• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 542

• Temu pokrenuo strongboy
  • Datum prvog posta

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Fora je,to je stari inzistiral na tome,celi dan je hodal oko hiže de bu našel kakvu cev.Dobro je zišlo,ja sam zadovoljan.Samo da je možda malo deblja cev,kaj mislite kak bi to bilo?

strongboyy

Član
Tu od
2 Stu 2010
Poruka
389
evo nekoliko slika tek "okupanog"-opranog traktora ;).a te sam drljace kupio ovo prolece.4 krila. traktor ih super vuce i prvom i drugom brzinom.a te stare trokrilne sam zamenio za ove i plus nesto doplatio.iako su bile trokrilne,bile su jako jako teske za vucu.traktor se mucio snjima.

Uploaded with ImageShack.us

trokrilni:

i cetvorokrilni:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,515
Strong..., ove brane koje imaš imaju nezgodan običaj zabiti klin u zadnju gumu.
Produži im točke ovjesa prema naprijed za 15-tak cm ;)
Ne vidim dobro na slikama koliko imaju lanaca po krilu. Dobro je da su u 4 točke objšena, a ne u tri (tj. nevalja da su zadnji lanci u V).

V

vedo

Guest
Svaka čast na kupovini,lahko će ti 542 vući te drljače,jer nisu teške,a ove trokrilne baš mi se nekako čine masivne u odnosu na ove četverokrilne :scratch

T

tuaregr10

Guest
evo nekoliko slika tek "okupanog"-opranog traktora ;).a te sam drljace kupio ovo prolece.4 krila. traktor ih super vuce i prvom i drugom brzinom.a te stare trokrilne sam zamenio za ove i plus nesto doplatio.iako su bile trokrilne,bile su jako jako teske za vucu.traktor se mucio snjima.

Čestitam na kupnji :finga:. Traktor ste lijepo oprali - "okupali" sav se sjaji, svaka čast :D.

Posljednje uređivanje od moderatora:
T

tuaregr10

Guest
Preskupa investicija.Sam razvodnik kosta 250 eura+cilindar +pumpa +crijeva+svasta nesto = mnogo eura.

Stvarno preskupa investicija :mad:. Hidraulika Nino iz Žminja traži za ugradnju hidro volana na IMT 542 oko 10000 kuna :?.

M

Miško 007

Guest
Stvarno preskupa investicija :mad:. Hidraulika Nino iz Žminja traži za ugradnju hidro volana na IMT 542 oko 10000 kuna :?.

Ti nisu normalni ja sam za oko 2500 kn stavio hidruliku...

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Poznajem dotične.Kad sam delal v Istri tam sam hodal creva delat i nebrem baš nekaj pohvalnoga reći previše.Kad dojdeš tam,moraš pare pokazati odmah,a ako delaš prek računa za firmu,onda naganjaj gazdu kaj ti crevo složi,ako uspije u roku od 2 vure,to je super.Piksirali su bager,a nisu napravili nikaj i tak puno slučajeva.Delaju i kalače i sl.,ali moj savjet je ako nema nikog drugog,tek onda tam.
Miško,ti si isto na 542 del hidrauliku ili na neki drugi traktor?

M

Miško 007

Guest
Poznajem dotične.Kad sam delal v Istri tam sam hodal creva delat i nebrem baš nekaj pohvalnoga reći previše.Kad dojdeš tam,moraš pare pokazati odmah,a ako delaš prek računa za firmu,onda naganjaj gazdu kaj ti crevo složi,ako uspije u roku od 2 vure,to je super.Piksirali su bager,a nisu napravili nikaj i tak puno slučajeva.Delaju i kalače i sl.,ali moj savjet je ako nema nikog drugog,tek onda tam.
Miško,ti si isto na 542 del hidrauliku ili na neki drugi traktor?

Na 560 nađeš sve polovno ima po oglasu da se lijepo složiti...
A inače sam čuo za u Zagrebu neki otpad traktora uzme se približno nešto pa se složi...

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Super,daj onda malo objasni pa da ljudi kojima treba probaju osmisliti nekaj takvoga,kak si to točno napravil,kud kopčaš pumpu i sl. stvari.

strongboyy

Član
Tu od
2 Stu 2010
Poruka
389
@ZJ - hvala na savetu...nisam nit pomislio da se to moze desiti.al ispitacu i isprobacu da vidim kad su drljace podignute kolko se krila priblizavaju zadnjim kotacima.a sto kazes za ovjesenosti u 4 tacke umesto u 3...mislim da je u tri bolje...stim da prednje lance budu krace u odnosu na zadnje koje su u V...tacnije u " ^ ".bas ove trokrilne,kad sam ih kupio, bile su ovjesene u 4 tacke...al drljanje je bilo gore od nikakvog...kasnije sam ih prepravljao u tri tacke, pa je drljanje pocelo da na nesto lici...al kako su bile preteske za vuci,odlucio sam ih zamjeniti za ovim sa 4 krilima.mislim da zadnje vesanje u " ^ " stilu daje krilima malo vise slobode prilikom drljanja pored brazde...gde se njiva granici sa susednom njivom...a i drljace od tomice,originalne tvornicki imaju zavarene drzace u tri tacke.drljaju odlicno.
@tuaregr10 -hvala :)
@ vedo - te trokrilne su imali neke klinove povijene ka napred...zarivale su se duboko...a i sirina rama i krila, je za samo pola krila uze od ove 4 krilne.sada ove iako su sa 4 krila,traktor ih vuce sa lakocom.bas sam danas drljao...skoro da nema razlike dal drljam u prvom ili u drugom..traktor ima snage i ne dimi.

