ulje je normalno......ne ide voda u ulju...vec tera ko iz cesme iz onog creva preko kojeg istice recimo visak tekucine....kakvo je stanje u karteru (razina ulja)??, da nije već voda došala u karter,
moja pretpostavka brtva gleve ili porozna glava...
Skini masku i dobro operi hladnjak, isperi saće (rebra) a ne samo očistit travu.
Ako je sve u redu biti će i dalje, ako već nije kasno i pregrijan jako pa..
Ni to nije strašno, nova brtva, ravnaš glavu, središ već kad je dole i siceve, ventie i ostale stvari.. Ako nije pukla..
Ako je pukla, reće ti stručnjaci na forumu kako ćeš to skužit..
Za početak, samo dobro operi hladnjak..
najverojatije je i kod mene isti slucaj....samo me buni to sto pri normalnom radu temperatura je na hladnom crvenom...retko kad u zelenom...to znaci da i kad nije pod vecim opterecenjem, nesto nije u redu...Gle neka normalna je tempratura do 70 stupnjeva jace opterecenje do 80 ako ide na 90 već ga nešto muči meni bilo tako.
Skinuto glavu brtva otišla i vise ne dize vodu.
A došlo me sve 1000 kn komplet brtve ,ulja, brušenje glave,rad ventila siceva.
Al isplati se da nisam radio unistio bi motor pa radi generalku.
Kreni ti od termostata. Meni se nekak vidi da je on ostal u nekom položaju ni sim ni tam. Provjeri crijeva, da se koje nije raspalo iznutra (pa smanjuje protok vode). Dobro operi hladnjak minivašom iznutra i izvana, pa tek onda peš skidati glavunajverojatije je i kod mene isti slucaj....samo me buni to sto pri normalnom radu temperatura je na hladnom crvenom...retko kad u zelenom...to znaci da i kad nije pod vecim opterecenjem, nesto nije u redu...
nisam ni znao da se treba prati...a i...izgledao mi je cist.sada... kad kad otvorim masku i pogledam hladnjak...danas sakupljao seno u redovima...posle toga kosio...vidim temperatura usla u ZELENO,kad ono hladnjak ne vidi se od lisca i trave...pocistio na brzinu...i temp opet izmedju zelenog i hladno crvenog...i pored toga sto je hladnjak bio vidljivo obleplen travom i liscem, temperatura nije bila nista narocito...ono-tek u zeleno.bas mi cudno kako da se hladnjak toliko ugusi,a vizuelno se nije nista videlo da ima nesto bas mnogo necistoca....traktor imam vec 3 god,i nikad nisam prao hladnjak:roll:.od sad cu svake nedelje8).samo mi problem sto u selu gde radim, nema vodovoda...nema cesme....kao da je vreme stalo u 15 veku...a selo je udaljeno na samo 11 km od mog grada.To je sve stvar održavanja pitanje koliko se dugo nije oprao hladnjak ja svakih 15 dana to pogledam nikad problema a kamo da kuha ...