• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 542

• Temu pokrenuo strongboy
  • Datum prvog posta

deinstalator

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
300
Pa jel nema takvih uvijenih komada u auspuh servisima.Znam kad sam jednom bio u takvom servisu na jednoj hrpici bilo je svakakvih odbačenih uvijenih komada.

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Pa jel nema takvih uvijenih komada u auspuh servisima.Znam kad sam jednom bio u takvom servisu na jednoj hrpici bilo je svakakvih odbačenih uvijenih komada.

a valjda ima... nisam danas stigao uopće obilazit neke takve obrte....
ma neka, posijao sam sebi, a susjedi mogu čekat, tak i tak im ne sijem za pare ;)

komar

Član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
132
prednji pogon na IMT 542 de luxe

Kolega se razpitiva o mogučnosti ugradnje prednje vuče na IMT 542. Dali od 549 dt paše na 542 na šaraf ? Dolazim iz Slovenije pa dali netko zna, gdje tražiti djelove za ovako prepravku u slučaju, da ovo uopšte ide. I na kraju koliko bi to uopšte došlo koštati u € ??

Kumic

Član
Tu od
7 Lis 2010
Poruka
196
Kolega se razpitiva o mogučnosti ugradnje prednje vuče na IMT 542. Dali od 549 dt paše na 542 na šaraf ? Dolazim iz Slovenije pa dali netko zna, gdje tražiti djelove za ovako prepravku u slučaju, da ovo uopšte ide. I na kraju koliko bi to uopšte došlo koštati u € ??

Prednja vuča ti je u potpunosti ista tako da je izvedivo,ne znam koja je cijena,al sam siguran da nije mala.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Šta će ti prednja vuča na tom traktoru?
Nema on snage za to, neisplativo..

strongboyy

Član
Tu od
2 Stu 2010
Poruka
389
Šta će ti prednja vuča na tom traktoru?
Nema on snage za to, neisplativo..
i imt 539 ima sa prednjom vucom...+ prednja vuca je od velike koristi na bilo kom traktoru...pa i 542-ki.
tako bar ja mislim.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
več se dobro raspravljalo o temi imt.
neisplativo,taj motor nema snage da bi vrtel i prvi pogon,
potraži tam pa vidi.

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Univerzal 445 ima samo par konja više pa vrti prvi pogon,Štore 402 isto tak,mali Kinezi imaju isto snage za prvi pogon.Vjerujem da bi i 542 imal snage za to,pogotovo jer ima i 5 brzina,gde su prve tri usporenije malo nego na 539 i lakše bi podnesel taj nedostatak snage koji bi mu uzela prednja vuča.Samo je najveći problem kak to napraviti.Verujem da bi i zadnje gume trebale biti možda veće,32 cola,jer bi sa 8.30/20 na prednjem kraju prednja njuška gledala malo više v nebo.Možda se varam u vezi guma,al kak zvleči pogon za prednju vuču?Prek kardana?

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Ma pitanje je šta s tim dobivaš i kolike su ti potrebe..
Sami dijelovi i rad ti vrijedi više nego traktor.
Gubiš na okretnosti što je glavna prednost malog traktora.
Pitanje daljnje registracije? Homologacija?

Jeftinije je kupit drugi stroj s prednjom vučom..

Ako ti je baš neophodno, puni gume vodom, stavi utega...

Kumic

Član
Tu od
7 Lis 2010
Poruka
196
Univerzal 445 ima samo par konja više pa vrti prvi pogon,Štore 402 isto tak,mali Kinezi imaju isto snage za prvi pogon.Vjerujem da bi i 542 imal snage za to,pogotovo jer ima i 5 brzina,gde su prve tri usporenije malo nego na 539 i lakše bi podnesel taj nedostatak snage koji bi mu uzela prednja vuča.Samo je najveći problem kak to napraviti.Verujem da bi i zadnje gume trebale biti možda veće,32 cola,jer bi sa 8.30/20 na prednjem kraju prednja njuška gledala malo više v nebo.Možda se varam u vezi guma,al kak zvleči pogon za prednju vuču?Prek kardana?
Slažem se s tobom,sigurno bi imal snage,a u 542 je i tvornički ugrađivana prva vuča,indentična kao na 549
http://www.poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=17201&page=87
prednje gume su mislim 7,50-20

V

vedo

Guest
Nemam ja ništa protiv ugradnje,ali to je jako skupo,i jeftinije bi mogao dobiti IMT 549 dv,na kojem je fabrička prednja vuča,i koja će sigurno raditi bez problema.A i kad bi je ugradio,moglo bi ti se desiti ovo:

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=QPs7TTDx9k4&feature=youtu.be[/YT]

Nema veze što je ovo IMT 549,ali na ovom traktoru je ugrađena prednja vuča :roll:

moraš staviti cijeli link da bi se vidjelo
zbalija

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,516
baš pomislih , tko kaže da bi tu neki drugi prošao bez špere?

Bi. Možda Bobin 549 s drugačije okrenutim prednjim kotačima.

Moj Same sigurno. Na ovakvom usponu u rikverc, prednji bi mu kraj bil težak ko i zadnji (obzirom da je kratak).
(A ak nebi išel, ima šperu i naprijed :)

V

vedo

Guest
Šta to? Šta ovdje nevalja?

Vidiš da ne može da uzaće uz ovo brdo,a još je na njemu home-made prednja vuča,pa k'o da je i nema :?

@zbalija-izvini,neće se više ponoviti:cry:

Kumic

Član
Tu od
7 Lis 2010
Poruka
196
Vidiš da ne može da uzaće uz ovo brdo,a još je na njemu home-made prednja vuča,pa k'o da je i nema :?
Mislim da mu fali par utega naprjed jer je prelagan za prednju vuču :rolleyess:
Orginal 549 DV ima masivne felge i još ima utege na kotačima koji se ne mogu skinut tako da je dosta teži :)

M

Miško 007

Guest
Mislim da mu fali par utega naprjed jer je prelagan za prednju vuču :rolleyess:
Orginal 549 DV ima masivne felge i još ima utege na kotačima koji se ne mogu skinut tako da je dosta teži :)

Ma 549 dv je stroj.... Ima oko 2000 kila...

Najnoviji postovi

Na vrh