• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 542

• Temu pokrenuo strongboy
  • Datum prvog posta

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
kakvo je stanje u karteru (razina ulja)??, da nije već voda došala u karter,
moja pretpostavka brtva gleve ili porozna glava...

strongboyy

Član
Tu od
2 Stu 2010
Poruka
389
kakvo je stanje u karteru (razina ulja)??, da nije već voda došala u karter,
moja pretpostavka brtva gleve ili porozna glava...
ulje je normalno......ne ide voda u ulju...vec tera ko iz cesme iz onog creva preko kojeg istice recimo visak tekucine....

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Skini masku i dobro operi hladnjak, isperi saće (rebra) a ne samo očistit travu.
Ako je sve u redu biti će i dalje, ako već nije kasno i pregrijan jako pa..

Ni to nije strašno, nova brtva, ravnaš glavu, središ već kad je dole i siceve, ventie i ostale stvari.. Ako nije pukla..

Ako je pukla, reće ti stručnjaci na forumu kako ćeš to skužit..

Za početak, samo dobro operi hladnjak..

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Skini masku i dobro operi hladnjak, isperi saće (rebra) a ne samo očistit travu.
Ako je sve u redu biti će i dalje, ako već nije kasno i pregrijan jako pa..

Ni to nije strašno, nova brtva, ravnaš glavu, središ već kad je dole i siceve, ventie i ostale stvari.. Ako nije pukla..

Ako je pukla, reće ti stručnjaci na forumu kako ćeš to skužit..

Za početak, samo dobro operi hladnjak..

Po mogučnosti ne prati s minivašom jakog pritiska da se saće nebi posavijale onda bolje da se nije ništa radilo..

Ja samo ispušem hladnjak kompresorom i nikad problema..

strongboyy

Član
Tu od
2 Stu 2010
Poruka
389
bilo je slucajeva da se nakupljavalo prasine..lisce...trave..na h;ldanjaku...to bi povecalo neznatno temperaturu...al bih to ocistio, i opet sve bilo kako treba...pogledao sam hladnjak...cist je samo tako...a kako to...ako je recimo glava kriva...ili je napukla...zasto onda pri manjem opterecenju temperatura je skoro pa na hladnom crvenom...:scratch...u transporu i pri maximum gasa,opet na hladnom crvenom... tik odma uz zelenog polja....po cjele sam dane sadio duvan(ajde tu je ler gas...nema nekog opterecenja),ali i puno sam i poorao...bez ikakvog problema sa temperaturom....

M

Miško 007

Guest
Gle neka normalna je tempratura do 70 stupnjeva jace opterecenje do 80 ako ide na 90 već ga nešto muči meni bilo tako.
Skinuto glavu brtva otišla i vise ne dize vodu.
A došlo me sve 1000 kn komplet brtve ,ulja, brušenje glave,rad ventila siceva.
Al isplati se da nisam radio unistio bi motor pa radi generalku.

strongboyy

Član
Tu od
2 Stu 2010
Poruka
389
Gle neka normalna je tempratura do 70 stupnjeva jace opterecenje do 80 ako ide na 90 već ga nešto muči meni bilo tako.
Skinuto glavu brtva otišla i vise ne dize vodu.
A došlo me sve 1000 kn komplet brtve ,ulja, brušenje glave,rad ventila siceva.
Al isplati se da nisam radio unistio bi motor pa radi generalku.
najverojatije je i kod mene isti slucaj....samo me buni to sto pri normalnom radu temperatura je na hladnom crvenom...retko kad u zelenom...to znaci da i kad nije pod vecim opterecenjem, nesto nije u redu...

M

Miško 007

Guest
A da vjerojatno to a sad ako ne znaš sam radit tu je malo veći problem jer moras platit.
Ja inače sam radim pa to rješim kvalitetno.
Ali bolje rjesi sto prije da nemas posljedice na stroju i pazi kakvom ces majstoru nosit glavu ravnat jer ako ima loš stroj dzaba poso...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,828
najverojatije je i kod mene isti slucaj....samo me buni to sto pri normalnom radu temperatura je na hladnom crvenom...retko kad u zelenom...to znaci da i kad nije pod vecim opterecenjem, nesto nije u redu...
Kreni ti od termostata. Meni se nekak vidi da je on ostal u nekom položaju ni sim ni tam. Provjeri crijeva, da se koje nije raspalo iznutra (pa smanjuje protok vode). Dobro operi hladnjak minivašom iznutra i izvana, pa tek onda peš skidati glavu

