• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT plugovi

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Tako je kolega upravu si,orginalna crtala imt imaju po dva konusna lezaja i semering,i poklopac lezaja ima dihtung,i ako ima masti traju godinama.
Nazubljeni tanjuri su isporucivani na jednobraznim plugovima a glatki na dvobraznima.
Jedino mi nije jasno jesu li nazubljena veceg promjera od glatkih?
Tako je.
Mislim da su nazubljena crtala na jednobražnjaku bila gotovo istog promjera, odnosno bila su jako mala isto ko i okrugla na dvobražnjaku 10/12"
Veči dvobrazni 14/16" su imali i veče nazubljene diskove u originalu.

Hm, moj plug je orginal IMT 756 VK , znači tvornička pločica je na njemu i ona naljepnica i imal je plastične pikse. E sad dal je moguće da su i oni kemijali sa tim piksama?

To je isto upitno. Al mislim da original nije imao nikad pikse u crtalu, samo ležaj.
Moj je deda kupio novi IMT 756 VK u Sloveniji sa istom tom pločicom od IMT fabrike, ali taj plug nije vidio niti jedan pogon od IMT-a :)
To je kopija male privrede, orao je puno i poderao se puno, povijao se puno, čak ga je i SAME vukao prve godine kad je kupljen :)

I da, navoj na šerafima je bio običan, kvaliteta materijala, pa i same boje isto tako.
Nakon prve kiše taj plug više nije bio crven, nego narančast:icon_e_biggrin:

Ovaj FOP kojeg sad imamo je original IMT proizvodnje, to se vidi, isto kao i 756.25 -Kverneland i jednobrazni IMT 752, to je sve kvalitetno odrađeno, nikaj se ne piga i puca.

Ja neznam el moj plug kopija ili ne , ima plocicu i na njoj pise imt tip 610.10..
Sad mi bude tetak napravil broncanu piksnu i to budemo upresali i sfiksirali i bude to vozilo..
A i nadam se vecem traktoru i plugu, pa da ovaj jednobrazac ode u zaborav..

Vjerojatno nije kopija, pošto kopiju IMT jednobraznog pluga nisam nikad vidio niti čuo da netko ima!
Proizvodila su se dva modela, model ko tvoj IMT 610.10 i model ko moj IMT 752. Na oko potpuno identični plugovi u svakom detalju i ni sam neznam zakaj imaju različite oznake. Možda zbog godina proizvodnje.
No najvjerojatnije mu to nije original crtalo gore, vjerojatno je to tvoj deda negde poslije kupil i montiral gore, dok smo mi još bili manji :)
Viš, ti se isto nadaš večem traktoru, isto kak i ja :) Iako sam ja odrasel na "malo večem" traktoru, za današnji pojam malom traktoru :) Moj 565 je od '90.-te god obrađival oko 20 kj zemlje, znači oko 15 kj oranja godišnje s 2x12" i navek se stizalo. Moj drugi deda je od '85.-te kad je uzel novog 560 obrađival isto tu negdi oko 25kj i tak je sve delal, nisu znali za bolje. A i tvoj deda, odnosno sad ti imaš isto tu negdi do 20 kj i boriš se s 539, a mogel je i tvoj deda u ono vreme kupiti i 560 recimo, no bolje kaj neje :)
Nek se malo stvari stabiliziraju pa da zemeš nekog dupljaka oko 60-65 ks i to je to, isto kak bi i meni trebal jedan dupljak oko 75 ks i onda je krug zaokružen!
 
Posljednje uređivanje:

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,903
Brod je dobar posao i dobra lova. Može se planirati dobar traktor i to Fendt a ne Rus.

Biviš susjed, u tom slučaju izbor ide Deutz, stariji Landini, John Deere ili noviji Zetor, ni Fendt ni Rus ne ulaze u uži krug. Rusa bi čak uzeo zbog dvoradnog klipa i osam izvoda hidraulike, ali onda bi bio kao drugi traktor, a tri komada mi još uvijek nisu potrebna, snalazim se i s jednim na 17+ jutara.
 

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,820
Brod je dobar posao i dobra lova. Može se planirati dobar traktor i to Fendt a ne Rus.