Posljednje uređivanje:

Ruddy

Član
Tu od
17 Ožu 2009
Poruka
212
tražim razvodnu granu za 549 jer je na ovoj sadašnjoj popucali nosaći oko šarafa,pa me zanima gdje se može kupiti i po kojoj cijeni.....

strongboyy

Član
Tu od
2 Stu 2010
Poruka
389
kad podignem sadilicu za duvan cuje se neko kuckanje u menjacu...sta bi to moglo biti?da napomenem da je sadilica dosta teska...kad kad malo podigne prednje tockove traktoru.539-kama cesto prednji kotaci vise u zraku ;).
a dize je bez problema...na primer u toku sadnje, kad kad zbog sakuplanja biljnih ostataka na pluzice sadilice potrebno je malo podici sadilicu kako bi nakuplena trava ispala..posto na sadilici sede 5 coveka tezina sadilice se dodatno uvecava...pa ako malo vise podignem,podizu se prednji kotaci... znaci hidraulika dize bas dobro...al zasto se cuje to kuckanje u menjacu...odatle cujem zvuk...tu ispod sjedala ka menjacu...

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Strongboy,to ti je pumpa,a isto pitanje si postavil na 43. ili 44. stranici ove teme i dobil odgovor.Daj mi reci,pošto i ja imam jedan dosta težak priključak,kak se ponaša u brdu s tom sadilicom,dal se diže prednji kraj i dal ta sadilica ima kakve kotače kad transportiraš ili celo vreme visi na hidrauliku?Kolika je uopće najveća masa sadilice kad je moraš podići na hidraulik?

strongboyy

Član
Tu od
2 Stu 2010
Poruka
389
Strongboy,to ti je pumpa,a isto pitanje si postavil na 43. ili 44. stranici ove teme i dobil odgovor.Daj mi reci,pošto i ja imam jedan dosta težak priključak,kak se ponaša u brdu s tom sadilicom,dal se diže prednji kraj i dal ta sadilica ima kakve kotače kad transportiraš ili celo vreme visi na hidrauliku?Kolika je uopće najveća masa sadilice kad je moraš podići na hidraulik?
znam da sam i ranije postavio to pitanje...dobio sam odgovore...naravno to su bile vise predpostavke...al ipak to je to...do duse ja nisam mogao da pronadjem te stranice gde sam postavio to pitanje, pa sam ga zato opet postavio.
inace sama sadilica i nije ko zna koliko teska...al je...kako da kazem dosta dugacka iza traktora...pa deluje kao lostom na njega...a jos kad se i napuni i namontirano bure vodom(jer se kod nas duvan sadi istovremeno zalivajuci trap.a ponekad kad je vlaga zemlje dovoljna onda ne upotrebljavamo vodu),od 240 litara...najvise podize prednje tockove prilikom prelaska u brazdi...kad zadni tockovi udju,onda se prednji podignu...a ako ulaze jedan po jedan zadnji tocak, onda se sva prednica zanosi...kad kad na jakoj uzbrdici spustim sadilicu skoro do zemlje....pa tako izbegnem podizanje prednog trapa traktora...kotace sadilica koristi prilikom sadnje to su dva mala kotaca sa prednje strane sadilice, i one velike kotace koje sade i pritiskaju mladicu...a u transportu sadilica celo vreme visi na hidrauliku.
hvala za brojeve stranica ;) procitat cu odmah.

T

tuaregr10

Guest
fotografija0029.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

fotografija0026.jpg

fotografija0030h.jpg

fotografija0027j.jpg

fotografija0031e.jpg

fotografija0025kopija.jpg

fotografija0028u.jpg

fotografija0032.jpg

Jučer napokon počela košnja, pa evo nekoliko slikica :D.

strongboyy

Član
Tu od
2 Stu 2010
Poruka
389
problem sa temperaturom...

juce sam orao jako tesku zemlju...danas kosio roto kosom...temperatura ide u crveno...i izbacuje antifriz kroz crevo sto ide od vrha hladnjaka... kada radim traktorom samo transport,onda je temperatura na crveno ali u hladnom polju...retko kad udje malo u zeleno...al juce i danas... pri opterecenju ide skoro u crveno i ibacuje antifriz...kad ugasim traktor cuje se kljucanje razladne tekucine...da bi opet u transportu kazaljka bila u crveno na hladnom... sta bi to moglo biti?....hladnjak s vanjske strane je cist...pomozite savetima...hvala.... a ceka me jos kosnje livada...sta cu ne znam....

strongboyy

Član
Tu od
2 Stu 2010
Poruka
389
Biće brtva glave ili je glava kriva ...
i ranije pri vecem opterecenju sam primecivao kako negde javlja tekucinu...to iznad bloka gde je vjerojatno ta brtva...al to je bilo ne znatno...i nisam imao problema sa temperaturom nikad...a ovo od juce pocelo....moze li biti termostat u pitanju?

Najnoviji postovi

Na vrh