• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT plugovi

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
5 mm vec da, to se da "popuniti" ali gore si napisao 50mm ;)

sao pocetke povari, i da vidis onda posla... ja sam povario povisenja skroz na skroz, jer su mi se stalno odvrtala, nisam imao matica da "kontram" ove pstojece, pa se stalno dvrtalo...

Hvala, care!!

evo, pljusak je počeo, tako da ništa od nastavka oranja, sutra se sređuje plug...

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Pozdrav!Evo interesira me sljedeće.Imam JD 50 konja,stariji model 1120.Mjerio sam razmak stražnjih kotača u vezi kupnje pluga.Unutarnji mi iznosi 115cm,a vanjski,180.To je približno,nije u milimetar.Imam ponudu da uzmem OLT slavonac 10",za 450 kuna,lemeše bi trebalo mjenjat,a daske su dobre,čini mi se da nije uvijan.Gume na traktoru su 13.6 - 36.Da li je taj plug premalen za moj traktor ili bi se dalo s tim orat.Ne bih htio da mi prva brazda uzima više i da ostaju kanali kod svakog prolaza.Jel bi bilo bolje uzeti 2×12?Ak imate kakve savjete,molim za pomoć.Inaće tu kod nas je dosta ilovače,pa bi možda bilo teže orati sa 2×12.

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Evo mala prinova kod nas: :)
Plug IMT 2x16!
dsc00212ie.jpg

dsc00213l.jpg

dsc00214m0.jpg

Evo za usporedbu njemu desno plugovi IMT 756,12" VK i NK !
dsc00211k.jpg

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Lijepi stroj nema šta,sam da te dugo služi i čestitam na prinovi :)

B

Bobo

Guest
Kolega, daske ne moras kupovati nove, samo im kupi nova prsa, tj. cela daske...

Ja sam to napravio na svom 755 iz 1981.g. i da vidis... Milina. Ostatak daske je jos zdrav, a cela se najvise trose i jedno celo je 95kn.

Skines daske, premjeris gdje treba izrezati potroseni dio i vratis ju na plug, zavrnes cela i da vidis posla. Plug kao novi.

Nemas potrebe kupovati nove daske, malo ovome srusi cjenu pricom da nove daske kostaju 1000Kn, da nisi u PDV-u, da to kosta, ovo ono, jos ako su plazovi losi, napricaj nesto... tako to inace ide ;)

uglavnom, ljudi ne znaju da se mogu u SE-KRI kupiti nova prsa , pa kupuju daske bespotrebno.

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
fala na odgovoru decki

tako sam i mislio sekra mi je blizu a imam i dobrog majstora u blizini cjena je ok samo me jos muci jel se vidi kad je plug pomotan kako to vidjeti nisam bas strucnjak za te stvari,, kaj ak je kaj onda nema pomoci

uglavnom ako da za 2000 bum ga uzel i malo doteral u red 3000 traze ovi kaj vele da su im plugovi u super stanju mada je to meni sumnjivo

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
krki mam ja plug za prodat, ili mijenjam za 14cola olt-a, imt-a i sl.
12coli, visoki, imt, dobro stanje, točak, novi lemeši, oba crtala, spiralna daska pa super okreće brazdu.
Vidio je bobo, pa ga pitaj, jedino nedam za 2500kn, ostalo na pp

Prodaja je zbog promjene traktora..

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
sory petar financije ne dozvoljavaju

gledo sam ja kojekakve prevrtace i skuplje plugove ali kad vidim kolko ce taj plug radit ne isplati se a s ovakvim sam oral posudenim od susjeda pa sam vidio da mom case-u bas pase taman mu je

dam 300eura za takav plug a ima ih u oglasu par po toj cjeni i da kupim nove daske i lemese odbijem pdv opet sam dobil za 3000 soma plug ko nov sam ga prefarbam

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Kolega, daske ne moras kupovati nove, samo im kupi nova prsa, tj. cela daske...

Ja sam to napravio na svom 755 iz 1981.g. i da vidis... Milina. Ostatak daske je jos zdrav, a cela se najvise trose i jedno celo je 95kn.

Skines daske, premjeris gdje treba izrezati potroseni dio i vratis ju na plug, zavrnes cela i da vidis posla. Plug kao novi.

Nemas potrebe kupovati nove daske, malo ovome srusi cjenu pricom da nove daske kostaju 1000Kn, da nisi u PDV-u, da to kosta, ovo ono, jos ako su plazovi losi, napricaj nesto... tako to inace ide ;)

uglavnom, ljudi ne znaju da se mogu u SE-KRI kupiti nova prsa , pa kupuju daske bespotrebno.
a bobo bil moglo da da se umjesto tih prsa navari feder od tamica preko preko stare daske da se ne sijece jel isti efekat :scratch

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
a bobo bil moglo da da se umjesto tih prsa navari feder od tamica preko preko stare daske da se ne sijece jel isti efekat :scratch

kupio sam ovaj gore navedeni plug za 2300kn i ne vidim osim tih poderanih prsa ili čela kak got se to zove nikakve mane

a i na ta prsa je navareno pojačanje tak da mislim da nebum nis kupoval da bu i ovo oralo

F

Farmer533

Guest
Čita po netu i forumima teme za plugve alnikako da postanem pametniji što bi bilo najidealnije za sve uvjete?
Imam traktorčić IMT 533 de luxe u dobrom stanju želim kupiti plug JEDNOBRAZNI ! al nikako da se odlučim koji bi bio najbolji jednobrazni plug za taj traktorčić ??????????
Koji proizvođač???????????:
IMT
OLT
BATUJE
VOGEL&NOT
RABE
DUBICA

Koliko colla za IMT 533 najidealnije
dal niski ili Visoki Klirens ????????????:
Unaprijed HVALA na odgovoru:scratch

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi