• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 542

• Temu pokrenuo strongboy
  • Datum prvog posta

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,105
Svasta se moze naci u mjenjacima i hid. kod IMT.Najcesce voda ,blato i sl. .Jos malo bice i krokodila..:(rofl)::icon_kidra:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,952
Koliko mjesta kad nema doboš ručne kočnice !! Lisnik pa krokodili vole mulj:icon_weed:

Gigi

Član
Tu od
5 Tra 2015
Poruka
39
Svasta se moze naci u mjenjacima i hid. kod IMT.Najcesce voda ,blato i sl. .Jos malo bice i krokodila..:(rofl)::icon_kidra:

Ja sam recimo pronašao majku božju i metalnu kuglicu za koju nemam pojma od kud je, one u lagerima su sve na broju :(think)::icon_eyes:

Jel ima di za kupiti naljepnica za haubu osim s njuskala, ili jos bolje ako neko ima na kompu scan ili nesto?

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
Imaš u Zg u Krugama dučan IMT, prolaziš ili Slavonskom ili Vukovarskom tak da ti je usput, bez obzira kaj je u Zg imao je dobre cijene. ili reci kolegi Srečku da ti pošalje on radi ili ima trgovinu u Virovitici.

Maillxx

Novi član
Tu od
10 Lip 2015
Poruka
1
Imt 542

Pozdrav, imam jedno pitanje

Kada se ugrađuju nove pikse u blok (IMT 542), zašto moraju ići novi klipovi ?

Inače rađena je generalka na traktoru, zato što nam je pukao blok (ostala voda u bloku zimi).

Prvi puta majstor nam rekao da je najbolje da uzmemo polovni blok, tako smo i učinili. Stavio nove karike,brtve,honovao glavu, itd.

Tek kada ga je sastavio i upalio, čim se zagrijo bacao je ulje na odušak (cijelo vrijeme). Vozali smo ga par dana i ponovo rastavljanje.

Što vi mislite ?

Zagorac195

Novi član
Tu od
29 Srp 2015
Poruka
3
Dobar dan,

s obzirom da sam nov ovdje, nadam se da pitam na pravom mjestu. Posjedujem prilično star IMT 542 de luxe, koristim ga za radove oko kuće i s obzirom da nije bilo potrebe, nikad ga nisam registrirao. No, kako bi sad moglo doći do potrebe za tim, možete li mi reći gdje na navedenom traktoru mogu pronaći broj šasije?

Zagorac195

Novi član
Tu od
29 Srp 2015
Poruka
3
Koliko ja znam, nije. Oduvijek je u obitelji, samo je šaltao vlasnike, a oni koji su ga prvi koristili više nisu među nama, pa ne mogu reći sa 100% sigurnošću jel bio registriran prve dvije, tri godine. Kod prve "promjene vlasništva" nije bio registriran.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,998
Ja kad sam svog registriro gledo mi je i upiso u knjizicu broj s one plocice kod volana ja nisam nigdi drugdje na svojem ni naso broj na trupu ili negdi iskreno detaljno trazio ni nisam probaj prepisat te brojeve i na policiju i oni ti provjere jel bio regan i objasne koja je procedura kaj ti treba da ga mozes regat cini mi se da kod javnog biljeznika ovjerit s dva svjedoka da je traktor od prvog dana u tvom vlasnistvu!!

Zagorac195

Novi član
Tu od
29 Srp 2015
Poruka
3
Pa jel ima ikakve papire ili nema?

papire tražimo, ali za sad bezuspješno.

Ja kad sam svog registriro gledo mi je i upiso u knjizicu broj s one plocice kod volana ja nisam nigdi drugdje na svojem ni naso broj na trupu ili negdi iskreno detaljno trazio ni nisam probaj prepisat te brojeve i na policiju i oni ti provjere jel bio regan i objasne koja je procedura kaj ti treba da ga mozes regat cini mi se da kod javnog biljeznika ovjerit s dva svjedoka da je traktor od prvog dana u tvom vlasnistvu!!

Na ploči je samo ona s uputstvom o hladnom paljenju (ili o čemu je već)., nijedne druge nema.

Ipak, hvala na odgovoru. Pokušat ću još kontaktirat IMT, da vidim znaju li oni šta.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,377
Ako nemaš papire onda ti je praktički ionak svejedno ako si dugogodišnji vlasnik.

Kolko ja znam tvornički broj nije udaran (samo na pločicu koju Bučos spominje). Ako je regan ikada onda bi broj trebal biti otraga na kučištu diferencijala ili kod mjenjača na spoju kučišta mjenjača i kučišta zadnjeg kraja.
Na nekima nisu nigdje tukli več se i dan danas ravnaju po pločici na instrument tabli.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Moj ima na spoju getribe tam ispod menjaca i ima na zvonu. I naravno na plocici.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,998
Ima mala plocica cini mi se gore desno kod volana i moj je regan po njoj i samo nju gledaju na tehnickom vec godinama!!

Deni385

Novi član
Tu od
5 Velj 2015
Poruka
8
Upalim ga, radi u leru mirno par minuta i onda si sam počne dizat okretaje sve do 2400 ok/min? Što bi moglo biti?

Najnoviji postovi

Na vrh