• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 542

• Temu pokrenuo strongboy
  • Datum prvog posta

fergomil

Aktivni član
Tu od
2 Ožu 2019
Poruka
257
Specifična težina kamena je otprilike 2,5 tona po m3 ali to kad je kamen kao komad dok u Vašem slučaju je to sigurno trećinu manje zbog praznina između kamena, pa bi se moglo reći da je to oko1.8 tona po m3. Specifična težina vode je 1 tona po m3 a pijeska otprilike 1.5 tona po m3. Sada računajte. Kada vozite pijesak onda je ta težina raspoređena na cijelu prikolicu.

Casper

Novi član
Tu od
28 Kol 2019
Poruka
1
pozdrav svima u grupi,imam problem sa kocenjem na imt-u 542 nove pakne, trombla dobra, sve nastelovano i razradjeno i opet tvrda kocnica i gotovo je nema nikako, dal se to mozda nekom desavalo ? Po meni mislim da je problem do pakni al opet da pitam .....

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,518
Pa najvjerojatnije da je do pakni ili nedaj Bože da semering propušta ulje pa zamaščuje pakne. Jel se osjeti da traktor koči/usporava kad se stisne pedala?

Draško

Dobro znana faca
Tu od
20 Sij 2012
Poruka
1,007
Casper, mislim da nije problem u novim paknama, već u tromblama, jer su ih stare pakne jako zagladile i stvorio se tzv. masni sjajni sloj koji ne može nova pakna skinuti.
Čim prije skini tromble dolje i vozi tokaru da ih malo "lizne", tj. potokari i da vidiš onda kako koči.
Nemoj tak dugo s tim voziti, jer će ti inače i nove pakne zagladit

vuki696

Član
Tu od
4 Kol 2018
Poruka
65
Hvala, samo jos nesto sad planiram kupiti malcer i do sada sve sta sam imao je bilo bez kardana. Sad me zanima ako mi moze neko pojasniti sta mi sve treba npr. meni je vani kriz kardana okej i sada da bi zakopcao malcer trebam kupiti nastavak kardana ili ? i kako se to po velicinama nekim kupuje ili kako tocno. evo tu npr- Kardani Recimo nije mi jasno sta bi trebao tu uzeti ? Hvala unaprijed

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,425
Pa tu stavljaš jedan kraj kardana. Tebi treba kompletan kardan. Jedan kraj na traktor, drugi na priključak.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,995
Reci im za šta ti treba i u trgovini već znaju koji je kardan za šta. Usput prikopčaj priključak na traktor i izmjeri razmak između jedne i druge kardanske osovine da ne uzmeš prekratak kardan

dzoret

Novi član
Tu od
21 Ruj 2016
Poruka
5
Pozdrav,gdje se mjenja ulje mjenjača i diferencijala na imt 542, i koliko ulja ide u navedeni traktor,hvala!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,465
Sa lijeve strane na dnu mjenjača i na dnu diferencijala imaš čepove (ključ 27). Tu ispustiš na oba.
Točiš gore kraj mjenjača (također ključ 27), a kontroliraš na čepu s desne strane (imbus 12). Kad curi van ima ga dovoljno.
Ide cca 25 litara trans hidraola.

mijo

Član
Tu od
31 Srp 2014
Poruka
247
Drage ,kolege ,prije svega lijep pozdrav . Imam problem sa Imt 542 . Naime ,danas sam orao i prilikom presaltavanja ,mjenjac mi se zaglavio . Otvorio sam onaj čep i probal mrdati sve redom ,ali ručica mjenjača ne ide nikud . Kad stisnem kvačilo ,sve zupčanike okrećem šarafcigerom bez problema ,ali ručica i poluga mjenjača ( vilica unutra ) ..ne mrdaju. Molio bih ak neko može staviti sliku šta točno trebam čačkati . Jbg .potpuni sam laik ,traktor sam kupio nedavno a oranje mi je hitno . Zahvaljujem .

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,425
Nisam siguran, uzmi si nešto jače od šarafcigera i probaj pomaknuti zubčanik u stranu.

Gajan

Aktivni član
Tu od
27 Sij 2018
Poruka
192
Zupčanik napred nazad a ne okretati. Zavisi u kojoj brzini je ostao.

Na vrh