stekao sam los utisak kod tebe :roll: ma ne sipam svasta u svoj traktor
ako ti kazem da je moj tvoma vinkovic koji ima skoro 22 godine i na kojem sam ja prvi koji je sjeo i vozio ga(jer smo ga kupili novog),i vozim ga jos,pritom na plugove potrosio dva para daske koje su u medjuvremenu zbog istrosenosti vec dva puta obnavljane,a traktorcic je jos uvek kao nov(kad kazem kao nov,mislim daleko u boljem stanju nego 10-15 godina noviji traktori TV),mozda ces promeniti mislenje o meni
.inace to ulje koje mi je bilo zamjenjeno,ispustio sam iz motora na 542,i sipao to galax.a inace traktor sam kupio sa punim rezervoarom i do sad jos nisam sipao nikakvog goriva.naravno sipacu dizel koji ima na pumpama,a u retkim slucajevima mozda upotrebim (kod nas ga zovemo extra lesno,to je isto kao D2 samo sto je crvenkaste boje ,nekad manje nekad vise obojeno,verovatno zbog akcize...koristi se za grijanje domova,a puno ga koriste i za automobile i traktore...).e...malo sam skrenuo od teme
.inace u tu plasticnu prozirnu casicu,ima puno prljavstina...kad napumpas na onu polugicu do nje, sve se razmuti i to je odvratno i gledati...sad cu da mu kupim i gumicu i novo sitce sto ide u njemu i zameniti ih.kupio sam i oba filtera iako su mi rekli kad sam ga kupio,da mu je jedan filter goriva promenjen.zamjenicu ih oba.e sad kolko cu da uspem u tome jer ne znam redosled po kojem trebam to da obavim-neznam...al potrudicu se.a traktor , ako se secas,pricao sam ti da od ranije ne moze da dostigne 2250 obrtaja,da je dostizao samo nesto malo vise od 2000,al da je kad kad i dosegnuo 2250...a kad sam drljao osetio sam da nesto nije kako treba...slabije je reagovao na dodavanju gasa....a i zvuk mu nije bio isti...i najzad eto...stao je
mada je opet krenuo
.juce ga pogledao jedan mehanicar i rekao je da mu je blokiran dovod goriva i da su u pitanju filteri...pa videcu..sad bas idem na selo da to sredim.moram pre podneva jer su najavili kusu za posle podne,a jos nemam garazu za traktor...ok pozdrav
(nadam se da nisam oduzeo previse prostora u postu).