strongboyy

Član
Tu od
2 Stu 2010
Poruka
389
ja se bas uznemirio...vec poceo razmisljati o majstorima...trebao sam ici u susednog sela da dovedem majstora...kljucevi kola su mi bili u ruku i samo sto nisam krenuo...i ajde da opet pogledam hladnjak....nije bilo lisca... al kad sam se bolje zagledao... sve te rupice prepune prasinom i...sitnih biljnih ostataka....uzeo sam jednu tanku zicu..savio je malo,i poceo kockicu po kockicu sve izvukao van...onda oprao hladnjak silnim mlazom ...koja je necistoca izaslaaaa:supris:...oprao sam ga da je izgledao ko novi....prikacio roto kosu i otiso da isprobam da vidim sta ce biti...na moju veliku radost kazaljka na granici HLADNOG-CRVENOG I ZELENOG POLJA.kosio sam neprekidno 8 sati...kazaljka ni da mrdne dublje u zeleno...a kamoli kao juce u crveno.
hvala vam, na pomoci:prayer:ispostavilo se da je hladnjak nakupio previse prasine i ugusio se.

Posljednje uređivanje:

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
rekoh, nego, mali savjet, nemoraš žicom čačkat, nego dovoljno je i običan gradski pritisak i mlaznica. Ispireš ga kontra od smjera puhanja zraka, znači od strane motora prema naprijed i polako, ali brže nego žicom čačkat.

Marko, ide i minivašom, samo nesmiješ ići koso.

Et kad čovjek pređe s zračnog na vodeno hlađen motor.

M

Miško 007

Guest
To je sve stvar održavanja pitanje koliko se dugo nije oprao hladnjak ja svakih 15 dana to pogledam nikad problema a kamo da kuha ...

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Najbolje ti je da kupiš kompresor i da zrakom ispuhuješ saće hladnjaka.

strongboyy

Član
Tu od
2 Stu 2010
Poruka
389
To je sve stvar održavanja pitanje koliko se dugo nije oprao hladnjak ja svakih 15 dana to pogledam nikad problema a kamo da kuha ...
nisam ni znao da se treba prati...a i...izgledao mi je cist.sada... kad kad otvorim masku i pogledam hladnjak...danas sakupljao seno u redovima...posle toga kosio...vidim temperatura usla u ZELENO:),kad ono hladnjak ne vidi se od lisca i trave...pocistio na brzinu...i temp opet izmedju zelenog i hladno crvenog...i pored toga sto je hladnjak bio vidljivo obleplen travom i liscem, temperatura nije bila nista narocito...ono-tek u zeleno.bas mi cudno kako da se hladnjak toliko ugusi,a vizuelno se nije nista videlo da ima nesto bas mnogo necistoca....traktor imam vec 3 god,i nikad nisam prao hladnjak:roll:.od sad cu svake nedelje8).samo mi problem sto u selu gde radim, nema vodovoda...nema cesme....kao da je vreme stalo u 15 veku...a selo je udaljeno na samo 11 km od mog grada.

M

Miško 007

Guest
A jbg to je al to par puta prokuha i ode motor u bananu stavi kakvi mrežicu na kiler mi smo stavljali onu za muhe i pomagalo je nije islo na kiler...

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Evo i kod mene novosti.Ko zna nek pomaga,ko nezna,nek pokuša.Otvoren poklopac menjača na traktoru,danas je starom zablokiral 2. i 3. brzinu,a nedavno je i izbacil iz druge.Spustil sam ulje van,izvadil utvrđivače,namjera ih je zameniti.Neznam dal je samo v njima problem kaj tak izbacuje i zablokira ili ima još koji faktor.Par zupčanika je onak okrhnuto,ali nebi smatral da je to nekaj posebno_Oni napred od 4. i 5.brzine mi nekak najviše lufta imaju,ali s tim je ok.Na kaj najviše da obratim pažnju i gde bi mogel najbolja utvrđivače najti s oprugama.Slike denem kasnije,al neznam baš dal budu od kakve koristi.

jsmilaj2

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
97
Da nije možda koji lager zdrobljen u getribi ? Kod mene je isto bio takav slucaj na imt 533 i kad sam ispustil ulje imao sam kaj vidit da je lager bio totalno rasipan , sva sreca nisu
bili osteceni zupcaniki .

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Koji lager je bil rasipan?Ja neznam dal bi lager bil,oni zupčanici od 4. i 5. brzine su mi sumnjivi,imaju lufta na osovini,a i sam neznam od kud da krenem.Ak denem samo nove utvrđivače ko zna dal bu to rešilo problem.A onda opet rastavljat sve,to je zlo.

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Neznam,ja sam danas spustil ulje i nisam nikaj polomljenoga našel,jedino luft na tim zupčanicima i par zuba okrhnutih,al nikaj strašno,verujem da je problem v utvrđivačima,al nisam siguran.

Najnoviji postovi

Na vrh