@Smiljan: Sto se tice tanjuranja po oranju, ovisi s kakvim je plugom orano. kad moj kolega poore 80cm duboko sa 32" plugom, tu imt 539 nema sto traziti, ejr su to rupe po njivi da je to uzas za gledati. Po takvom oranju svakako treba proci s teskom tanjuracom, psoto lagana ne moze razbiti tolike hrpe zemlje. kao da ides po strnju direktno iza kombajna, tako ce se lagana tanjuraca ponasati. Ako je pak orano s malim obicnim plugom, onda mozes bez problema proci s laganom tanjuracom i to potanjurati, i dobro ce ispast u svakom slucaju.
Dakle, sve ovisi na sto to oranje lici...
@Mata: Koliko znam da svi IMT-i koriste isti reduktor za ukljucivanje prednje vuce, osim sto ej na starijim tipovima 560DV i 577DV kardan od prednje vuce bio s desne strane, pa ne znam kakav su reduktor imali. Vjerovatno isti ovakav, samo sto je napravljen da bude s desne strane... Uglavnom, bolje ti je da je "rucni" nego automatski. ljudi na 5106 i 5136 svi prepravljaju automatske u "rucne" jer traktor od 4 tone treba imati na njivi stalno ukljucen prednji pogon, a ne samo kad krene zapadati, a kad se prednji kraj naglavi negdje nizbrdo, a ne mozes nikuda, s automatskim reduktorom, nemas prednju vucu koja ce te izvuci iz "skakljave" situacije...
Sto se tice 539 s prednjom vucom, to je propali slucaj... nema bocne reduktore u prednjem mostu, nego kardan ide direktno, prenizak je traktor, jako jako neokretan, ne znam gdje bi se takav traktor mogao koristiti, osim s prednjim utovarivacem ,ejr bi nu tu prednja vuca zapravo i pomogla, no u nekom ozbiljnijem poslu, mislim da to samo smeta