Imas izgleda totalno rasturen volan.Tresenje je neko smanjio skracivanjem spona.Tako prednlji kotaci stalno idu ukoso i spone su pod stalnim opterecenjem pa nema tresnje , ali jede gume .
Ja sam svog 533 rasturao radi tresnje , i problem nastaje na vise mjesta .Dotegnes maticu ispod volana , ako kod okretanja primijetis da se volan prvo dize ili spusta, prije opterecenja.
Zracnost puza i matice isto daje povecani prazni hod ,ali se volan ne dize i ne spusta .Poderani zlijebovi , kuglice -treba mjenjati komplet jel su puz, matica i kuglice upareni .(Ili bi bar trebali biti
)
Dalje mozes pogledati zracnost matica puza - lijevi segment .tu se da podesiti skidanjem podloznih plocica.
Onda zracnost u piksama segmenata -ak segmenti imaju previse hoda promijenis pikse. Vidi se na poklopcima sa strane ak ih uspijes skinuti jel rukavci secu u piksama.
Glavni problem je iztrosenost zupcanika na segmentima - blokiras lijevo rame i probas koliki je prazni hod desnog ramena dok je volan okrenut u pravac tj, na sredini .Negdje do dva milimetra je u redu .Ako je vise probaj oce li se smanjiti kad je volan smotan u krajnji lijevi ili desni polozaj .Povecan hod samo u sredini znaci da su otisli segmenti volana , odnosno istrisili se zubi na zupcanicima u polozaju u kojem su najcesce - sredina .
Konstrukcija je takva da puz volana preko matice okrece lijevi segment direktno pa se lijeva strana obicno ne trese . Desna strana ide preko zupcanika na segmentima i oni se sa vremenom izlizu bas u srednjem polozaju pa pocinje tresenje prvo desnog kotaca.Kad zavibrira onda pocinje tresti i lijevog ,svaki udarac jos vise ostecuje zupcanike i svremenom se sve razbije.
Ona matica steze rame na segment , mislim da je dosjed konusan i nazubljen ,obicno se vrlo tesko skine, pa vidis jel i tu ima lufta .
Kao sto vidis , ne izgleda bas jeftino
I da , podigni prednji kraj kad isprobavas zracnost da mozes klimati ramena bez opterecenja.