Koji bi mogli biti uzroci izbacivanja iz brzine na 542?Ja prvenstveno sumnjam na to da je ulje podiglo komadić odlomljenog zuba koji je došel između zdrave zupčanike i izbacil van.Neposredno prije toga čulo se klokotanje u getribi.Posljedica toga je bilo to da je stari uredno parkiral traktor na bok,a ja sam bil na prikolici.Sve to se dogodilo na nizbrdici gdje je neki čudom prikolica bez obrtaljke kuke ostala na mjestu s menom spremnim na skok,a 542 je završil na boku.Rezultat,savinut blatobran,kabina van centra,smotano rudo i sl.Stari se spuštal u drugoj,a k tome ni kočnice nisu neke i kad je izbacil on je skrenul desno prema bregu i traktor hop!Djelomićno krivim i njega jer se nije snašel,a 50 metri niže mu je bil asfalt,al ajde,kaj je tu je.Nitko nije nastradal kaj je najvažnije.Još jednom hvalim kabinu.A sad,ja inzistiram da se rastepe getriba i da se vidi kakvo je stanje,stari neće ni čuti,al kaj buš s tvrdoglavim mamlazom.Rastepalo se bude i gotovo,jer i ja vozim traktor nekad i nisam baš takve volje da se učlanim u dobrovoljno društvo kamikaza.
Da ne duljim,na kaj obratiti pažnju v getribi i od kud krenuti,dal nije i v diferencijalu kaj?Izbacil je iz druge brzohodne.