• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 542

• Temu pokrenuo strongboy
  • Datum prvog posta

plevak

Član
Tu od
14 Velj 2010
Poruka
698
Sve kaj se samo popravi dugo ne traje ;)

Jesi vrtel napred ili nazad i jel si čul kakav zvuk kad si ga pokrenul?

Nikakvog zvuka, činilo mi se sve normalno. Nisam okrenuo cijeli krug nego oko polovice jer je teško doći sa rukama blizu. Skinuo sam i remen koji ide sa radilice na alternator i ventilator tek sam onda okretao radilicu. Kad sam je okrenuo koliko sam mogao ona se ponovo vraćala nazad.

Hidraulika radi normalno samo je bila rašteljana sa onim dvjema polugama pa sam sad to podesio.

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
e to je stroj!!!:rolfer::rolfer::rolfer:
Odi u beograd u tvornicu sa tom slikom, dobit ćeš ganc novi traktor.... ;)

mzilja18

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
440
Mrki
Sad je i ovaj moj novi:lol:,
jer na satu ima ooo2,3 sata:rolleyess:
Tako da mi novi netrba:p

B

BAGERISTA

Guest
Mrki
Sad je i ovaj moj novi:lol:,
jer na satu ima ooo2,3 sata:rolleyess:
Tako da mi novi netrba:p

E ova ti je prejaka,,,,,,,,,,,,,,:rolfer::rolfer::rolfer:
Opet imaš novog.....:supz::supz:samo ča je provijeren............

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Koji bi mogli biti uzroci izbacivanja iz brzine na 542?Ja prvenstveno sumnjam na to da je ulje podiglo komadić odlomljenog zuba koji je došel između zdrave zupčanike i izbacil van.Neposredno prije toga čulo se klokotanje u getribi.Posljedica toga je bilo to da je stari uredno parkiral traktor na bok,a ja sam bil na prikolici.Sve to se dogodilo na nizbrdici gdje je neki čudom prikolica bez obrtaljke kuke ostala na mjestu s menom spremnim na skok,a 542 je završil na boku.Rezultat,savinut blatobran,kabina van centra,smotano rudo i sl.Stari se spuštal u drugoj,a k tome ni kočnice nisu neke i kad je izbacil on je skrenul desno prema bregu i traktor hop!Djelomićno krivim i njega jer se nije snašel,a 50 metri niže mu je bil asfalt,al ajde,kaj je tu je.Nitko nije nastradal kaj je najvažnije.Još jednom hvalim kabinu.A sad,ja inzistiram da se rastepe getriba i da se vidi kakvo je stanje,stari neće ni čuti,al kaj buš s tvrdoglavim mamlazom.Rastepalo se bude i gotovo,jer i ja vozim traktor nekad i nisam baš takve volje da se učlanim u dobrovoljno društvo kamikaza.
Da ne duljim,na kaj obratiti pažnju v getribi i od kud krenuti,dal nije i v diferencijalu kaj?Izbacil je iz druge brzohodne.

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
I kaj sad da te ja svadim sa starim?
A, ne ne, nebu išlo 8)

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Ma nemaš me kaj svaditi s njim,već sam se ja dosta posvadil i nikak tu tvrdoglavost izbiti iz glave,pomalo odustajem od svega,al opet mi neki vrag neda mira.Daj odgovori ak nije problem na tehnička pitanja,sentimentalnost pusti sa strane.

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256
Imao sam slučaj na 539 da je izbacivao iz brzina zbog popucanih oprugica koje pritišču kuglice koje drže vilice u brzini odnosno leru,nalaze se ispod poklopca mjenjača i nije ih veliki problem provjeriti ili zamjeniti. Ako ručica mjenjača ide lakše u drugu i treču nego u prvu i rikverc vjerovatno je kriva oprugica.

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Ok,znam da zna izbacivati iz četvrte,al ovo je nenadano.Budem videl kaj se s toga da napraviti.Zahvaljujem!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Evo utvrđivači su tu ispod. Nije mi se dalo poklopca vaditi, ali ako treba .....

Znači poslije kanta iskače iz druge ili je i prije iskakal?

