• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 542

• Temu pokrenuo strongboy
  • Datum prvog posta

TH87

Aktivni član
Premium
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
321
Ajd onda da se bar malo educiram.... što znači ovaj pomak pumpe?

Što znači ovo razilaženje kod mene? Jel to uopće bitno tako precizno gledati i ako da jel ovo znači da je pumpa "napred" ili "natrag" i kako se to manifestira na rad motora?

XbwbSp4VdFeWvjSn73DOPLwxKk_fB3XXJub6wt4evqG9YrzzeO7LZXDzyMQZIH_HRkdZLN_Ugw3W_ZCwzjOU8UTXRc7xor3Jss8ELTPvKi0-xD21O9zJos_meisgP0eIhmeKX9mLQ-5aVkPcpip5SNZH9sLZDzMqB3SUsT1PRp7KEmP36zhBPR2NYbF0Y5Mlq1I33fWdnREvIzqozbK5LGAbPiQHO6DLTcq58AQ08FEXJmC98zBI1RHNMQo5gabKiZJEA4kINOmsEqFlq5oFoI-HpIdsWQIGLc1h0Sr7ZLILv9WWCqn6jPlVhLOitRL4qpDqHh4I2iHynQJpwHUdFS9VxM0u6ccCab1ojEwxJE3XiIvXILtnskLh2gVBnEsQJiqJvXjP0RPxcj_wxiUbRQFs76Kzr4VEPL0tfdrjLJR3E2-EUkBa2pF7CTYLQqEUyyV2dTgdr_ROVHFJgH727qlpNfqZZnC8jijiqKg2OblP7APx27xJJxE37cKgkhMoh9E979DiXxJm19Jg1ayxMB8IMks__vVpvdWelpfyJ8vK1_WHtmx__0ObQf2HhhtPUyPjW-mU816Jz-jVy2t38EWbyuwISzMAh9gISZOWY-QhyiUEYZ-x4vFx1UsktVHwr9kInzheVYSrz2q6c4I82Zk2HhBSmBNxntqp2lTAxKWVuXU=w1747-h1310-no

TH87

Aktivni član
Premium
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
321
Ok, sad kad idem na generalku s traktorom počeo sam malo fantazirati o prednjoj vuči....

Koje su uopće opcije, koliko je to složen zahvati i u konačnici koliko je to $$ ?

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Radije si složi traktor kak se spada, nemoj puno šparati na generalki, promijeni sve kaj treba i dugo ti bude služil. Uz motor provjeri kakav je prednji trap, ako treba kaj piksirati, promijeni lamele kad je vec u dijelovima, druk lager i možda set za korpu, pogledaj kocnice i hidrauliku ako treba, možda vodenu pumpu, kiler, set crijeva i tak te stvari. Ostavi se corava posla i fixnih ideja. Ako hoceš traktor s duplom vucom onda ga kupi takvog...

TH87

Aktivni član
Premium
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
321
A vjerojatno si u pravu. Na generalki se ne bude štedilo... idemo složiti sve kak treba.. ok, nećemo se igrati pijanih miljardera, ali nećemo si (nadam se) dozvoliti da za godinu ili dvije opet idemo u s njim u radionu.

Za ostalo si isto vjerojatno u pravu. Moja želja je zapravo bila kupiti neki manji, jači voćarski traktor s duplom vučom da mogu lakše raditi oko maslina, ali nisam do sada našao neki koji ima sve što želim (50-70KS, dupla vuča, automatska kuka, zračna instalacija za prikolicu), a da ne košta previše (za mene). Ali to je neka druga tema.

TH87

Aktivni član
Premium
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
321
Evo da javim... pila je složena... još se koji dan poigramo oko struje i to je to....

Uglavnom, bilo je tu puknutih klipova i opći dojam je bio "pa kak to opće radi ikako".....

Složeno sve nanovo i radi ko singerica....
složene dizne i bosch pumpa
nova ac pumpa
nova uljna pumpa
nova pumpa vode
novi kuplung
povarena pukotina na bloku koju smo ranije ljepili
ide nova kutija s osiguračima (ubodni ko u autu umijesto onih valjkastih)
sve naravno pobrtvljeno pa konačno neću fleke ulja ostavljati di god stanem

Nisam još dobio račun :)

slish480

Novi član
Tu od
16 Stu 2017
Poruka
1
Pozdrav, zanima me cijena kućišta volana za IMT 542. I gdje bi se moglo nabaviti u Bosni ili HR? Ako ima tko kakve informacije sve će dobro doći.

TH87

Aktivni član
Premium
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
321
I tak, par sati nakon generalke otišao alternator.... ajmo sad i to srediti pa da bude sve tip top....

Odnio sam ga električaru i kaže da ako njega pitam to ne vrijedi popravka i da rađe nabavim nešto malo bolje kad je već sve sređeno kak treba.

Što bi vi preporučili, od čega da stavim alternator? Nekako bi najrađe Boschov.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
3,142
I tak, par sati nakon generalke otišao alternator.... ajmo sad i to srediti pa da bude sve tip top....

Odnio sam ga električaru i kaže da ako njega pitam to ne vrijedi popravka i da rađe nabavim nešto malo bolje kad je već sve sređeno kak treba.

Što bi vi preporučili, od čega da stavim alternator? Nekako bi najrađe Boschov.

Na kakovog naletiš naravno da je dobar i da se da pripasati:icon_thumright:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,465
Vi dva iz metropole bi samo nekog vraga pripasivali ....

Ako se mora onda neki stari kadilak dizel, ti alternatori su bili dobri, a šusa imaju dosta.

Na vrh