Kod tebe postoji niz nejasnoća koje je teško procjeniti s ove strane monitora .
!. da li redovito čistiš hladnjaki kako to radiš?
2. koliko uljevaš vode u hladnjak? ....do vrha ?
3.Da li kad je "traktor izbaci" doliješ novu ili ne
4.da li nakon takavog teškog rada fali vode u hladnjaku više nego su čelije pokrivene ili je voda još uvjek iznad?
5.Da li koristiš antifriz ili ispuštaš vodu na jesen ?
1.Cistim barem 4-5 puta godisnje traktor pa i hladnjak,na taj nacin da skinem prednju masku na kojoj se nalaze svjetla,te peruskom ili krpom prvo pokupim travu i prljavstinu sa hladnjaka,zatim ga miniwash-om propusem.
2.Jednom tjedno kontroliram vodu,te uvijek nalijem do vrha vodu.
3.4.Kada bi mi za vrijeme oranja tako nekoliko puta izbacio vode kroz odušak ( kazaljka na satu temp.vode tada bude na sredini zelenog polja),onda bi stao malo nekoliko minuta da se ohladi,otvorio bi cep hladnjaka, vode bi bilo malo iznad celija pa bi onda nalio vode koliko treba,otpilike oko 2l vode opet do cepa.
5.Koristim vodu, koju ispustam na jesen,obicno pocetkom 11.mj. ovisno o temperaturama. Naponeuo bi da se to sa bacanjem vodu kroz odusak dogadalo znaci za vrijeme teskog rada,oranja i ako prije toga nisam duze vrijeme cistio hladnjak. Mene ovdje vise zanima taj pokazivac temp.vode ,rijec je o ovakvome satu :
, znaci do prije nekih godinu dana uvijek mi je pokazivalo normalnu temperaturu znači za vrijeme transporta kazaljka je na granici crvenog i zelenog polja,a sada za vrijeme transporta ona je na granici bijelog i crvenog polja,mozda za nekih 1 mm vise nego sto na ovoj slici pokazuje.