• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 565

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
AMREP kolega???

Hočeš li mi to malo pojasniti.

Dijelovi za kvačilo ili pumpu hidraulika??

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Dakle, treba mi komplet set za reparaciju hidraulične pumpe (pital sam kod Hubzina, ima jeftiniji za 900 kn, tog mi ne preporuča, veli da je bilo reklamacija, a skuplji je za 1300 kn, veli da se na tog nisu žalili)
Pa treba set gumica za poklopac hidrulike, karike za klip.

I još jedna bitna stvar, rekao sam majstoru nek mi na tokarskom napravi kanal za gumicu na klipu hidraulika, e sad me zanima od čega bi se dala napasati hidraulična gumica gore??, promjer klipa je 83.
Dal je netko možda to več radil tu sa foruma pa da ima kakve informacije o tome ili još bolje kakvu sliku???

Kaj se tiće kvačila, sve ostaje staro unutra, lamele su ko nove, samo idu drugi šerafi na capice, sve je ostalo dobro.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Evo kolega, to ti je marka amrep, ja sam uzimao sve djelove amrep, kada sam reparirao kvačilo, osim lamele, sve je bez prepravki dobro sjelo na svoje mjesto, i kvačilo dobro odvaja, zadovoljan sam, za sada

Što se tiče gumice na klipu, neznam koliko je to pametno, al dobro, da nebi morao 2 puta rastavljati, mislim da sam jednom gledao, da ti setovi za reparaciju pumpe hidraulika nisu skupi, proizvodnja indija, samo na 560 je pumpa 25mm, a kod fergusona 23mm

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Muhač je nekaj kemijal sa manžetom (isto je i meni preporučil) kolega kojem je to radil je bil jako zadovoljan jer mu je hidraulik držal kod ugašenog traktora . Kad sem stavljal kardan od 540 usput mi Muhač prepakiral pumpu hidraulike pa me nagovaral da riješimo i celinder ali mi se nije dalo još i sa njim igrati ionako ne koristim traktor gdje treba hidraulik samo za kipanje i omotač .

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Majstor koji mi to radi je ugradio to na svoj traktor, ima isto 565 i veli da je znatno bolje, ali se ne sijeća od čeg je stavljao gumicu.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Gumica ima svakakvih dimenzija tak da bi se sigurno našla odgovarajuča . To bi trebal Puknuti znati jer sam imel loše iskustvo sa oringom na suho je funkcioniral a u ulju je kočil (nema logike ali tak je bilo) . Tad mi je Puknuti objasnil koji mora biti kanal za koju gumicu pa ga probaj čopiti za savjet .

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ako je cilidar izgreban đaba gumica ..
kako su rekli , o ringa ima dimenzja kakvih poželiš , uz o-ring obavezno teflon ..

bezveze je bilo kaj objašnjavati šanani kad on to ne radi
jer ako između klipa i cilindra ima zračnosti više od 2 desete o ring bude brzo stradao .

za m3 manđetu s ovog karaloga pitanje da li ima mejsta

http://www.elasto.hr/Files/Elasto_2013_Katalog.pdf

jedino nje ima vanjske dimenzije 83
za sve ostale kemije tu je guminpex iz varaždina koji tokare menđete kakve ti srce poželi

ponavljam ,sve je to uzalud ako je cilindar izgreban

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Veli majstor da ima dosta mesa na klipu u tom dijelu gde bi išla manžeta.
Čak smo razmišljali da kak bi bilo da se donji kanal za kariku proširi za odgovarajuću manđetu, znači da ostanu 2 karike i jedna manđeta da se ubaci.

Ako ne nabavim nikaj slično kaj bi odgovaralo budemo naručili.

Nego, budem poslikal ovu manđetu koju mi je dal majstor za uzorak pa budeš videl kaj je to.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ako ide manđeta onda izbaci sve karike , nema potrebe da karike i dalje stružu po cilindru koji čudom do sad nije pojeden

umjesto karika ugradi opisano na stranici 50 , VODEĆI PRSTEN , ispred i iza manđete , na maksimalnom razmaku .

Vodeči prsten se može postaviti u kanal ili preko kanala karike , naravno , mora se maksimalno proširiti , vodeči prsten tokar može napraviti tokarenjem iz tvrde plstike .

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
A eto nije pojeden.

Za sad neznam nikaj dok ne vidim kakva se bude "gumica" nabavila.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Buši to na 90, ubaci manžetu ili dvije od Zetora, napravi novi klip kakav želiš, stavi vođenje koje ti Puknuti spominje i živel buš sretno.

Slike moreš dobiti sutra.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Evo ti jedna gumica, koja je istestirana u svim cilindrima, i nema veze koliko je pojeden cilindar, samo staviš i gas

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
MUHA, mislim da nema mesa da ide na 90.

Ali ajd obavezno daj slike da vidim, nemoj zaboraviti.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Sutra.
Za djelove pumpe hidraulika zovi u Masivu u Bjelovar ili Sekra.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Sutra ujutro idem osobno u Masivu u BJ.

Mislim da budem tam sve uzel.

Može, čekam slike sutra.

Najnoviji postovi

Na vrh