• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 560

• Temu pokrenuo jackerjean
  • Datum prvog posta

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,269
Ja bi prije rekel da je žutilo ako nije niko nikad rastavljal.
Ako je, i ako je stavljal onu bijelu moguče, iz nje je izlazilo neko bjelilo kad se ugradivala.

Špagu prije ugradnje treba preko noči ostaviti u ulju i kod ugradnje ugraditi ju bez podmazivanja diht masom.
Možeš staviti na tanko diht mase na onaj mali komadič aluminija polutke kroz koji prolaze ona dva dugacka vika M8.

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,484
Eto odradio ja izmjenu "zadnjeg zaptivanja radilice", špage su preko noći odmorile u ulju. Kad sam ih montiral virile su van možda milimetar(mjereno) , računam da će se to još utisnuti u kučište kada sam smontiral.
IMG_20250118_203329.jpg
IMG_20250119_133506.jpg
Dotaknul sam se danas i korpe kvačila , tako da sutra još nabavim osigurače vijaka zamajca i može u jedan komad polako. Usput jedno pitanje, na kolko bi bilo pametno dotegnuti vijke zamajca?
IMG_20250119_145550.jpg
IMG_20250119_153320.jpg

bkupev

Novi član
Tu od
23 Sij 2025
Poruka
1
Postovani,
Dali mozda neko moze da podeli shemu elektricne instalacije za IMT560?
Hvala.
Bplagoj

Prki0105

Novi član
Tu od
6 Lip 2020
Poruka
8
Pozdrav, imamo jedno pitanje za vas.. Posjedujem imt 560 i traktor je stvarno tip top... Jedino me malo smeta vibracija koja se prenosi na dio di su mjerni instrumenti i onda se često dogodi da se zbog te vibracije isti pokvare
Imate možda kakvu ideju kako bi se mogle smanjit vibracije?
Hvala 😇💪

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,484
Podbaci gume između limova i možda uspis umanjiti vibracije, ja sam tako na mom 567(stari tip limarije, prednji farovi su van maske) napravio i mogu rec da neke sitne razlike ima.

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
931
Ulje za kočnice mi nestaje, crijevo nije probušeno već vjerojatno odlazi prema kočnicama, pa me zanima zašto? Inače kočnice su slabije pa me zanima remont kod mene u garaži, da li bi to mogao sam i da li bi ih mogao popraviti da kupim nove dijelove ako ih ima pa ih samo zamijenim ili nešto konkretno prolazi pa samo to?

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,484
Ispod trube kod diferencijala u dijelu gdje se nalaze kočnice imas jednu rupicu, nju malo pročisti sa nekom žicom pa budeš vidio kaj izađe.
Moguće da su kočioni cilindri propustili pa curi između kuglica.

Glavni kočioni i pomoćne kočione cilindre uzmi od zastave, a kočione ploče bi možda najbolje bilo dati napraviti/nalijepiti od keramike, pazi da ne stavis pretanke kočione ploče kao ja onda ti isto bude slabije kočio, ako ima previše lufta između ekscentar ploče i kočione ploče.

Najteže ti bude trube skinuti, inače uopće nisu zahtjevne za složiti te kočnice.

Najčešći uzrok zakaj te kočnice postanu loše je kada procuri semering iz diferencijala i onda zamasti kočione ploče, zato bi ta rupica dolje trebala biti uvijek prohodna da ulje izbije na nju, a ne u kočioni prostor.

Posljednje uređivanje:

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
931
Ok. Što se tiče kočione ploče za sada mogu samo kupiti ono što imaju jer ne znam tko bi to mogao napraviti.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,269
Ulje za kočnice mi nestaje, crijevo nije probušeno već vjerojatno odlazi prema kočnicama, pa me zanima zašto? Inače kočnice su slabije pa me zanima remont kod mene u garaži, da li bi to mogao sam i da li bi ih mogao popraviti da kupim nove dijelove ako ih ima pa ih samo zamijenim ili nešto konkretno prolazi pa samo to?
Za početak provjeri podpedalni cilindar da tam ne pušta.
Za zamjenu cilindara u trubama nije potrebno trube skidati, samo one poklopce kroz koje ulaze i izlaze lajtunzi, a drže ih dva vijka ključ 19.
Pošto koči slabo jedino kaj buš riješil zamjenom cilindara je da nebu puštalo, a kočilo nebu ništ bolje.

Nije nikakva mudija za napraviti, kak veli @Petretic549 samo treba pripaziti na detalje koje je spomenul.
Jedino kaj moje iskustvo sa Zastavinim cilindrima je razočaravajuče. U trubama jednogodišnji, a pod pedalom koji dan duže,

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
931
Da odmah kažem šta se dogodilo pa da se zna možda je bitno za kontekst. Zapeo sam za neku granu u šumi i razdvojilo mi onaj razdjelnik od kompresora, dole kod boce, (gdje se crijevo spaja ako treba napumpati gumu). Nakon toga su mi kočnice popustile a jedna zapela pa sam jače nogom stao pa se opet pokrenula. Spojio sam taj razdjelnik sa bocom i sada kočnice rade slabije ali rade, međutim ulje za podmazivanje nestaje.
Što se tiče cilindra ispod kočnica ulje tu ne pušta sve je suho. Što se tiče kočnica kada ih mičem prema kočenju čuje se guma u cilindru(ispod pedale) i kao da je labavo. Ne mogu ocijeniti da li je tu isto neki kvar.

Inače od tih dijelova moram kupiti ono što imaju. Ako je nešto bolje od zastave slobodno recite. Tek sada ulazim u ovu akciju.

Inače taj cilindar u trubi je pomoćni cilindar?

Posljednje uređivanje:

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,484
Tako je u trubama su kao pomoćni, a podpedalni je glavni.

Ne znam točno na kaj mislis da je labavo? Mozda ti se čini jer pedala tj. osovinica koja gura ima lufta?

Velim obrati samo obavezno pažnju na debljinu ploča da tu ne napravis lapsus bezveze i još da napomenem ako budeš moral mijenjati u budućnosti glavni kočioni cilindar, nema svaki raspodjeljivač pritiska!

I još vezano za kočione ploče, ne znam odakle si, ali COMET u Jastrebarskom se bavi takvim stvarima(izrada feroda i reparacija kočionih cilindara).

@MUHA ja ruku na srce nemam doticaja sa pomocnim kocionim cilindrima od zastave(stavljeni su neki turski mislim), ali sa glavnim kočionim sam jako zadovoljan, ovi turski indijski su Bogu za plakati ne izdrže ni 2 sezone, a kada promjenim gumice još manje…

Posljednje uređivanje od moderatora:
Na vrh