• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 542

• Temu pokrenuo strongboy
  • Datum prvog posta

strongboyy

Član
Tu od
2 Stu 2010
Poruka
389
da.IMT 549 je tezi od IMT 542 koji sa kabinom tezi 2080kg.
nego sta mislite o ugradjivanju hidroulike na volanu na imt 542?danas sam pricao s jednim prijateljem,reko mi da kod nas novi hidraulik za volan kosta oko 300 eura...al se moze nabaviti iz turske za 150-200 eura.jel to neki veci zahvat?ne razumem se u to uopste, pa me interesuju vasa mislenja...ako moze i neka slika da vidim kako to izgleda...sta se sve mora uraditi da bi se taj sistem ugradio?

Posljednje uređivanje:

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Bilo je već tema o tome.Najjednostavnije po meni bi bilo poprečnom sponom spojiti prednje rukavce i uglaviti cilindar na jednu stranu,staviti orbitrol,ali od kud uzeti ulje?Dal ugrađivati posebnu pumpu,možda original ko na Bobinom 549 ili nekaj improvizirati.Neznam dal bi se dalo iz getribe uzeti ili ne.Ma ima tu rešenja,sve se more,samo nije baš jeftina investicija.Moj stari ima 542 i kad s njim delam nije mi tolko teško,jer delam 100 sati godišnje,nekad ni tolko,ali da mi je potreban svaki dan već bi odavno hidraulika bila na njemu.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
da.IMT 549 je tezi od IMT 542 koji sa kabinom tezi 2080kg.
nego sta mislite o ugradjivanju hidroulike na volanu na imt 542?danas sam pricao s jednim prijateljem,reko mi da kod nas novi hidraulik za volan kosta oko 300 eura...al se moze nabaviti iz turske za 150-200 eura.jel to neki veci zahvat?ne razumem se u to uopste, pa me interesuju vasa mislenja...ako moze i neka slika da vidim kako to izgleda...sta se sve mora uraditi da bi se taj sistem ugradio?

Preskupa investicija.Sam razvodnik kosta 250 eura+cilindar +pumpa +crijeva+svasta nesto = mnogo eura.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
a sto ne ugradite servo od nekog dzipa,to izadje jeftinije,ocerupati komplet instalaciju,pumpa crijeva glava volana spona,sa nekog dzipa na odpadu,pumpu spojis na remen napravis nosac ima mjesta,mjesto standardnog mehanickog uvalis servo,produzis sponu na desni ili ljevi tocak na koju ti stranu odgovora,poprecnom sponom spojis drugi tocak i dovidjenja djaci imas servo koji funkcjoniuse ne kosta mnogo i jednostavan je

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Bilo bi ok,samo nije li servo od džipa preslab za to?Možda od kamiona ili tak nekaj.Po meni klasična hidraulika najbolja varijanta da idem to napraviti.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
ma gdje je slab,ako npr 542 sa svim ostalim zajebancijama tegovima i sl,tezak 2300kg,a npr dzip nissan patrola 4.2d kojeg imam,je tezak oko 2400kg i sa gumama radii,ja nevidim razlog zasto ne bi na imt-u, inace servo glava u nissana je bas masivna,jedna spona mi je dosta deblja nego na imt-u stoga mislim da bi to funkcjonisalo odlicnoo

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Dobro,nisam 100% za servo siguran.Vjerojatno bi išlo,al bilo je već pokušaja kaj su stavljali od Opel Rekorda ili od Mercedesa kombija starih pa se nije nekaj pokazalo,zato tak sudim i stajem na stranu klasične hidraulike.

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Evo,danas se malo radilo na crvenku.Izgorel je auspuh,onaj prigušivač unutra.Kad sam ga otvoril,obično sito s rupicama.Katastrofa.Idem zvat dućane,najjeftiniji 160 kn,e pa krivog ste našli za pljačku.Kak bi rekel Savoris,aparat za varenje i brusilica v ruke i udri.Odrezal sam komad cevi umjesto tog "prigušivača",narezal s flexom rupe,zavaril sve i krajnji rezultat je tu.Još je dobil ovaj zavinuti komad na kraju umjesto ravnog.Mislim da bi to moglo dobro delati.Zavareno je ok,a kad ga kresnem ima još bolji zvuk nego prije,moglo bi se reći "samo prede".Moram napomenuti da je jako škakljivo variti tak tanki lim elektrodama,al nekak sam uspel u nedostatku CO2 ili autogenog.
Evo slika.

Na kraju je sasvim dobro ispalo,osim kaj sam malo slikal i sunce.

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Normalno da je prevrtan,ne pratiš temu.Al nije nikaj ozbiljno.Nije kabina tolko v koso,normalno nije ni v centru.Starome je smetalo staklo pa je s čekićem vdrapil po njemu(pokušaval je ravnati nekaj i opizdil po staklu slučajno,neznam detalje,nisam doma bil).Al bitni je auspuh,pusti staklo,ajd molim te.Kaj će ti to? ;)

V

vedo

Guest
Drug,svaka čast na odrađenom poslu,tako i treba,je*eš ti traktor koji se ne može napraviti čekićem i aparatom za varenje :mrgreen::mrgreen:

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Hval,hvala!
Ma ajde,lešinari,160 kuna za obični komad pleha,a za ovakav zavinuti 190,najjeftinije.I zgori opet za leto dan i kupi drugog.Prokleti kapitalizam.Ovak je nutra cevčuga debljine stijenke 5 mm i nema kam da mrda.
Al rađe bi švasal pločevinu 30 mm nego ovo.Pimplanja kolko hočeš.

M

Miško 007

Guest
Ja sam kupio neki srbijanki super je ne gori boja ima certifikat taj ako kupiš neće da izgori..
A kupio i jedan pocinčani iz hrvatske proizvodnje sav nagorio katastrofa...

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Ma kakva grana,ima da mu diferencijal iščupa,a več sad su počeli ventili iskakat iz auspuha pa ih moram svakih 10 radnih sati nadolevati!!!Halo,momak!
@Miško007-baš taj pocinčani je nula.

M

Miško 007

Guest
Ma kakva grana,ima da mu diferencijal iščupa,a več sad su počeli ventili iskakat iz auspuha pa ih moram svakih 10 radnih sati nadolevati!!!Halo,momak!
@Miško007-baš taj pocinčani je nula.

Znam imam pocinčani ne valja al ovaj srbijanski bez boje vatrosltalna boja ima čak certifikat ali je super ne gori...

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Kolko si ga platil?Ak je fer cena,onda se sigurno isplati,al mislim da nije ispod 250 kuna?

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
Još je dobil ovaj zavinuti komad na kraju umjesto ravnog.Mislim da bi to moglo dobro delati.

To će fenomenalno delat iz tri razloga:
1. ako ti traktor ostane na kiši, neće padat u auspuh
2. pošto nije pala kiša u auspuh, neće bacat crne kapljice iz auspuha, i rasipat ih po celom ebenom traktoru
3. fora je gledat iz kabine kako ko nekakav MACK kamion dimi u stranu, a ne po kabini :D

i sam sam si to odmah napravio kad sam kupio traktor, to je bila prva prerada :lol:

aj Živili!

:partyman:

Najnoviji postovi

Na vrh