Uploaded with ImageShack.us

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
meni je puknuo mjenjač(ova drška koja je u ruci kad se šalta), izgleda da ju je netko već i vario, kupio novi, i do sada u 50-ak radnih sati nije ni jedanput iskočio, a prije je znao, srećom ne u opasnom putu, već kad bih ga šaltao pod teretom uz brijeg....

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Ne moraš vaditi poklopca,osim ako ne zapnem negde,a i ako bu stari htel to iti rastepat,sumnjam da je neki preveliki zahvat,ali nisam upućen točno.Znači,trebalo bi pogledati oprugice dal su cele,ako nisu zameniti ih i to je to ili ima još kaj u vezi utvrđivača?Ko zna kakva je getriba,jer i špera ne dela isto,tak da me je sve strah kaj bi našel ispod poklopca.Neposredno prije kanta je iskočil,nije se ni puno koristil,ali eto,dogodilo se.Da idem uspoređivat onog zelenka i ovoga,hmm,neznam.O onome bi se dala oda napisati,ha?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Pa i nije tak preveliki :scratch. Samo treba raskopati instrument tablu, onu silnu instalaciju, zvaditi volan, još neke sitnice i poklopac je tu.
Utvrđivače također treba izvaditi van i popraviti ili zamjeniti novima (kad su več skoro vani).

Špera je u zadnjem dijelu pa bu to onda neki drugi zahvat

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Znam za šperu,al velim kad bi se išlo to rastepati onda bi bilo najbolje sve složiti i amen.Znaš možda sa financijske strane kolko bi izašlo za šperu i utvrđivače.Znam da se najde tu još koječega,al onak okvirno otprilike.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
A kolko utvrđivači mogu koštati, par kuna, a tak i brtva. Sve skupa kakvih 200-tinjak kuna.

Špera je več druga priča, ali to zavisi kakva je gore. Kanđa ili štifti :scratch, najvjerojatnije je kanđa, a ona ti je oko 600 kn, vilica 200 kn, brtva ......
Pripremiš 2 000 kn, pa ako kaj ostane bal ;)

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Da je moj,bil bi ja pripremil,mislim da nebu nikaj od toga,jer čim sam spomenul da bi bilo dobro to pogledati i da volan mora dole i sl.,nastali su povišeni tonovi da to ne treba,dakle,odustajem od toga i adio mare!Ja to ne vozim dok se ne posloži,a stari se nek ubija,u svakom slučaju,hvala vam!

T

tuaregr10

Guest
slika566v.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

slika567.jpg

slika568.jpg

slika569.jpg

slika570.jpg

slika572.jpg

Ovaj vikend se tanjiralo i vukli se redovi za sadnju krumpira, pa evo nekoliko slikica :eek:.

plevak

Član
Tu od
14 Velj 2010
Poruka
698
Pozdrav.

Imam problem sa IMT 542. Na hidrauliici je bila freza koju je trebalo spustiti, ali buduči da se nije spustilo sa ručicom za hidrauliku nego se greškom pokušalo spustiti više puta gore - dole
sa onom manjom ručicom koja se nalazi pored ručice za dizanje hidraulike. Nakon toga konačno je spušteno sa pravom ručicom. Nakon toga traktor je ugašen. Drugi dan ga više ne mogu upaliti. Jednostavno je kao blokiran. Oće da okrene ali osjeti se da je nešto blokirano. Mjenjač se čini normalno, U leru može da se gura. Da li se što blokiralo kod hidraulike?

pozz.

Evo radim replay sam na sebe zbog svih koji su mi se javili sa prijedlogom i evo što je bilo.
Propustio je grijač i kapkalo mi gorivo u cilindre. Kada nije mogao upaliti stlačilo je gorivo u cilindru i onda je blokiralo. Također mi je iz cilidra gorivo onda prolazilo u karter tako da mi se sama od sebe povisila količina ulja i tada smo skužili problem. Provjeru smo napravili i na taj način da smo odšarafili dize i uključili starter i tada je izbacilo iz cilindara van naftu.
Hvala i pozdrav!

Najnoviji postovi

Na vrh