• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 542

• Temu pokrenuo strongboy
  • Datum prvog posta

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,452
To ti je najvjerojatnije iscurjelo ulje iz mjenjača.
Na taj donji šaraf na ravnom može iscurjeti cca 5 litara ulja. Na betonu je to velika fleka jer slabo pije ali to je tu negdje iscurjelo.
Natoči mu novoga kolko fali ali prije stavi šarafe i teraj dalje.

Zlaco

Novi član
Tu od
31 Srp 2019
Poruka
16
Pozdrav. Da li je normalno imati ovakav luft na volanu. Inače kad se vozim desni kotač kad naleti na neravninu počne se jako trest, pa moram usporit. Digao sam traktor i pregledo spone, ležajeve.....sve mi se čini ok, osim volana. Stavio sam video pa ako netko zna da li je normalan luft ili je volan poderan. Na lijevom dijelu volana luft je zanemariv. Hvala na odgovoru.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,452
Taj luft je i više od ne normalnog.
Ako ti volan nejde gore dole kad isprobavaš luft onda treba zamjeniti ili popraviti segmente volana.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,452
Znači da su se poderali segmenti (zupčanici) u volanu ili pikse volana ili je poderan puž i osovina volana.
Treba ga rastaviti i popraviti.

Darko 13

Novi član
Tu od
26 Stu 2019
Poruka
5
Dobar dan
Imam jedno pitanje pa ako neko zna da mi odgovori.Juce nakon oranja primjetio sam da mi ace pumpa sva od ulja,pregledo sam nivo ulja uredan znaci nije pomjeso naftu i ulje.Sta bi mogao biti razlog? Hvala

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,452
Čezne za drugom. Na postoječoj se da promjeniti semering ali nema baš nekog kruha od tog posla.

Darko 13

Novi član
Tu od
26 Stu 2019
Poruka
5
Znaci nova gledu sam u prodavnici imaju neke turske po 30.00 maraka .dali znate kakav im je kvalitet.Koju uzeti kvalitetnu ?

Gajan

Aktivni član
Tu od
27 Sij 2018
Poruka
192
Nemoj tursku one su loše traži ipm ako ima ili slovenska. Po cjeni bar da je 50 - 60 maraka

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,452
Prvi put čujem da na AC pumpi ima semering
Za sve postoji prvi put ;)

Bjež od IPM-a čim dalje, to danas više ne valja. Uzmi radije bilo koju drugu.

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,518
Ja na mojem 549 imam IPM pumpu već 4 godine i bez greške, suha ko barut. To je sve očito kako naletiš može svaka nekim čudom biti dobra. Mene zanima kako bi se elektro pumpa goriva uklopila na mjesto AC pumpe šta je velečasni Puknuti pričao?

R

Rotez40

Guest
Slicna situacija ,luft upola manji ali ga ima,i problemi sa težim okretanjem volana,prednji kraj sređen(ocisceno,podmazano,novi lezajevi),segmenti nisam primjetio luft izgledaju uredu,volan nisam otvara ,...sto mi je radit?

vuki696

Član
Tu od
4 Kol 2018
Poruka
65
Pozdrav, imam cudan problem ili nemam. Akumulator mi se ispraznio na traktoru i mrtav je e sad, da ne idem odma kupovati drugi, sam gledao malo oko alternatora i ima par stvari koje me cude.Prva stvar kad dam kontakt akumulator lampica ne svijetli i kad se upali ne svjetli. Ja pomislio zaruljica ili zica od pobude ne radi međutim kad stavim stopicu od pobude na masu lampica svjetli uredno. Al kad prebacim na ugasen traktor na d+ ona se ugasi .. Zar nebi trebala svijetlit kad traktor ne radi ? Ako ko zna sta je tu problem ili nije neka pomogne.

Najnoviji postovi

Na vrh