kobac26022
Član
- Tu od
- 25 Kol 2010
- Poruka
- 159
i ne samo sinhron nego i dosta drugih djelova iz mjenjača
Zanimljiva stvar da isti sinhron ide i na 577, na 5106 i 5136.
565 bolji mjenjač 567 bolji motor !
Tri brzine u praksi se puno manje kvare a i pet brzina loše raspoređeno u praksi motor sa kosim dizama izdrži manje nego njegov brat sa okomitim govorim o mojem iskustvu i radu sa tim traktorima radim sa traktorima od 1974 god no ponavljam to je moje mišljenje poštivam i cjenim sva ostala .
Tri brzine u praksi se puno manje kvare a i pet brzina loše raspoređeno u praksi motor sa kosim dizama izdrži manje nego njegov brat sa okomitim govorim o mojem iskustvu i radu sa tim traktorima radim sa traktorima od 1974 god no ponavljam to je moje mišljenje poštivam i cjenim sva ostala .
Off topic:...
Ali se vrti :icon_eyes: i živ na gasu :icon_eyes:
Šanana jel bi ti mogao odjasniti čemu služi uljna kairika?Za mjenjač se potpuno slažem, 3 brzine nikad ne ode, a sahrani i dva motora, dok ovi s 5 brzina stalno zezaju, em 4 brzina zeza, em u nekim poslovima u 1. je spor, a u 2. je slab
Al kaj se tiće motora, reko je meni jedan majstor da dugovječnost M motora daju klipovi s 5 karika, odnosno 3 kompresione i 2 uljne, da ima puno bolje podmazivanje klipa-cilindra i puno se manje haba pri opterečenju.
Odnosno da DM motor tu dosta pati i dosta se uništava s tom jednom uljnom karikom.
Evo ja sam sad stavio i na DM motor klipove s 5 karika, nadam se da bude daleko bolje.
Šanana jel bi ti mogao odjasniti čemu služi uljna kairika?