isti prijedlog i moj je nakupljao dok se nosac nije savio i tocak doso pozadi pod uglom ti svoj napravi pod uglom jer je tvoj tocak dosta jaci a tocak ti je super, jel imas mazalicu na njemu za lezajeveja ga nebih pomicao u stranu, jer ovako je nosač bliže prazini od brazde, što znači da će biti manje ostataka kuruzovine ili nečega koji će se tu štopati....
kužiš, samo iza ga pomaknuti, ne u stranu jer će tamo biti više biljne mase koja će se potencijalno štopati....
ja bih prvo tako probao, a ako netko zna bolje, nek piše...
e vidis ja sto god treba budis sjec otac fino na poslu zamoli mehanicare i plati nekad, napravili su mi ovu kutiju i kopirni tocak za plug
ps otac radi u rudniku kakve rudnik ima masine
Danas sam u dvoriste dovezao moj 5. plug ako dobro brojim... Bilo ih je 6, al sam od jednobraznog i dvobraznog napravio trobraznjaka
Inace, radi se o jednobraznjaku IMT 752, tj to bi trebao biti leskovacki proizvod s 12" daskom, ali je na njemu 16" daska i natpisna plocica IMT BEOGRAD (fini navoji), tako da ni sam ne znam kakav plug sam kupio...
Sve u svemu trebala mi je samo njegova rama, daska nebitna.
Dovezen po mraku, slike ce biti uskoro
u men je komplikovano napravljenosranje.... nemože mi kovač izbušit rupe, kaže da je enki hebeni materijal ta pločevina, boreri samo vrte, al ne grizu, probao grijat, hladit, al ništa.....
sutra nosim u petrokemiju, ili u lipovicu, pa da tamo probaju...
pročitao sam negdje da je netko umetao drvo, bit će i kod mene to, ako nemogu probušiti ovo sranje....
ili može obična četvrtasta cijev? mislim da je nebi smjelo pomotati tu, jaki su šarafi, i velika površina prijanjanja....
ma nek uzme dobre hrastovine "crvenjak" i izbusi samo dobro stegniKomad cjevi je tu pre slab... Ta tri vijka dolje se moraju "zamamuriti" koliko god mozes, a ja ti garantiram da ces sitnim IMT navojem tu cjev zguzvati ko kartonsku kutiju...
Obicne plovecine imas na otpadu, covjece... Ako ti se da, skini "nogu" s pluga i odnasi ju ili lokalnom tokatu ili na otpad ako zele izaci tamo u susret, i zamoli da ti od komada plocevine 5cm odrezu prema obliku noge pluga i komad koliki ti treba, na vagu i gotovo. rupe ti izbusi svaki bravar/tokar/majstor opcenito Jer svaki treba imati dobru stupnu busilicu.
Ulog u sve, 100Kn ako su majstori fer i korektni.