T
tuaregr10
Guest
Zdravo ljudi
E ovako ja sam ovde nov mozda je za moj sledeci problem vec neko dao odgovor ali ajd sta da radim neam tolko vremena da pregledam vise od 130 strana..
a moj problem je na traktoru imt 542
dakle kad prebacujem iz 2 u 3 brzinu strasno mi krci menjac ako dodam malo jaci gas na oko 1000 1200 obrtaja ko zna kako da presaltam bez krcanja nek mi kaze svoj odgovor pa cu probati
Pozdrav miloslosmi :arrow:
Probaj šaltati brzine sa nižim brojem okretaja, tad ti nebi trebalo krčati, ali je problem kad trebaš traktor "razvući" (pod teretom ili uzbrdo) jer su okretaji opet "visoki" :madmana:.
Normalno stisneš kvačilo i izbaciš u ler te pustiš kvačilo,tad ga opet stisneš u ubaciš u treću...nije bitno na koliko je obrtaja,a međugas ti treba samo kad u nižu brzinu prebacuješ
Najbolje ti je da pogledaš ovaj video
Pozdrav Kumic :!:
Ja kad šaltam brzine stišćem kvačilo jedan put i nekad prebacim bez ikakvog krčanja (uglavnom kad su okretaji niži) . U većini slučajeva mi malo krči, gotovo zanemarivo, a jako krči kad nešto zahebem :toimonster:! Nikad nisam probao šaltati da dva puta stisnem kvačilo, mada sam vidio ovaj video još prije 8). Morat ću probati, pa da vidim rezultate :rolleyess:????????????
Posljednje uređivanje od moderatora: