OK .ostavicu ih ovako...nekad kad budem imao vise vremena,i kad vec prodju radovi oko jesenje seidbe,onda cu skinuti zadnje kotace i provjeriti u kakvom su stanju kocnice(gurtne).pa ako je potrebno nastelacu ih kako si mi opisao,a ako su istrosene,zamenicu ih novim ili dati da se zameni i iskuje nova obloga gurtni.pozzBobo kaže:@@Strongboy: Ako si ih pomaknuo samo par mm, onda je to jos ok, Ali svakako ubuduce kocnice stelaj u bubnjevima, nikako na sipkama. Navoji na sipkama sluze da poravnavanje papucica na istu visinu kad su kocnice nastelane...
obrisano je oko cepa za ulje.to crno je nesto kao boja..neznam sta al je izbrisano i nema tu ulja.petar kaže:Da, radi se šarafcigerom, napisao je bobo.
Samo mislim da stisneš kočnicu na 3 zub i dotegneš te zvjezdaste matice kolko možeš obe. Il tak nešt slično.
Uglavnom da budu isto naštelane.
@strongboj: Zašto ti je mastan oko čepa za ulje? Obriši to i vidi za koliko će se zamastit ponovo, jel mu treba godina dana il 2 sata.
da mogu ga upaliti nezavisno dali je mjenjac ili reduktor u brzini ili u leru.hvala ti .a da jos nesto pitam...sada je ljeto, pa nema potrebe od grejaca prilikom startovanja motora.al kad dodje zima...kako se taj grejac ukljucuje i iskljucuje?sad kad startujem motor klucem okrecem u ljevo.al primetio sam da kljuc ima mali hod i u desno.jel se okretanjem u desno ukljucuje grejac ,ili.....?Smiljan kaže:Da tu idu zice. Mislim da su to zice koje su spojene na kontakt kljuc da se ne moze traktor upaliti ako obje rucice(mjenjac brzina, spori hod/brzi hod) nisu u neutralnom polozaju. Pretpostavljam, posto nemas spojen taj indikator, da traktor mozes upaliti bez obzira jeli u brzini ili u neutralnom polozaju?
.cestitam ti na novog traktora i nek odradi bar 15000 radna sata.a i mnogo vise naravno bez kvarova.zaista se radujem sto si kupio novi traktor.Kod nas se kaze "SO ZDRAVJE DA SI RABOTIS SO NOVIOT TRAKTOR".u prevodu bi bilo od prilike:uz zdravlje da radis sa novim traktorom. .a hvala ti i na odgovoru.Smiljan kaže:Meni u uputi pise da se grijac ukljucuje pokretanjem u desno i to je upravo taj hod kojeg spominjes. A kako to radi, to jos ne znam posto nikada nisam palio traktor kada je vani hladno Ja sam ponosni vlasnik novoga IMT539 koji ima svega 25 radnih sati i dva mjeseca zivota