Stvar je u puzu... ako ne odrzavate prednji trap ( piksiranje, podmazivanje, promjena ulja u puzu itd...) onda se na IMT traktorima koji imaju dvije uzduzne spone, proklima desni kotac i u voznji, pogotovo kad se nosi neki tezi prikljucak, krene klimati lijevo desno. Ili usporiti, ili staviti nogu na krajnik spone da se taj kotac umiri. Ljudi u nedostatku novca da odnesu puz na popravak, tjeraju spur "van" dakle, da prednji tockovi gledaju svaki u svoju stranu i onda se ta tresnja ne dogadja, ali to jede gume, lezajeve, volan je tezi...
ovo sa skretanjem previse, se moze napraviti i na 539 i to dodje s godinama, kad se puz volana pojede. kad smo donjeli puz s popravka, traktor mi vise nije bio okretan kao prije. prije mi je kotac mogao dirati onu "viljusku" koja drzi trap, a kad je puz popravljen, ne ide joj ni blizu. Sad kad se puz vec pojeo, sad opet kotac moze dirati po toj viljuski kad skrenem skroz u lijevo...
Dakle, ili se kontrolirati pa ne skretati toliko jako, ili povariti granicnik, ili odnijeti puz da se pretrese... nista strasno, ali ako ti se dogodi nesto kao M.M. ali pri nekoj vecoj brzini, jao si ga tebi... Poznanik je zbog loseg puza uspio polomiti felgu na 539, a "cika Mato" je na ursusu 355, zbog iste stvari izgubio prednji tocak u tanjuranju, susjed sa ursusom 335 uredno kida rukavce... Dogadja se to ljudima, meni na srecu jos nije.