Nemojre me krivo svatiti!!!!
Da imam neznam koliko traktora i novaca fend i slicni traktori bi bili za kicenje i kirvaje ali u dvoristu mora biti RUS koji ce raditi sve sto treba!!!!!!
RUS je RUS a sve ostalo su samo traktori
 

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Možda ste u pravu. Nemam iskustva s ruskim traktorima. Imao sam ladu.
Za Fendta sam siguran da će zaraditi drugog.
Polako uzmi sve elemente pa izvagaj. Uzmi tri mjeseca traženja. Poslje Lade uzeo Audija 100 pet cilindara s četiri godine i 160 tisuća km. Još vozi sada ima 20 godina a prošao tko zna koliko. Stao sat.
 

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,903
Fendtovi su preskupi i novi i polovni, a nisu ništa bolji od drugih zapadnih marki traktora. Prije par godina na sajmu su bili mali Fendt i mali JD, oko 70 ks. Fendt, osnovna oprema 75 000 eura. A mali JD, puna oprema kabine, prednje trotočje i kardan, 35 000 eura. Je da je on Indijac i sve to stoji, ali kad se krenu kvariti, kvare se oba. Doduše, svakako bih kupovao polovan traktor, novi mi ne pada na pamet nikako.
Tražim ja to već neko vrijeme, a i onako više manje znam gdje se što prodaje i kako se kreću cijene, svugdje se gurne nos, i gdje treba i gdje ne treba, naći će se nešto, samo da dođem do novca.
 

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,914
IMG_2325.jpg


plug mi nedovoljno sklanja osjecenu brazdu, mislim da su daske u donjem dijelu potrosene. Zanima ju me koje su dimenzije daski kod novih plugova. navario bih donji dio, da znam koliko da navarim. Mislio sam ucrtati, oznaciti sisrinu brazde u kom dijelu me zanima, ali nesto mi ne ide.
 

veljko

Član
Tu od
21 Stu 2013
Poruka
110
Ja sam zadovoljan sa njim orao sam ledinu neoranu 20god na 30cm dubine sa zetorom inace kod mene je zemlja smonica crvena koja je malo teza za obradu
 

mali.alen

Član
Tu od
13 Kol 2012
Poruka
452
Kupio danas na autopijaci u Osijeku petu plaza i nosač deflektora za imt 755/6, novo, nekorišteno za 50 kn.
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,807
Pravil sam predplužnjake za 757.20 pa imam problemčić. Dobro je dok idem polako ali kad idem brže drugi predplužnjak baca zemlju preko prve brazde. Prvi nije toliko bitan jer ga zaustavi kotač. Šta treba promjeniti (odsječi, dodati itd)

picture share

screen shot pc
 

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,820
Ja mislim da ti je daskica presiroka na pretpluznjaku i da zato tako radi,,,
Daskice budu pretezno uske ali vislje,pogledaj na nekim orginalnim pretpluznjacima kako izgledaju!
 

masni 6200

Član
Tu od
18 Sij 2013
Poruka
67
pokusaj ako mozes mrvicu zaokrenuti pretpluznjak zajedno s nosacem njegovim udesno,gledano sa zadnje strane pluga,to se dogadalo meni na lemkenu kad sam to napravio sve je bilo ok
 

AcaAleksic

Član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
233
Po meni, ako možeš da biraš, uvek uzmi VK, osim ako na traktoru podigneš poluge do kraja i VK plug se malo digne od zemlje, onda bolje NK..
 

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,903
Nijedan, oba su losi. Daske nizasta, i po kvaliteti i po obliku i po konstrukciji. Ali vec kad uzimas, uzmi visoki.
 

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Očito nisi radio orginalnim imt plugovima več kopiom.
Moja preporuka vk.
 

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,955
Imt plug Imt traktor stojadin auto sve su to stvari koje se nisu usavršavale (bar ne puno nakon prvog primjerka) i njihovo je vrijeme prošlo no neki od nas malih se moramo njima služiti jer nemamo za bolje a krediti se nekak ne isplate .
 

Najnoviji postovi

Na vrh