao brtve i problem je i dalje isti,pa ima li netko kakav prijedlog šta napraviti. Inače filtere mjenjam svake 3-4 godine i nikada mi se taj problem nije dogodio

Najnoviji postovi

Na vrh