Ako sto zaboravim, slobodno recite. nakupilo se u dva dana
Sto se ulja tice, ako financije dozvoljavaju SVAKAKO sipaj INA super 5 i mjenajj ga na svakih 200-250 radnih sati, ili jednom godisnje.
Kolicina ulja koja u motor ide je 5.5 litara, ali kad ga uspes, upali traktor neka malo radi (dok se ulje malo ne zagrije) i ugasi ga, te provjeri koliko ulja zapravo ima. Preporucam ti da naspes izmedju polovice i MAX crte. Te da ga svaki puta prije paljenja pregledas, jer, ipak je to IMT
Ulje mjenjati Kad je motor zagrijan na radnu temperaturu, nikako kad je hladno. kad je motor topal vise ce ulja iscuriti iz korita, nego kad je motor hladan.
Kad ispustis ulje, odvrni filter te i njega isprazni. Uzmi novi filter i na njemu ima jedna gumica, NJu prstom namazi novim uljem, jer ako to ne napravis, jako ces tesko skinuti filter pri iducoj zamjeni ulja. Filter dotegni RUKOM koliko mozes. ja ga prije montiranja napunim uljem, ali to ako ne zelis, ne moras.
Dalje, turiranje na hladno, NIKAKO... A cim ga upalis mozes ici u transport, a orati mozes nakon nekih 15 minuta rada.
Kazaljke je petar dobro objasnio, ali ako su stalno na polozaju "0" onda ti je boca za zrak skinuta s traktora i ostavljen samo kompresor. U radu obje moraju biti na 5.5 Bar-a a kad kocis crvena se treba pomicati prema nuli. Desna pedala aktivira kocnice za prikolicu.
Stelanje kocnica se vrsi u samom bubnju kocnice. Imas sa zadnje strane male klizne "poklopce" i kad ih otvpris unutra ces vidjeti zvjezdasti krug. njega plosnatim sarafcigerom okrecu u jednu stranu i gledaj kako se pedale od kocnica pomicu. ako idu gore, dotezes kocnice. ako idu prema dolje, vrti vijak na drugu stranu. Kad je zadnji kotac odignut od zemlje mora se slobodno okretati, a kocnica treba hvatati u prvoj trecini hoda. tako za svaki ktoac posebno radis, i to ces trebati dotezati, jer ce se pakne u kocnicama s vremenom trositi.
Slika "zvjezdastog" vijka:
Obrisan neispravan link.
Ne moras bubanj skidati da bi stelao kocnice, to sam aj nosio bubanj na tokarenje, posto je bio previse nepravilno potrosen (moja krivica).
Jos jednom kazem: Ako sam sto zaboravio odgovoriti, svakako pitajte opet, jer me nije dva dana bilo kod kuce...