Moment stezanja 12 kg ili ?
Imam pojma, imam pojma :madmana::madmana::madmana:Nemam pojma.
15,2 - 16,5 daNm
Moment stezanja 12 kg ili ?
Imam pojma, imam pojma :madmana::madmana::madmana:Nemam pojma.
Imam pojma, imam pojma :madmana::madmana::madmana:
15,2 - 16,5 daNm
Imam jedno pitanje zasto mi na 542 ponekad zna ostat dignut hidraulik i neda se spustit dok god ne otpustis dva sarafa pod sijedalom to mi se zna desit kad radim s frezom ili malcerom
evo mi smo radili obnovu i imali jakoo puno posla : novi klipovi, karike,nove brtve, nova glava, nove grane....cjela limarija rađena i bojana kao i šasija, nova instalacija, ma sto čuda još moramo namontirati zaštitni luk gotov je ali nije stavljen i prednja maska fali...
hvala tuaregr10 bit će slika nebrinite ali me zanima da li mogu staviti negdje prezentaciju sa svim slikama projekta??
hvala kolega na savjetu budem obratio paznju na njih sad kad malo zahladi idem to sredit da nebi bilo veceg kvara i ako ce bit sve po planu dobit ce i novo ulje i malo cemo vidit stanje klipa jel treba sta oko njega kad ce bit raskopan!
Pozdrav, molim kolegu Buču i ostale za mišljenje, počeo mi se javljat novi problem na mome 542, krenulo je od ljetos i nekako sve češće i češće, uglavnom radi se o slijedećem : kada prebacujem u rikverc , ili iz rikverca u prvu brzinu i puštam kvačilo u momentu kad traktor kreće nešto se čuje da malo lupi-udari i onaj mali mjenjač ( za brohodne i sporohodne i neutralni položaj u koji ga moram stavit kada plaim traktor ) mi malo u tom momentu kada to udari on kao zavibrira i zna se desit da mi se sam izbaci u neutralini položaj. Jučer sam rođaku sijao 2 i pol jutra ječma sa sijačom. Sijem prvom brzinom i normalno jako puno je bilo je bilo okoretanja i korištenja rikverc-prva, uglavnom kada krećem u rikvercu to se desi a nekada i u prvoj kada krećem, taj mali mjenjač kao mrdne se malo sam i jučer mi je bar 5- puta iskočio u neutralni položaj, pa ako netko zna ili je imao takav problem molim za dobr savjete. Hvala
Najvjerojatnije se raspal reduktorPozdrav, molim kolegu Buču i ostale za mišljenje, počeo mi se javljat novi problem na mome 542, krenulo je od ljetos i nekako sve češće i češće, uglavnom radi se o slijedećem : kada prebacujem u rikverc , ili iz rikverca u prvu brzinu i puštam kvačilo u momentu kad traktor kreće nešto se čuje da malo lupi-udari i onaj mali mjenjač ( za brohodne i sporohodne i neutralni položaj u koji ga moram stavit kada plaim traktor ) mi malo u tom momentu kada to udari on kao zavibrira i zna se desit da mi se sam izbaci u neutralini položaj. Jučer sam rođaku sijao 2 i pol jutra ječma sa sijačom. Sijem prvom brzinom i normalno jako puno je bilo je bilo okoretanja i korištenja rikverc-prva, uglavnom kada krećem u rikvercu to se desi a nekada i u prvoj kada krećem, taj mali mjenjač kao mrdne se malo sam i jučer mi je bar 5- puta iskočio u neutralni položaj, pa ako netko zna ili je imao takav problem molim za dobr savjete. Hvala
A recimo mom susjedi koji ima isti 542, on nije imao probleme sa vilicama,njemu je otišao klip i kućište probio. Radio je za zadnjim utovarivačem,onakav što ima kašiku spustiš ju i ideš na rikverc dok ne zagrabiš, i najednom mu je samo pao hidraulik i nije više mogao podignut, i kad je krenio voziti čuo je lagano lupkanje,kad je rastavio ono klip rzabio cilindar i kućište. Evo ja ću ti pokušat stavit koju slikicu od svoga,pa ako možeš i ti stavi koju.
Najvjerojatnije se raspal reduktor