Da, puknuti, jasno da se kocnice griju i sve to stoji... Ali zar nije veca kontaktna povrsina izmedju dvije glatke povrsine, nego izmedju dvije hrapave. jasno je meni da imam i na dobosu i na pakni povrsine tipa smirgla papir da bi to kocilo ko mutavo, al to ne bi dugo trajalo, pa se mora naci kompromis.
Skini si dobos s auta (ako ga imas) pa pogledaj kakav je iznutra, nekako sumnjam da je hrapav, bas kao i disk kocnice naprijed...
namjenjao sam se dobosa na ladi za cjeli zivot, tako da nekog iskustva imam, a ako na tehnickom rucna koci s tako ugladjenim dobosima, i prolazi sa ocjenom super, onda mislim da se tu nema sto raspravljati.
MRKI, ona "plocica" sto je povezana za osovinu kocnica bi trebala biti u vodoravnom polozaju, a ne ovako na koso. zato ti kocnica ni ne radi.
Obloga imas jos dosta za ohoho mirnog rada i ne trebas ih nitati.
Otpusti poluge od pedale do dobosa tako da je ta "plocica" u vodoravnom polozaju, pa onda postelaj kocnicu... Ljudi ne znaju stelati kocnice iza, nego dotezu sipku i na kraju naprave ovakvu situaciju. Na gornjoj oblogi se tocno vidi da uopce ne dodiruje dobos...