toma84
Aktivni član
- Tu od
- 10 Velj 2008
- Poruka
- 2,007
Oooo bemti, 4800 kažeš, pa za te novce takav trobrazni plug nemreš najti nigde na svijetu, ipak je IMT zakon!!
Mata tebi treba nekaj žešće za ono crveno zlo
Oooo bemti, 4800 kažeš, pa za te novce takav trobrazni plug nemreš najti nigde na svijetu, ipak je IMT zakon!!
Ma ovakav visoki IMT 3x14" dušu dao u ovoj besparici!Mata tebi treba nekaj žešće za ono crveno zlo
nemoguče je orati sa otpuštenim španerima kad oraš po bregima,nisi probal,pa neznaš
Ma nosio bi on njega, sve je na ravnici, ovih par brijegova kaj imam to bi se riješilo. Samo polako i pametno s njime i traktor ga nosi bez brige. Imam PVH pa stavim napred neki uteg od 200-300 kg i to radi ko sat. A cijena....preskupo za mene trenutno, reči ču samo: oko 3000€treba same nositi ovo čudo, biće njemu bolji imt a mislim i tebi .koliko dodje krone ?
Ma ovakav visoki IMT 3x14" dušu dao u ovoj besparici!
Inače da imam novce ja sam si več našel plug. KRONE, okretač, štelajuči, 3x14"/16", takav plug je po mom ukusu, predplužnjaci, kotač, original boja, očuvan i održavan, još bi samo dodal deflektore na daske da obave posao iza predplužnjaka kad zatreba
Evo ga, gledam i patim, a znam da bi ga i SAME htio vuči za sobom, več je i prednji uteg spreman
http://www.njuskalo.hr/oprema-obrada-tla/plug-krone-mustang-oglas-7244218
Nemaju samo IMT plugovi rucke, nego 95% svih plugova ikad napravljeno ima rucku ili neki drugi nacin zakosivanja osovine pluga. Ostalih 5% radi sistemom sarafanja ali isto ese osovina moze zakosivati samo treba posla i posla
U glavnom, ovo je upravo ono o cemu ja vec GODINAMA pisem.
NITKO ziv nije procitao knjigu koja se uz plug dobivala pa onda dodje ovakav covjek kojeg nesto i zanima i onda mu "pametni ljudi" pricaju da je to za stelanje dubine oranja i slaganja brazde...
Ja bih to KAZNJAVAO zatvorom koliko mi na zivce idu takvi pametnjakovici koji jos usput tvrde da je NEMOGUCE orati s otpustenim spanerima i takve slicne price...
Kolega dragi, izvini na ovom ispadu ali jbg, muka mi je
Rucka sluzi za zakretanje osovine pluga i samim time mjenjanje geometrije pluga u odnosu na traktor. jednostavno receno, odbrazdjivanje i zabrazdnjivanje pluga ovisno kojim traktorom se vuce plug i ovisno o uvjetima zemljista koje se ore.
Dakle za kvalitetno oranje je potrebno "poklopiti" silu otpora pluga sa vucnom silom traktora, tj dovesti ih u istu osu ili makar pribliznu. to se podesava pomocu rucke na plugu a ne pomocu desnog spanera.
Dakle, ako rucku pomaknes previse naprijed, plug ce otici u "zabrazd" i prednja brazda ce grabiti koliko god traktor moze vuci, dok je zahvat zadnje fiksan razmakom na rami pluga.
Isto tako, ako rucku pomaknes previse u nazad, plug ce otici u "odbrazd" i prednja brazda ce hvatati puuuno manje ili u ekstremnim slucajevima nista, dok ce zadnja grabiti svoje normalan zahvat.
Jednostavno, preko rucke se stela plug da ravno prati traktor, da se ne otima, da ne moras u brazdi motati u lijevo i tako...
Bobo jel ima kakav link na internetu ili kaj di se može vidjet ta knjiga ili kupit, stvarno me zanima jer je kod mene u kraju niko nema a nemam je ni ja i stvarno me zanima... Ja imam zetora 5211 i s njim vučem plug IMT 756 dvije brazde 12cola visoki klirens, plug ljepo ore i ljepo ga naštelam da su sve brazde jednake, traktor se ne muči jer stvarno je naštelan kolko god je moguče bolje al kak god okrenem ručku za štelanje i nariktam nagib pluga na poteznici uvjek malo baca ili ljevo ili desno, kao da ga je nemoguče našelati da ide potpuno ravno po jarku i da ne baca ni ljevo ni desno traktor... daj me posavjetuj...???