ŠANANA
Dobro znana faca
- Tu od
- 23 Sij 2008
- Poruka
- 12,734
Tako je.Tako je kolega upravu si,orginalna crtala imt imaju po dva konusna lezaja i semering,i poklopac lezaja ima dihtung,i ako ima masti traju godinama.
Nazubljeni tanjuri su isporucivani na jednobraznim plugovima a glatki na dvobraznima.
Jedino mi nije jasno jesu li nazubljena veceg promjera od glatkih?
Mislim da su nazubljena crtala na jednobražnjaku bila gotovo istog promjera, odnosno bila su jako mala isto ko i okrugla na dvobražnjaku 10/12"
Veči dvobrazni 14/16" su imali i veče nazubljene diskove u originalu.
Hm, moj plug je orginal IMT 756 VK , znači tvornička pločica je na njemu i ona naljepnica i imal je plastične pikse. E sad dal je moguće da su i oni kemijali sa tim piksama?
To je isto upitno. Al mislim da original nije imao nikad pikse u crtalu, samo ležaj.
Moj je deda kupio novi IMT 756 VK u Sloveniji sa istom tom pločicom od IMT fabrike, ali taj plug nije vidio niti jedan pogon od IMT-a
To je kopija male privrede, orao je puno i poderao se puno, povijao se puno, čak ga je i SAME vukao prve godine kad je kupljen
I da, navoj na šerafima je bio običan, kvaliteta materijala, pa i same boje isto tako.
Nakon prve kiše taj plug više nije bio crven, nego narančast:icon_e_biggrin:
Ovaj FOP kojeg sad imamo je original IMT proizvodnje, to se vidi, isto kao i 756.25 -Kverneland i jednobrazni IMT 752, to je sve kvalitetno odrađeno, nikaj se ne piga i puca.
Ja neznam el moj plug kopija ili ne , ima plocicu i na njoj pise imt tip 610.10..
Sad mi bude tetak napravil broncanu piksnu i to budemo upresali i sfiksirali i bude to vozilo..
A i nadam se vecem traktoru i plugu, pa da ovaj jednobrazac ode u zaborav..
Vjerojatno nije kopija, pošto kopiju IMT jednobraznog pluga nisam nikad vidio niti čuo da netko ima!
Proizvodila su se dva modela, model ko tvoj IMT 610.10 i model ko moj IMT 752. Na oko potpuno identični plugovi u svakom detalju i ni sam neznam zakaj imaju različite oznake. Možda zbog godina proizvodnje.
No najvjerojatnije mu to nije original crtalo gore, vjerojatno je to tvoj deda negde poslije kupil i montiral gore, dok smo mi još bili manji
Viš, ti se isto nadaš večem traktoru, isto kak i ja Iako sam ja odrasel na "malo večem" traktoru, za današnji pojam malom traktoru Moj 565 je od '90.-te god obrađival oko 20 kj zemlje, znači oko 15 kj oranja godišnje s 2x12" i navek se stizalo. Moj drugi deda je od '85.-te kad je uzel novog 560 obrađival isto tu negdi oko 25kj i tak je sve delal, nisu znali za bolje. A i tvoj deda, odnosno sad ti imaš isto tu negdi do 20 kj i boriš se s 539, a mogel je i tvoj deda u ono vreme kupiti i 560 recimo, no bolje kaj neje
Nek se malo stvari stabiliziraju pa da zemeš nekog dupljaka oko 60-65 ks i to je to, isto kak bi i meni trebal jedan dupljak oko 75 ks i onda je krug zaokružen!
Posljednje uređivanje: