• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 542

• Temu pokrenuo strongboy
  • Datum prvog posta

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,952
ZJ a kaj bude sa Sameovim memorijama ako prekineš dovod stuje do centrale ?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Bučo jel imt dura ili če morat u rastavne dijelove?
Kolko sada radi od kad je jači čehoslovak došel na dvor?

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,303
Na našem Sameu elektronički je jedino automat žmigavca. Nema nikakvih kerefeka ni memorije. Čak ni radija, pa ga se može odvojiti bez brige.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,998
Oficir ferdo ide jos ko lud na zimu ide malo rastavljanje u sredivanje prednjeg mosta lamele i korpe i jos nekih sitnica makar dosla mu pomoc radi dosta nema samo teskih poslova ostale sve dalje radi ko prije cak i vise jer sam jos malo prosirio posao!!

TH87

Aktivni član
Premium
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
321
Pitanje nije vjerojatno usko vezano uz 542, ali pošto se kod mene radi o 542 stavljam ovdje.

Dakle, ne radi mi pokazivač temperature.... stalno je kazaljka gore (ne znam jel to toplo ili hladno pošto je zeleno samo u sredini). Kad skinem žicu s indikatora i spojim negdje na masu kazaljka "padne" dolje i opet se vrati kad otpojim - dakle nekog kontakta ima. Pretpostavio sam da je problem u indikatoru pa sam investirao 45kn u novi, ali nije pomoglo.

Pitanja glase:
- Kad sve radi normalno jel hladno gore ili dolje?
- Ako novi indikator ne radi jel za pretpostaviti da je problem negdje s masom indikatora ili ima neko drugu ideju?

Nije mi to od neke presudne važnosti, ali volio bi ako je neka sitnica da mi ipak taj pokazivač radi pa da vidim kako temperatura skakuče kad ga malo opteretim npr. malčerom.

Svaka sugestija dobrodošla.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,998
Hladno ti je gore probaj pregledat malo zice da nije di u spoju ako je sve ok onda sat je problem onda ti je najbolje ubacit sat s kazaljkom!!

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ja bi čak rekao da je sve ispravno i da probaš pogledati termostat.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

TH87

Aktivni član
Premium
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
321
Ja bi čak rekao da je sve ispravno i da probaš pogledati termostat.

Imamo pobjednika.... skinuo indikator, zagrijao ga upaljačem i vidi čuda - radi....

Sad idem tražiti gdje je termostat da vidim jel zaglavio ili ga je čak možda bivši vlasnik izvadio.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,998
Dali se moze izvana ili treba skidat poklopac hidraulike kak dotegnut dosta mi sece unutra van di se kopca topling ako ima koja slika ili nesto dosta mi cuka kad imam nesto teze na hidruliku zakopcano!!

TH87

Aktivni član
Premium
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
321
Ako se ne varam imaš na youtube filmića gdje Petar Grbić - inženjer iz IMT-a objašnjava dosta toga vezano uz hidrauliku. Negdje je bilo i o tome priče, ali sad ne znam točno koji video.

https://www.youtube.com/watch?v=GLjYxBQH6fI -> jedan od videa

Ako nije tu gledaj vezane videe ili traži. Možda ti pomogne kad vidiš tamo.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,998
Neznam sta se desilo al ima dosta setnje jel ona jos kak povezana ili je samo opruga kak ima prikazano na videu!!

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Taj prazni hod se štela izvana, treba skinuti krunastu maticu i oprugu van, sve dotegnuti taman da nema lufta, vratiti sve opet unutra i dotegnuti krunastu maticu isto taman da nema lufta ni previse ni premalo.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,998
Sad ako koji dan bude kisa probat cemo to sanirat hvala decki!!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,399
Ono kaj Perica objašnjava vrijedi za novi nepoderan hidraulik.
Kod starih treba prvo popraviti poderanost pečurke da bi balansna opruga bila dobro postelana.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,399
Imam, ali ne kod sebe.
Buš videl na pečurci gde ju je ukopala ona štangica koja izlazi kroz rep hidraulika i u kojem je stanju pločica ispod.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,399
Ne, ona je nataknuta na pečurku i s zadnje strane zašarafljena u onu njihaljku na koju kopčaš treču točku.
Buš skontal kad ju izvadiš van.

Najnoviji postovi

Na vrh