• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 542

• Temu pokrenuo strongboy
  • Datum prvog posta

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Valjda mu ovde nismo bog zna što kad neda slike. Tamo su valjda bolji.:icon_scratch:

Ma kad kupimo bolji stroj onda ćemo slikat ipak je ovo imt to svaki dan vidiš.
Pomalo ...:(y):

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Manje od 15 ali zavisi što uzmeš. Možda je bolje kupiti gotovu instalaciju.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,995
Kak misliš sa 15 metara žice odradit komplet instalaciju?
Električar mi je rekao da za malog fergusona treba oko 90-100 metara žice, mi smo na Uniju 445 potrošili preko 120 metara.

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Mislio sam na gotove višežilne kablove, samo provučeš i spojiš.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,998
Danas nakon duze vremena malo 42-ku upalili i provozali da ne spava dugo pa usput slikan sat da vidim koliko ce odradit sati ovu godinu ako sat ne rikne prije!!

TH87

Aktivni član
Premium
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
321
Gledam danas nešto curi ispod bosch pumpe.... prvo mislio nafta, pogledam bolje, a kad tamo puko blok i curi antifriz.....

Načuo sam da im je to mana i da tu ispod bosch pumpe baš voli puknuti. Kako najbolje (najbezbolnije) to zakrpati?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,411
Voli, kad je u njemu voda ili rijetki antifriz (kaj je očito kod tebe bilo).
Tekuči metal, varenje te bu predaleko odvelo a ništ nebuš napravil.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Čuj to mana traktoru pukne blok ako nema antifriz .
Joj je taj antifriz baš skup .

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Nije mana tom traktoru pucanje bloka,nego su mu mane vlasnici.

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,952
Oficir meni je druga marka na -15 izbil čepe na glavama a blok preživel 533 rođaku na -3 pujel blok kojeg sem zavaril i drži bez problema . Varenje bloka kod IMT-a je na sreču jedan drži super drugi se neda struktera odljeva nije ista . Kolega probaj negdje na bloku piknuti sa elektrodom i vidjeti dali prima a ako ne ima više rješenja , mesingane šipke, tekuči metal ili poklopac od lima ako se može narezati navoj oko puknuča .

TH87

Aktivni član
Premium
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
321
U traktoru je u 11 mjesecu stavljen novi antifriz izmjeren na -30°C tako da moram razočarati sve koji misle da sam eto zaboravio staviti antifriz ili da je bio rijedak.

Da je ostala voda ne bi se javljao od sramote.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,554
Ako se ne varam to je već netko pisao da je stavljao novi antifriz i da mu se zgusnuo na malom minusu. Koji antifriz si stavljao?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Nemojte me krivo shvatiti,ali prošlih godina dali je antifriz bio unutra,i možda je šprungiral puno prije.
Ali postoji i mogučnost da je u ljetu pukel,manjak vode,zaštopan kiler pregrijal se pa je na tom mjestu loš odljev....

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

mzilja18

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
440
Ako si samo doljevao koncetrat a poslije nisi radio sa traktorom moguće da ti je negdje u sistemu ostala čista voda. Možda čak i jesi radio ali dali ti je termostat otvorio isto je pitanje

TH87

Aktivni član
Premium
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
321
Antifirz ne znam točno koji je - možda nađem pakiranje pa napišem. Kupio sam ga u pevecu, bauhausu ili tako nekom centru usput.

Ispustio sam sav stari antifriz jer sam išao ugrađivati termostat - traktor prošlih godina radio bez termostata (još od bivšeg vlasnika). Ugradio sam termostat i dolio novi antifriz. Taman sam kupio frezu pa sam usput isprobavao frezu i doljevao antifriz kako je "nestajalo". Kad mi se činilo da je povukao sve, još sam jedno 2 sata radio s frezom, termoindikator je pokazivao da se stroj ugrijao (dotakla je kazaljka zeleno područje) i onda sam ga parkirao u garažu i kad se ohladio izmjerio koncentraciju antifriza - bilo je -30.

Dobro, što je tu je - sad ćemo zakrpati blok i dalje paziti.

P.S. počeo sam pisati koliko goriva točim na koliko sati.... ispada da sam zadnjih 12 sati potrošio 40L nafte (vožnja do maslinika par puta, oranje i frezanje). To ispada 3.3L/h . Jel to ok?
Nekad mi se čini da malo slini na bosch pumpi pa ne znam jel ova potrošnja ok ili bi mogla biti i manja da tamo ne gubim naftu.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,952
Jesi siguran da to nije staro puknuče novi antifriz može otopiti kamenac koji začepi puknuče . Potrošnja je solidna .

TH87

Aktivni član
Premium
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
321
Ne znam od kad je puknuće.

Solidna u smislu da je ok ili u smislu da troši više nego bi trebao?

Najnoviji postovi

Na vrh