Zdravo,kako ste
odavno me nema,al evo konacno da malo sednem za kompom i da vidim sta ima
.Usput,veceras kod nas u Prilep-u pocinje festival piva
artyman: ,a ja bih dodao i rostilja :lol: ,pa cu veceras biti na trgu :drinkers: :drinkers: .inace jedna od najstarijih pivara u makedoniji je bas iz prilep-a.al bice piva iz mnogo brendova iz makedonije i inozemstva.nadam se da ce biti i neko hrvatsko pivo
.ok nije mi bila namera da o tome pricam, nego da opet nesto pitam.u nekom od ranijih postova sam pitao koje ulje da sipam u motor svog IMT 542.predlozili ste mi da to bude ina 5.al mi jedan prijatelj rekao da je to suvise gusto ulje.evo ima skoro 2 i pol mjeseca kako sam kupio traktor, a snjime sam odradio tek 6-7 radnih sati
.ovim hocu da kazem da ja traktor skoro i ne koristim po jakim vrucinama, vec najvise u jesen,kadkad u zimu,i u proljecnim radovima u polju.tako da, dali se slazete samnom da ipak sipam neko ulje slabijom gradacijom....kad sam bio u trgovini,svi prodavaoci mi preporucili ulje 20-50W,objasnjavajuci mi da su sad jako velike vrucine,(kod nas i do 40 C),al te vrucine za mene su "neradne".jer imam iskustvo sa svojim tomom vinkovicem,kad sam jednom prilikom sipao 20-50W,da ga zimom nisam mogao ,ili jedva mogao startovati motor,a traktor se dugo vremena nije mogao zagrijati.pa sad...ne bih hteo da se opet isto ponovi i na imt-u.racunajuci da imt nije puno odradio, i da nema potrebe od gusceg ulja kako ga ne bi trosio....ne znam.... sta mislite o tome?hvala.Pozz.